Tak sa chcem podeliť o jednu skúsenosť. Testujem to už asi mesiac, už som to tu raz spomínal aj pánovi Jardovi.
Po prechode na prirodzenú stravu sa mi otupili chuťové poháriky na pálivé jedlá. Neviem čím to je ale znesiem
približne 2x tak pálivé jedlá ako ľudia ktorí doteraz zniesli približne 2x viac ako ja. Vlastne sa to obrátilo presne na opak. Priznám sa, že nijak tajne netrénujem, len som si to začal všímať. Konkrétne včera sme boli na chalupe u jedného pána a on medzi rečou spomenul, že či si dáme "burinu" (plevel). Tak sa ho pýtame, že čo to tým myslí. Otvoril komoru a tam stál kamenný sud,ktorý sa bežne používa na kvasenie kyslej kapusty. Prvá naša myšlienka teda bola,že nám ide ponúknuť kvasenú kapustu. Otvoril veko načiahol rukou dnu a vybral tri uhorky(okurky). Hneď mi to vyčarilo úsmev, pretože tak veľký sud uhoriek som ešte nevidel. Kamarát keď do nej s veľkou chuťou kusol tak asi po 10s vypleštil oči
, že sú riadne pikantné, ale dojedol ju, však je predsa chlap, nie?
Vyskúšal som teda aj ja, riadne som ju rozžuval na čo najmenšie kúsky, ale pocit pálivej chuti sa nedostavil. Jemne ma to popalovalo na podnebí, to bolo všetko. Tak kamarát potom prehlásil, že ja som mal asi nepikantnú, aj keď bola z toho istého suda, takej istej veľkosti a bola tam rovnako dlho namočená ako jeho uhorka.
Po návrate domov mi to nedalo a skúšal som testovať ďalej. Zemiaky som si posypal 1 kávovou lyžičkou chili korenia. To už som cítil, že je to pikantné, ale stále sa pálivá chuť pochybovala v znesiteľných hraniciach, teda nemusel som sa prekonávať do pokračovania jedenia, nešli mi z úst plamene, ani som nemal pocit, že sa mi otvorí polovička hlavy a vyfučí z nej para.
Pozoroval niekto podobnú zmenu, pri prechode na prirodzenú stravu?
P.S Tiež som spozoroval, že to na druhý deň na wc, taktiež páli na konečníku oveľa menej ako kedysi.
a musím prohlásit, že to je to pravé ořechové. Je ovšem pravdou, že pokud to dám ochutnat návštěvám, tak vytřeští oči a chvilku zmateně pobíhají po místnosti, dokud jim to nedám zapít olejem a pak jsou ještě hodnou chvilku takoví rozehřátí. Nicméně já toho dokážu na jedno jídlo sníst půl kávové lžičky a to mě teprve pořádně rozehřeje. Druhý den to při odchodu cítit trochu je, ale nejde o nic co by se muselo řešit. Tělo si opravdu zvykne skoro na všechno, ale jenom na kyseliny určitě ne.