Hahana píše:
Dobrý den,
tak s tou kandidou jste to odhadl správně. Udělala jsem si plivací test a už během několika minut začali klesat ke dnu řetězce malých částeček. Četla jsem si o tom na internetu a měla bych vysadit jakékoliv sladkosti včetně sladkého a sušeného ovoce. Nevím přesně, které ovoce je považováno za sladké, podle mě banán a hruška, ale tu prý jíst můžu. Dál mám vysadit mléčné výrobky, a to jsem se chtěla zeptat, jestli se jedná i o mléko kozí a ovčí, nebo pouze kravské, to totiž nepiji asi dva měsíce. Dále pak bílou mouku, kterou taky nejím, ale nahrazuji ji bezlepkovým pečivem, což se teď obávám, že taky není správné. Takže se pustím do přísné diety, kterou navrhujete: jíst pouze zeleninu, ovoce, semínka, ořechy a olivový olej. Ale v těhotenství bych měla jíst maso, tak se chci zeptat, jaké je nejvhodnější a jak ho upravovat aby v něm zůstalo co nejvíce živin? V lékárně, kde jsem včera byla neměli ty proužky na měření pH, proto ještě nemůžu napsat hodnoty, ale dneska je určitě někde seženu. Ještě se chci zeptat na ty tibetské houby, jestli by pro mě byly teď vhodné, když mám ty kvasinky nebo s tím počkat až se jich zbavím?
Mnohokrát děkuji!!!! Je neuvěřitelné, že jste po internetu poznal, co doktoři nenašli ani když jsem ležela v nemocnici a dělali mi miliony testů.
Přeji pěkný den.
Kozí mléko takový problém nepředstavuje, ale já bych jako jediný vhodný mléčný produkt viděl domácí kefír, který kvasinky solidně likviduje. Na sajrajty z obchodu se vykašlete, stejně netušíte, co tam kdo namíchal a pokud chcete pečivo, tak si pečte sama, ale jako dobrý nápad to v této chvíli nevidím, spíše bych se zaměřil na pohanku, jáhly, amarant a další bezlepkové pseudoobiloviny. Olej je na kvasinky lepší kokosový, který obsahuje kyselinu kaprylovou a ta kvasinkám dělá dost špatně, dá se užívat 2-4 polévkové lžíce denně. Králík a nutrie, pouze vařit, nebo v páře a velice umírněně, s ničím nemíchat, jako přílohu pouze zeleninu. Kefír z tibetské houby je právě likviduje, čili toho dávejte, co snesete, klidně i litr denně. MUDrci na to jdou příliš vědecky, na většinu zdravotních problémů stačí řepná logika a ta se bohužel nevyučuje a asi by to ani nešlo, tu vám naopak vyšší vzdělání zcela odstraní a pak nevidíte souvislosti takto banálně jednoduché.