[quote="Jurri":2rzcea3d][quote:2rzcea3d]To už jsem taky zjistila ,že mi nepomůžou akorát to mám horší a horší..A už 3 den to mám po celém těle a na některých mistech i oteklé ..Každý pohyb je utrpením..Na zítra si udělám očistu střev s vodou a solí..Ale nevím čím to mám mazat:-(Používam kokosový olej,ale ani ten teď na to nezabírá ..Prosím nevíte o něčím čím to namazat..Abych nebyla celá oteklá...Děkuji moc za odpověd..[/quote:2rzcea3d]Ja ted ekzemem taky trpim neskutecne. Jen jsem chtel rict ze biorezonance me spis uskodila a ekzem mi rozjela. A ve stejnou dobu jsem nadsene zacal zkouset klystyry. Vsechno se zhorsilo az me to paralizovalo z normalniho fungovani.
Jen tim chci rict ze z moji zkusenosti je potreba k ekzemu pristupovat dost opatrne. Spis bych zacal upravovat stravu, jedl lehceji, zdraveji, posleze zkusil jednu ocistu strev, pockal co to udela atd.
Na mazani ted asi mesic vymyslim co na natekly ekzem v trislech a moc jsem toho nevymslel a musel se vratit ke kortikoidum. Jak se do toho dostane zanet tak je to pak jeste zbytecne horsi..[/quote:2rzcea3d]
Souhlasim, může být užitečné proést některé radikální očisty v počátku, ale ekzém potřebuje individuální, vytrvalý a často také opatrný přístup.
Zaměřte se hodně na střevní mikrofloru, vyzkoušejte nízkosacharidovou, protikvasinkovou nebo gaps dietu - tedy omezte výrazně cukry. Zároveň dodávejte ve velkém probiotika a probiotickou stravu. Klystýry dejte jen omezeně, třeba v počátku léčby, poté si mikrofoloru hýčkejte a s klystýry to nepřehánějte.
Další orgány, o které je potřeba se prioritně postarat jsou nadledvinky a