miram píše:
Poradte prosim nekdo moji kamaradce, dekuji!
...podla toho pana od koho mam dietu, palenie zahy sposobuju nedostatok kyselin, ktore ti nestravia potravu a jej obsah vytlacaju do pazeraka. Vraj mam malo kyselin. no ale uz asi osem rokov beriem lieky na kyselinu a to tak, ze ked si nedam svoje lieky do dvoch hodin sa mi palenie dostavi. tak som si objednala hcl aby bolo vsetko ok. Skusala som to aj brat no bolo mi este horsie. Palilo ma neskutocne bez mojich liekov a este k tomu plus hcl. naduvalo ma, mala som zacpu a citila ze neni nieco ok. tak som isla za svojou hlavou a zacala znovu brat svoje lieky a to su omeprazol a odvtedy ma nepali a aj travenie mam lepsie.
Stolica podla toho kolko pijem kedze jem aj psylium aj inulin a niekedy plava a niekedy klesne a je redsia, neviem preco. naduva ma nadalej ale to uz neviem fakt preco. drzala som tu candidu dietu pre istotu tri tyzdne s oreganovym olejom, kokosovym olejom, a probiotikami a z toho dva tyzdne som brala citricidal, no aj tak som nemala pocit ze by mi to bolo pomohlo.
Schudla som asi tri kila ale brucho som mala stale aj tak nafuknute. takze jedla som pocas diety napriklad na ranajky vajicko alebo domacu sunku so zeleninou (rajcina, paprika, redkovka, kapusta alebo ladovy salat, porik) na obed dake maso, ryby, cuketova placka s vajickom, kuracie pecienky a zelenina a vecera ryba v konzerve-makrela a zelenina. ovocie som nejedla vobec iba kusok jablka vecer pred spanim s probiotikami.
Teraz 17.12. mam ist na gastro vysetrenie a daju mi asi aj hadicku aby sa pozreli do zaludka tak som zvedava. V podstate trosku pridavam jedla lebo uz som to psychicky nezvladala a mam vecnu dilemu co varit a tie vianoce ma privadzaju do sialenstva. teraz su same posedenia, vecierky v praci tak idem zosaliet take chute mam. co mi poradis ako dalej? Myslim ze nevydrzim toto obdobie odriekat vsetko, je to velky tlak na psychiku. Jazyk mam ruzovejsi, a uvidim po dakom mesiaci ci sa mi to objavi zas ta candida alebo nie.
Miram to su rady od RNG, kolko cps, HCL kamaratka brala? Ono, ked je v zaludku velmi malo kyselin na travenie, vtedy jedlo v zaludku kvasi, naduva, grga sa, to je pravda,ale su ludia,ktori potrebuju nie 1 cps - 650 mg Hcl, ale 2 dokonca niektori aj 3 cps Hcl. Neverim, ze ten Omeprazol jej robi dobre,kedze jej este potláča kyseliny v zaludku, to sa jej na chvilku akoby zlepsi ale po case opat pridu traviace tazkosti..Tu je o tom viac napisane:
http://www.badatel.net/hcl-zaludocna-ky ... ysetrenie/ potom dalsia vec, neviem ci uzivala spolu s Hcl aj pancreatin, kedze jej pankreas moze vylucovat malo pankreatickych stiav, potrebnych k bezproblemovemu traveniu a dalsia vec po jedle nepit vela tekutin , aby sa nerozriedili traviace kyseliny a potom je travenie spomalene....Napit sa viac az o cca 2 hod, ked je uz jedlo stravene..