sakul píše:
zelinar píše:
Dobrý den , prosím o radu . Před dvěma lety v lednu mi začalo svědění celého těla .Chvíli se drbu za krkem a hned musím zase třeba na noze.Po drbání chvíli zůstanou takové podlité škrábance.Reaguje to na Zodac- antihistaminkum , dříve stačil jeden za tři dny , nyní musím brát každý druhý den - jinak bych se udrbal a v noci neusnul.Na alergologii mi zjistili prý jen mírnou alergii na roztoče(vyměnil jsem peřiny za antialergické a nepomohlo to) a plísně ve vzduchu. Tak jsem chodil rok na Salvii , odčervil se několikrát (prazyquantel, albendazol, ivermectin, hetrazan,metrolex, macmiror, entizol). MMS (dop. koupele jsem ale nedělal), vykapal spoustu Joalis kapek . Mám zdá se lepší imunitu ,už mne nepálí např. oko , ale svědění to nepomohlo.Prosím o pomoc co dělat, ještě se mi rozlezl ekzém na dvou prstech pravé ruky a jednom prstu levé ruky. Moc děkuji.
Prozkoumejte, jestli se u Vás nejedná o porušenou střevní mikrofloru - tedy přemnoženou kandidu a nedostatek probiotických bakterií, máte několik zjevných příznaků, které tomu napovídají.
Podívejte se také, co se dělo v době, kdy Vám problémy začaly. Nebral jste v té době antibotika?
Neměl jste nějalou významnější stresující událost nebo delší období psychické nepohody?
Zdravím.
Je mi 27 a mám dosti podobný problém.
Pokusím se ve zkratce:
Polovina listopadu z ničeho nic v noci bolesti břicha, vodové průjmy.
Po třech týdnech léčení endiaronem, smectou, dietou, hylakem návštěva lékaře, jelikož problémy se nelepší.
Výsledky krve ok.
Zvýšené crp - 22.
Výtěr ok. Antibiotika na 10 dní.
13.1. Kolonoskopie - výsledky ok.
Do té doby pořád bolesti, střídání průjmu a zácpy. Bolest stále v okolí pupku, spíše pod ním - pravděpodobně tenké střevo. Přitom chuť k jídlu - ke všemu jídlu, kručení žaludku hlady, ale bolest ve střevech.
Váha již o 10kg nižší.
Začátek užívání mms.
Stálé držení diety.
Vyzkoušená bezlepková dieta i dieta bez glukózy.
23.1. návštěva gastroenterologie po probděné noci. Mam se objednat nebo jít na chirurgii. Jdu na chirurgii. Odběr krve ok, sono ok.
Již poměrně zoufalý se obracím na detoxikačního poradce. Naměřeni paraziti, hlavně rezistentní prvoci.
10 dní entizol a biseptol.
To je již přelom ledna a února.
Váha - mínus 15kg
Po pár dnech je lépe, pak se však bolesti vrací.
Zkouším jaterní očistu pomocí epsomské soli, oleje a grepové šťávy.
Opět z jídelníčku vyřazuji lepek.
O víkendu dávka antihelmintik na hlísty(škrkavky) a ploché červy (tasemnice).
Mms klystýr 1-2x týdně. Po každém jídle doplňuji betain hcl v kapslích s pepsinem.
Po dvou týdnech od návštěvy měření parazitů přecházím na stravu složenou ze zeleninových a ovocných šťáv.
Po vypití odšťavněného česneku nastává smrt a znovuzrození žaludku.
Již jsou to téměř tři měsíce.
Původní váha 75kg, nyní 58.
Přicházejí pocity, že se to lepší.
Únor gastroskopie - trochu žluče v žaludku a reflux - jinak vše ok.
Březen CT enterografie a druhá kolonoskopie - vše ok.
K chem. antihelmintikům přidávám 200 kapslí hřebíčku.
Bolest břicha ustala koncem března - začalo nesnesitelné svědění a ten stav trvá do teď.
Jediné co pomáhá je Zyrtec/Zodac atd. na dva dny a pak opět začíná svědění. Jen naskáčou pupeny, ale žádná vyrážka nezůstává. Jiné problémy nejsou. A nikdy jsem toto dřív neměl.
Bylo hodně stresu, ten už nyní není, jen vyřešit svědění, které bez antihistaminik je příšerné.
Plivací test potvrdil šlahouny ze sliny - asi teda candida. Ale jiné problémy nemám ani chuť na sladký ne. Nejvíc mam chuť na "bufet" - bagety, chlebíčky, pizzy, hotdogy, hamburgery atd. čili asi na lepek. Tyhle "potraviny" samozřejmě nejím. Ale ta chuť tam je. Strava pouze na zelenině a semenech a fungicidních potravinách úlevu od svědění nepřinesla (10 dní jsem vydržel).
Takže jak to tak chápu, bude to mít souvislost se střevem, takže čistit a zřejmě i ta mikroflora je zdecimovana. Měsíc piji každý den kefír z tibetské houby.