Jarda píše:
To jste moc nepochopil jak to funguje, tam je potřeba mít ta béčka na dobrých hranicích v krvi stále a ne je dodávat těsně před procházkou v lese. Musíte jim prostě smrdět, což je z mnoha lidí i cítit když mají vysoké hladiny béček. Zde se všechna netestují, ale B12 se dělá jak normální tak aktivní tedy minimálně tuto položku bych si ověřil.
Děkuji za odpověď...
No já jsem právě usuzoval z toho, že když člověk suplementuje ta béčka(mám zkušenost i s jinými béčkami), tak je pak následně močí, respektive moč má potom jinou barvu a smrad (a předpokládám tedy z toho že něco pak i člověk potí) a tak jsem si z toho nějak dovodil, že právě tohle ty klíšťata bude odpuzovat nejvíce - tj. ten pot. Oni i ty dávky v těch suplementech překračují DDD vštšinou o několik řádů, tedy jsou relativně přehnané a pochybuji že to lidské tělo vstřebá všechno, takže to pak musí nějak vylučovat a tím jak vylučuje přebytečné B (či já nevím co) tak to bude fungovat jako jakýsi repelent...
Chápu samozřejmě jak to myslíte a pokud je to jak řikáte, tzn. že důležité je mít hlavně ty dobré hranice (což samozřejmě dává smysl ale neodporuje tomu co jsem psal výše, ale samozřejmě co jsem psal výše může být nesmysl
) a nechce se mi to nechat testovat laboratorně (mám k tomu více důvodů) znamená to pro mě, že jediná cesta jak doplnit všechna Béčka je zaměřit se na ně ve stravě, případně suplementovat a vysázet si ve střevech pro ně co nejpříznivější kulturu, aby se mi tvořili sami. Nevíte prosím, jestli jsou potraviny, které vyloženě podporují střevní mikroflóru právě směrem k tomu, aby se tvořil dostatek Béček? Najít si potraviny s vysokým obsahem B je jednoduché, ale najít potraviny které podporují střevní mikroflóru pro tvorbu vlastních B nevím nevím... A prosím nevěděl by někdo, jestli sedí to co jsem psal, tzn. když si nechci testovat Béčka někde v laboratořích, jestli si jejich dostatek mohu otestovat třeba na komárech, tzn. jestli se dá předpokládat, že až na mě nepůjdou komáři, tak na mě nepůjdou ani klíšťata, případně napadá někoho jiný jednoduchý test na dostatek béček proti klíšťatům? Děkuji