bombay píše:
P. Zajíček, aký môže byť súvis medzi bolesťami kĺbov a užívaním Chlorelly?
Už od detstva mi puká/vŕzga v celom tele.
Skúšal som Chlorellu, trávenie sa zlepšilo ale rýchlo sa dostavilo zhoršenie stavu kĺbov. Vysadil som ju na pár mesiacov. Nedávno som skúsil opäť nasadiť Chlorellu ale situácia sa opakuje ba dokonca je to ešte horšie. Dá sa povedať, že sa budím s minimalnými bolesťami hlavne v kolenách a počas dňa sa to zhoršuje.
Prejavy sú: pukanie, vŕzganie a prerušovaný (neplynulý) pohyb všetkých kĺbov v celom tele, pálivé bolesti (zatiaľ len kolená)
Čo sa upravil:
1.) strava: snažím sa jesť makrobioticky, minimum mäsa, žiadny raf. cukor, minimum mletej múky (schudol som zo svaloviny 5kg za 2 mesiace)
2.) výživa pre kĺby (ArtiFit)
3.) učím sa reflexológii, takže každý deň pracujem na všetkých postihnutých/oslabených orgánoch - obličky, močové cesty, moč. mechúr. slezina, pečeň (byl. čaje, uhorkovú šťavu z citrónom, ostropestrecovú kašičku)
4.) vysadil Chlorellu
5.) cvičím zľahka jógu
6.) pracujem na duchovných príčinách (strachy, nezvládnutý stres a pod.)
Mám 31 rokov, 76kg, 195cm, som typ: Váta.
Nie som si istý ako pokračovať: chcem si očistiť pečeň a potom kĺby: Uvažujem nad nejakou kúrou s Hydrogénuhličitanom sodným alebo MMS alebo Bobkový list (Vavrín pravý).
Čo si o tom celom myslíte?
Vďaka za radu.
Tak chlorela za určitých podmínek dovede zhoršit bakteriální přerůstání ve střevě a v kombinaci s obilím, což makrobiotika vyloženě doporučuje, jde o celkem jasný důvod k uvedeným problémům. Jednoznačně vynechte jakékoliv obilí ze stravy a mléčné výrobky zpočátku také, až po zlepšení se můžete vrátit k extra tvrdým sýrům. Podle mě není ani tak problém ta chlorela, jako to obilí.