haligali píše:
Dobrý den,
nevím, do kterého tématu psát dřív... v poměrně mladém věku mám několik zdravotních problémů, které mi začínají přerůstat přes hlavu. Mám křečové žíly (ne vážné, na jednom místě na jedné noze), hemeroid (drobný, dle lékařky netřeba se jím zabývat), syndrom neklidných nohou, zvýšený cholesterol (z 7,2 upraven dietou na 5,8 a pracuji na tom dál) a ALERGIE (na pyly, prach, roztoče, některé chemikálie, a především na potraviny - sója, fazole, jablka, banány, treska, vepř, olivy,kmín, žito,, čaj). Snažím se už asi deset let jíst zdravě a pohybovat se. Jedla jsem dost rostlinných a sójových výrobků, tofu atd., to teď nesmím. Ovoce, hlavně jablka a banány jsem jedla denně - nesmím. Říkám si, že to všechno může nějak souviset. Co vás asi bude zajímat je, že odjakživa mám problémy s defekací - tedy od dospívání, co si vzpomínám. Konzistenci tedy nesleduji, ale stolici 1x denně udržuji jen s největším vypětím. Potřebuji totiž KLID a ten mi po narození dítěte skončil. Nepozoruji, že by strava jakkoli měnila tento problém - vláknina, kysané výrobky - nezabírá. Jen se to zhoršuje když jím málo nebo po čokoládě.
Jsem poměrně uzavřená a labilní, neumím pozitivně myslet, nejsem na to povaha. Takže adept na všechny nemoci světa - je z toho nějaká cesta ven?
Zkusím něco udělat s psychikou, máte nějaké doporučení výživové?
Moji rodiče se stravují dle mě katastrofálně - typická česká strava, maso, uzeniny, sladkosti, cukr, mléko, bílá mouka. A žádné potíže nemají.
Tak cesta ven z toho pochopitelně vždy existuje, protože nemoc je pouze takové nakopnutí do zadku, na základě kterého si máme uvědomit, že je třeba něco dělat jinak. Někomu stačí lehký kopanec a někoho je třeba nakopat řádně a i tak to s ním nehne. U uvedených potíží bych začal se suplementací hořčíku a nechal si v laborce zjistit minimálně stav hořčíku, vápníku, draslíku, sodíku, železa, dále chloridy a celkovou bílkovinu. Toto stojí cca 230,-Kč a není to tedy problém, pak mě to pošlete a zavolejte, já vám dle výsledků povím jak na to. Samozřejmostí je vyčištění střeva, to nijak neobejdete, ale na to má velký vliv i stres, čili zde je to provázané a prvotní je tlumit ten stres, čili hořčík a nadledvinky.