Milan a Jana píše:
Sakul děkuji za odpověď ....... naše stravování vypadá asi takto. Dopoledne ovoce s vločkama, oběd zeleninová polévka a zeleninové druhé jídlo (lečo, čočka, fazole, hlíva ústřičná, cuketa, květák) atd. Večer zelenivé saláty, nebo pomazánka na tmavém chlebu. Jím málo, ale když je hlad tak je ovoce, zelenina, štávy. Dále semínka, mandle, odbourali jsme mléko, světlou mouku, cukry. Maximálně máme ty pomazánky na tmavém chlebu. Muž hodně fyzicky pracuje, tak mu ještě stále vařím, ale žádné maso, většinou zeleninu. Byly jsme minulý rok cca čtvrt roku na živé stravě, ale jsme oba hodně hubení a spíš jsme vycítili, že vařená strava je pro nás lepší, navíc si nedovedu představit, jak by muž dodělal dům jen na banánech
Já jsem krevní skupina O a vlasovou analýzu jsem nikdy neměla dělanou. A testem na metabolický typ mi vyšlo, že jsem typ smíšený......
Neodvažují se Vám dát nějaké rady, o kterých bych byl přesvědčený, že budou dobré právě pro Vás, protože stravování je individuální záležitost. Jsem přesvědčený, že potřeby se liší nejen člověk od člověka, ale také dle životního období, životní situace či zdravotního problému, který člověk řeší.
Nicméně zde je pár věci pro Vás k zamyšlení. Z toho co píšete dává jednoznačně smysl vynechání cukru, bílé mouky a nezpracovaného mléka. Nicméně je otázkou, zdali tam nemáte hodně sacharidů a málo bílkovin vzhledem k Vaší krevní skupině. Krevní skupině 0 zpravidla velmi svědčí konzumace živočišných bílkovin a nízkosacharidová dieta.
Jedním z důvodů proč může být hypofunkční štítná žláza jsou přetížené nadledvinky, kterým zpravidla velké množství cukrů nedělá dobře a naopak prospívají jim bílkoviny. Pokud byste měla také porušenou mikrofloru, což bývá často další článek problémů s štítnou žlázou, nadledvinkami, bylo by vyloženě vhodné držet množství sacharidů na nízké hladině.
Tady ale čistě spekuluji, chtělo by to více informací a testů. Hodně by napověděla vlasová analýza. Výborně také funguje mikroskop s temným polem, kde můžete sledovat, jak Vám v daném období určitě stravování prospívá či neprospívá.
Nicméně zkuste prozkoumat možnost, že můžete být přirozeně nastavená na jiný druh stravování, než je obecně a nyní moderně propagován jako zdravý. Co může fungovat pro tlouštíka s krevní skupinou A, který celý život jedl bůček a nyní potřebuje hubnout a detoxifikovat nemusí platit pro střízlíka s BMI 18, který potřebuje vyživit a přirozeně prospívá na tučné výživné a teplé stravě.
Podle čeho jste zjistila jaký jste metabolický typ? Napište jak jste na tom se suchostí kůže, tlakem, studenými končetinami, snášením tepla a celkově energií. Míváte nějaké výraznější chutě na sladké či slané?