Kometa píše:
Ráda bych si tu přihřála svojí polívčičku.
V půlce ledna tohoto roku mě začaly bolet kyčle. O týden později se přidala kolena, za další týden část páteře...a tak to šlo dál a dál, až se nakonec rozbolely všechny. Bolest byla výrazně stěhovavá s tím, že když jsem kloub používala, rozbolel se na nějakou dobu nastálo. K tomu se přidala výrazná únava. Jo a také se to netýká jen kloubů, ale i šlach a svalů.
3 měsíce jsem strávila v posteli a obíháním doktorů. Díky tomu jsem proklepnutá na vše možné - chlamydie, borelie, EBv, toxoplasmosa, střevní paraziti, krev, alergie, imunita. Prakticky vše ok, jen 2 autoimunitní ukazatele trochu zvýšení, ale podle revmatologa to může mít i pár procent zdravých lidí.
Taky trošku odchylky v diferenciálu bílých krvinek, málo neutrofilů a moc eozinofilů.
Po 3 měsících jsem se dostala k vitariánství, takže baštím ovozel, klíčím, odšťavňuju, jim ořechy a pod.. Myslím, že mi to dost pomohlo s tou únavou, zvláště po ovoci jsem jak králíček Duracel. Klouby se snad o něco zlepšily, méně bolí. Ale zhruba v době, kdy jsem začala přecházet na vita mi klouby začaly vrzat, přeskakovat a praskat a to se bohužel stále drží. Nejvíc nepříjemné je to u čelistního kloubu a kolena také nic moc. Doktoři tvrdí, že to nic neni, ale jim se to říká, jejich tělo to není.
Ještě nějaké info - je mi 24, před onemocněním jsem hodně sportovala a cítíla se zcela fit. Byla jsem vegetariánka, ale nijak extra zdravě nejedla (ačkoli jsem jedla zdravěji než všichni okolo). Teď jsem na vita, občas si dám uvařené vajíčko (na syrové moc nemám odvahu ani chuť), občas kozí kefír. Trochu se bojím, abych neměla málo bílkovin.
Dnes jsem si zkusmo dala odvar z bobkového listu, zatím jen poloviční dávku, aby to se mnou nešvihlo, uvidím, zdali to něco provede.
Faktem je, že nikdo z doktorů netuší, co by mi mohlo být. Teorií je vícero:
- reaktivní artropatie - reakce na podzimní asichřipku
- reakce na vysazení HA - to mi všichni doktoři vyvraceli, ale časově by to možné bylo.
- psychosomatika (ze stresu, kdo ho dnes nemá, že)
- usazeniny čehosi v kloubech (to ale asi nevysvětluje to, že mi to chytá i šlachy a svaly).
Napadá vás k tomu něco?
Díky
Už jsem vám to psal, vyzkoušel bych na tyto potíže velké dávky hořčíku a sirnou patlanici. Další možnost je aplikovat kostival lékařský v podobě obkladu. Vyberte si jeden zkušební kloub a ideální jsou čerstvé kostivalové listy, nebo kořen rozdrcený na kašičku. Kašičku dáte na gázu, dáte jako obklad a navrch igelit, necháte nějakou dobu působit a aplikuje se i několikrát denně. Solidní možnosti poskytuje také stejnosměrný proud o malém napětí, je to na netu popsáno jako Godzila, tak si celou věc nastudujte, není nutné být zrovna inženýrem na zhotovení tak jednoduché věci.