phoenix píše:
Dobry den, chcela by som sa spytat, ci by ste mi vedeli poradit ohladne mojich vlasov. Asi pred 2 rokmi mi hrozne zacali padat. Samozrejme navsteva koznej, ta mi dala nejaku vodu na hlavu ktora samozrejme nefungovala, potom mi povedala ze to moze byt hormonalna porucha, tak mi poradila jednu antikoncepciu. Tu mi gynekolog predpisal, brala som ju asi pol roka (uz nikdy viac nechcem a uprimne lutujem ze som sa na to vobec dala, kedze vidim co to s mojim telom narobilo ked som ju vysadila, bolesti pri menzese boli neznesitelne..to som neskor upravila alchemilkou). Vtedy som sa este takymito vecami moc nezaoberala (alternativna medicina a zdrava strava), ale po tom ako mi na padanie jednoducho pomohla zihlava, ci uz konzumacia alebo odvar v kombinacii s orechovymi listami ktorym som si hlavu pravidelne oplachovala, som si povedala ze doktor jednoducho nic neriesi (navyse som mala problem s mandlami, v jednom kuse som bola chora a vystriedala som xy antibiotik). Vlasy teda prestali padat, tak som nejaky cas cakala kym dorastu. No vsimla som si, ze casu preslo kopu a nove vlasy nikde. Neskor som zistila ze mi jednoducho nove vlasy nerastu. Divila sa tomu aj kadernicka a povedala mi nech skusim vysetrenie stitnej zlazy, ci nemam opat nieco s hormonmi a nech to potom riesim prirodnymi prostriedkami na upravu hormonov (vraj su tusim na to dobre riasy?). Vedeli by ste mi poradit, preco cloveku jednoducho nove vlasy nechcu rast, co im v tom brani? Hlavne okrem tych vitaminov, co este moze byt tym blokatorom... Momentalne som prestala jest maso, je tomu zatial len tyzden no chcem v tom pokracovat a cez vikend sa vrhnut na shankpranksalanu. Snazim sa jest co najviac ovocia a zeleniny, nepijem alkohol, nefajcim, pijem len cistu vodu z vodovodu a bylinne caje, pretoze som zistila ze mam prekysleny organizmus (pocitam ze z tych antibiotik ktore som brala kvoli mandlam). Mam 20 rokov. Vopred dakujem za odpoved.
Patrně jste byla dlouho překyselená a nyní jste demineralizovaná, nechte si udělat vlasovou analýzu a než dostanete výsledky, tak si zatím udělejte testy na štítnou žlázu, kvasinky a kyselinu chlorovodíkovou, což je zde vše popsané. Preventivně začněte pojídat bílý jíl, to je dobrý zdroj křemíku, který vlasy potřebují a doplnil bych také zinek, měď, kobalt a mangan. Základ je opravdu čistota střeva, čili jednoznačně čistit.