susila píše:
Dobrý den!
Mám lehce vyšší tlak od porodu,nicméně stravou a pohybem ho držívám v rozumné míře (130-140/85).Dnes ráno Ph moče cca 6, dala jsem si lžičku sody+melasu+citron.A kolem 11hodiny se mi udělalo špatně,točila se mi hlava,TK 160/100,Ph moče 5.Vždycky mám po kombinaci soda,melasa,citronová šťáva ph kolem 7 až do večera.Uzvávám,že jediné čemu neodolám je káva,takže jsem jako každé ráno jednu měla.Bohužel jsem to nevydržela a nechala do sebe nacpat prášek,kterým se jinak vyhýbám.Nevíte čím mohla být tahle hypertenzní špička způsobena?S kávou končím,i když se mi asi budu sbíhat sliny...Nesolím už několik let.Naprosto nechápu proč se mi to stalo.Teď mne bolí hlava,ale talk je opět v normálu.No a když už jsem u toho,když se něco podobného stane,vím,že se nedoporučuje používat odkyselovací prostředky mezi 10-14.hodinou,je to problém i v těchto případech?Děkuji za vysvětlení.
Hodně to ovlivní i stav tlustého střeva a pokud jste byla nějak přicpaná, klidně může problém vycházet odtud. Jinak samozřejmě nízké pH, prakticky automaticky zvyšuje krevní tlak, protože krvinky se lepí a řetízkují, což je na tlaku ihned znát. Na nějaké přesné časy odkyselování bych se vykašlal, prostě odkyselovat se musíte pokud je to potřeba a ne čekat na nějakou ideální dobu.