Dobrý den Jardo,
před nějakou dobou jsem zde psala kvůli nižšímu Ph, radil jste zaměřit se na stres a HCl, měl jste pravdu, odbourala jsem celodenní nervozitu, Ph se vylepšilo, HCl dle testu nemám žádnou, nasadila jsem betain a je mi líp.
Alergie ani astma už vůbec nepozoruji, dokonce zmizela i úporná alergie na roztoče, jsem zvědavá na jaro, jak budu dýchat
![\"Smile\" \":)\"](\"{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif\")
Z úsporných důvodů nebudu vyjmenovávat, co mi všechno zmizelo za potíže během několika měsíců převážně syrové stravy.
Chtěla bych si ale ujasnit - začne se tedy HCl časem tvořit sama? Nejdřív jsem zkoušela ty přírodní prostředky typu zázvor a test stále stejně špatný. Jak se tedy vlastně stav upraví?
Dále - jedlá soda neutralizuje HCl, mohu si tedy konzumací sody spíše škodit?
A jeden dotaz odjinud, zkouším doplňovat hořčík, nemám zatím nic jiného než přípravek Fyrosan - Magnesium laktát a Kalcium karbonát, 100 mg:250 mg v tabletě. Doporučujete i běžné Magnesium lactici, čili bez vápníku, potřebovala bych si ujasnit, zda mám vlastně brát hořčík spolu s vápníkem nebo nikoli
![\"Shocked\" \":shock:\"](\"{SMILIES_PATH}/icon_eek.gif\")
Posledních pár dnů totiž pozoruji bolest karpálních tunelů a je to současně pár dnů, co beru ten Fyrosan, tak nevím, jestli je to dobré znamení, že se mi karpály čistí od vápníku nebo jsem to naopak dorazila
![\"Smile\" \":)\"](\"{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif\")
Myslím si, že vápníku ve stravě přijímám celkem málo, jsem převážně vitarián, ale moc toho nesním.
Děkuji!