Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon pro 30, 2024 7:10 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 70  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Soda a HCL
PříspěvekNapsal: pát črc 02, 2010 7:54 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28426
Bydliště: Poděbrady
Sybilla píše:
Ponúkajú iba tieto, mohlo by to byť ?
Kyselina chlorovodíková 35% p.a
Kyselina chlorovodíková bez As 35-38% p.a.

http://www.ites.sk/files/docs/produkty/ ... ent_98.pdf

Výrobek s označením p.a. je dostatečně čistý, ale pokud chcete mít naprostou jistotu, tak použijte tu čistou verzi, ovšem dle mého názoru je zbytečně drahá. Berte to tak, že lékopisná kyselina chlorovodíková prodávaná v lékárnách stojí cca 200,-Kč / litr a vše, co je dražší bude čistější, což nemá praktický význam ani pro píchání do žíly, natož pro orální aplikaci. Navíc mnoho postupů pro aplikaci HCl dokonce doporučuje přidávat v určitém množství draslík, železo a arzén. Podstatné je aby kyselina byla jako voda, tedy ideálně průhledná, ne jako bílé víno, což právě zabarvují ty přimíšené látky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv črc 08, 2010 10:34 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Prekopirovavam do tohoto vlakna o HCL prispevek uzivatele Vlado z fora u pramene:


Naposledy upravil Anonymous dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 65535
dxwcof2s


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: HCL a vliv na pH
PříspěvekNapsal: čtv črc 08, 2010 10:45 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Podle pana Jardy PARADOXNE vnejsi dodavani HCL trvale nezvysuje ph organismu...dokonce NAOPAK jej stabilizuje a v dlouhodobe perspektive ZVYSUJE...lze overit (opatrne!) a merit si ph. Musi byt samozrejme ODSTUPY (aspon 1hodina by mela stacit) teto kyseliny(HCL) od veskerych zasad-tj. od mms(zasadite), od sody(zasadite), od DM smesi na prekyseleni(zasadite), Tepperweinovy smesi(zasadite) apod. Jinak se samozrejme ucinky vzajemne neutralizuji a je to k nicemu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: HCL a vliv na pH
PříspěvekNapsal: čtv črc 08, 2010 9:31 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28426
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Podle pana Jardy PARADOXNE vnejsi dodavani HCL trvale nezvysuje ph organismu...dokonce NAOPAK jej stabilizuje a v dlouhodobe perspektive ZVYSUJE...lze overit (opatrne!) a merit si ph. Musi byt samozrejme ODSTUPY (aspon 1hodina by mela stacit) teto kyseliny(HCL) od veskerych zasad-tj. od mms(zasadite), od sody(zasadite), od DM smesi na prekyseleni(zasadite), Tepperweinovy smesi(zasadite) apod. Jinak se samozrejme ucinky vzajemne neutralizuji a je to k nicemu.

Dodáním malých dávek HCl jste schopen vytlačit z těla jiné kyseliny-metabolické zplodiny a získat zpět acidobazickou rovnováhu. Kyselinu chlorovodíkovou je vhodné dodávat minimálně po každém jídle, nebo před i po jídle a mnohdy i mezi jídly. Její účinky jsou mnohdy obdivuhodné a velice rychlé i v téměř homeopatických dávkách.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: HCL a vliv na pH
PříspěvekNapsal: pát črc 09, 2010 12:38 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Všechny kyseliny v těle kromě HCl jsou jenom produkty metabolismu.
(laicky řečeno-kyselina solná(HCL) je jedina zdravá kyselina která má v těle být protože si ji zdrave tělo samo tvori, ostatni kyseliny jsou jen odpadni produkty metabolickych premen...). \":idea:\"

Citace z dokumentu Dr.Guye(http://www.upramene.cz/forum/files/hclguycz_162.htm)
Mnoho lídí všech věkových kategorií trpí zapálením, nebo přiucpáním částí žaludku, indikované žaludečními potížemi, pokud ne rovnou žaludečním vředem u pyloru. Dr. Moore říká, že nedostatkem HCl trpí i očividně zdraví lidé, ale vždy lidé s problémy trávicího systému, cukrovkou mellitus, otravou štítné žlázy a některými druhy chudokrevnosti.
Nedostatek HCl je častým příznakem depresivní neurózy, často spojené s mentální únavou a neustálými starostmi a stresem, speciálně u labilnějších povah. Příznaky jsou nevýrazné a neurčité, jako nechutenství, nadýmání a říhání. Průjem je častější než zácpa. Navíc, HCl stimuluje vyměšování slinivky a aktivitu žlučníku a jejich nečinnost se projevuje jejich funkční atrofií. Odhadujeme, že průměrné jídlo vyžaduje 2 gramy chlorovodíku.
Zde můžeme vidět, že nedostatek HCl spouští dlouhou řadu problémů, jako neúplné trávení, špatnou přeměnu a absorbování minerálů, fermentaci potravy, žaludeční vředy a rakoviny u východu pyloru, neaktivní játra a slinivku, neschopnost produkovat secretin, který redukuje cukry v krvi, nedostatečnou oxidaci kyseliny mléčné ve tkáních, nadobyčejný obsah CO2 v krvi a v neposlední řadě neschopnost ničit bakterie v jídle. Dále přichází otrávená játra, vysoký tlak, padoucnice a jiné poruchy mozku, snížená činnost endocrinních žláz, cukrovka a nemoci ledvin. No, a to jsme ještě ani pořádně nezačali. Špatné trávení znamená nevyrovnaný poměr minerálů v krvi a ve tkáních. Přebytek sodíku vyvolává vodnatelnost a astma, povadlé svaly, věčnou slabost, únavu a zánětlivost, zatímco nedostatek vápníku způsobuje tento přebytek sodíku a nedostatek draslíku.

Citace angl.prekladu od Merlina z fora u pramene:
Acidobazickou rovnováhu ve zdravém těle udržuje normální produkce kyseliny chlorovodíkové v žaludečních buňkách, ale jakmile její produkce zaostává za nezbytným množstvím, musí být vyrovnána bilance. K doplnění nedostatku jsou povolány ostatní kyseliny, které jsou produkty rozkladu v lidském těle, jako je kyselina mléčná, mastné kyseliny, kyselina uhličitá, kyselina močová a další. Tyto kyseliny však ve velké chemické laboratoři lidského těla reprezentují abnormálními složky, nemohou plnit požadované úkoly, proto (za normálního stavu) nejsou trpěny v roztoku – většina těchto solí musí být vyloučena jako odpad v tělesných výměšcích jako je pot, vydechovaný vzduch, moč a výkaly. Ve snaze udržet jakousi tělesnou kyselost, se tyto škodlivé kyseliny stávají "hasákem" spadlým do převodovky jemného tělesného mechanizmu, a stav známý jako acidóza končí příznaky celkové otravy systému.

Zbývá dodat, že v důsledku převahy zmíněných kyselin je z kostí vymýván vápník, který je povoláván k jejich neutralizaci, a nastane stav známý jako osteoporóza.. mimo jiné. V tomto případě NEPOMŮŽE brát vápník jako doplněk, protože tak či tak není zpracováván, a navíc dále neutralizuje žaludeční kyselinu! Závěr si udělejte sami.

Komentar od SlavkaKrepelky(k prekladu Dr.Guye):
z angl.prekladu Dr.Guye:"..alkalinita sráží odpadní kyseliny a produkty metabolismu do solí, které se ukládají jako uráty sodíku v jejich kloubech, nejvzdálenějších srdci, nebo v žlučových a ledvinových kamenech. Zničte tyto deposity silnější a potentnější kyselinou solnou(pozn:tj.HCL), a ony se vyplaví z těla. Ničte ty kyseliny zásadami a budou se tím více ukládat."
...pokud má tělo ve svém krevním a mízním oběhu dostatek HCl, žádné ukládání solí se nekoná, naopak, dochází k jejich vylučování z těla.
Ve svých článcích nemluví jenom o solích kyseliny močové, ale také o solích vápníku, hořčíku, a železa. Zde se objevuje závislost, která bude platná pro více kovů, nebo lépe řečeno jejich solí, protože žádné kovy se neusazují v čistě elementární formě. Z toho pro mne dále vyplývá, že toto se nejspíše týká i sloučenin olova, rtuti a jiných, takzvaných těžkých kovů...

PS: takze zasadite smesi jsou nejspis nanic...??!!(Tepperweinova smes, DM-smes, soda...apod) \":?:\"
Co míní básník tou silnější a potentnější HCL - silnější ředění spolu s pridanymi latkami jako je treba KCL apod??(bude tedy stacit ta 3,5%HCL, nebo se radeji zacit poohlizet po nejakem silnejsim redeni...?!)
Dost dulezity dokument s celkovym znenim prekladu angl.originalu Dr.Guye:
http://www.upramene.cz/forum/files/hclguycz_162.htm


Naposledy upravil muflon dne pát črc 09, 2010 1:39 am, celkově upraveno 5

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Homeopaticke redeni HCL a prisady
PříspěvekNapsal: pát črc 09, 2010 12:43 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
O dulezitosti malych a castych davek homeopatickeho HCL pise Dr.Guy cituji:
"Mohu být kritizován, že dávkování je příliš nízké, ale [[i:37faq8dk]b]máme co do činění s jemnou rovnováhou pH. Malé dávky často opakované jsou lepší než občasné a masivní.
[/b][/i:37faq8dk] Ústní dávka je 3 až 20 kapek dobře zředěných, 3x až 6x denně.
Formule(pozn.tj.Fowlerova formule) obnoví normální aciditu žaludku.

Naše [b:37faq8dk][u:37faq8dk]vlastní tvorba HCl je odvozena z draslíku buňek žaludeční stěny. Proto je nutně nedostatek HCl odvozen z nedostatku draslíku[/u:37faq8dk][/b:37faq8dk], také spojeného se špatnou cirkulací krve, srdeční slabostí, nezdravou kůží a zhoubnými nádory.

...[u:37faq8dk]obnovit tuto nezbytnou kyselinu, společně s jejími nezbytnými minerály, hladovému tělu nemocného. Ani k tomu není zapotřebí masivních dávek. Stačí zředěný ionizovaný roztok těchto minerálů v zředěné kyselině solné[/u:37faq8dk], abychom dosáhli rychlé změny v postiženém organismu.

(pozn: arsenové formule se stále s úspěchem a bez problémů používají ve veterinářství.
Bohužel Fowlerova formule je sice stále známa, ale dosti těžká na domácí výrobu a definitivně ne k dostání. Rozumně dávkovaná Fowlerova formule způsobuje jednak mírně zvýšenou krevní srážlivost, což se projeví sníženou krvácivostí, jednak ukecáváním rakovinných buňek bud'to k sebevraždě, nebo k nápravě a jednak celkové stimulací immunního systému. Historie arsenu v medicíně má přinejmenším 2500 let trvání. Jako se vším, jde mezi jiným daleko více o rozumné dávkování a formulaci.
http://chemeducator.org/sbibs/s0007002/ ... 0051rb.htm
Zajímavým faktem zde je, že mnoho lidí v historii se arsenem cpalo v "koňských" dávkách a bez problémů, at' už krátkodobých, či dlouhodobých a ve skutečnosti se těšili výbornému zdraví poté, co si na něj nějaký čas navykali.


Naposledy upravil Anonymous dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
37faq8dk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát črc 09, 2010 9:28 am 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
to Jarda : Pán Jarda, mám jednu otázku.
Včera mi došiel Betain HCL (Lamberts). Dal som si pred jedlom jednu tabletku, ale jedlo mi potom dobre nesadlo (brucho ma nebolelo, ale nesadlo dobre). Pred večerou som si dal druhú tabletku Betain HCL, a do hrdla sa mi trošičku hrnula (ale žiadny tlak som necítil) tekutina sladko-horkej chuti.
Dnes ráno som sa rozhodol urobiť ten test na dostatok či nedostatok (alebo prebytok) HCL. Dal som si dve tablety HCL na lačno. Necítil som žiadne pálenie, ani nič... Ale znova som asi za pol hodinu (tesne pred jedlom, a pokračuje to do týchto chvíľ...) cítil v hrdle sladko-horkú chuť (keď si jazykom "kutrem" v hrdle - kam mi dočiahne). Musím poznamenať, že posledné týždne som takú chuť v hrdle nemal, až teraz, po tom ako beriem Betain HCL.
Znamená to teda čo ? Že mám prebytok kyseliny ? Ak áno, ako je možné, že nemôžem raňajkovať ani ovocie, ani mäsitý červený melón (nie chrumkavý, ale taký "mäsitý") ? Zistil som, že pri jedlách s nízkym glykemickým indexom sa mi niečo také nestáva.... Takže napríklad mne vyhovuje mastné (najmä nasýtené, ale nepasterizované tuky), ryby (zabijú mi rybu v obchode, vypitvajú, a ja ju doma nakrájanú naložím do marinády a po niekoľkých hodinách varím 10 minút - úplne stačí ), bio hovädzie marinované a varené (dnes som zjedol namleté surové, ale v marináde s citrónu a oliv. oleja - už nikdy viac, skoro som prišiel o zuby - namiesto toho budem používať marinovanie v oliv. oleji a ananáse ), brokolica, obilniny (nakličované a kvasené) s nižším glykemickým indexom, orechy (namáčané v slanej vode), žiadne ovocie...
Je to proti Vašim zásadám, viem o tom. Ale mne práve taká strava robí dobre na trávenie aj náladu.
TAkže - ako zistiť čo s kyselinou - či jej mám prebytok, alebo nedostatok ? Totiž, čítal som že ani lekár to nevie povedať naisto... omg... \":(\"

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: HCL a vliv na pH
PříspěvekNapsal: pát črc 09, 2010 10:36 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28426
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Všechny kyseliny v těle kromě HCl jsou jenom produkty metabolismu.
(laicky řečeno-kyselina solná(HCL) je jedina zdravá kyselina která má v těle být protože si ji zdrave tělo samo tvori, ostatni kyseliny jsou jen odpadni produkty metabolickych premen...). \":idea:\"

Citace z dokumentu Dr.Guye(http://www.upramene.cz/forum/files/hclguycz_162.htm)
Mnoho lídí všech věkových kategorií trpí zapálením, nebo přiucpáním částí žaludku, indikované žaludečními potížemi, pokud ne rovnou žaludečním vředem u pyloru. Dr. Moore říká, že nedostatkem HCl trpí i očividně zdraví lidé, ale vždy lidé s problémy trávicího systému, cukrovkou mellitus, otravou štítné žlázy a některými druhy chudokrevnosti.
Nedostatek HCl je častým příznakem depresivní neurózy, často spojené s mentální únavou a neustálými starostmi a stresem, speciálně u labilnějších povah. Příznaky jsou nevýrazné a neurčité, jako nechutenství, nadýmání a říhání. Průjem je častější než zácpa. Navíc, HCl stimuluje vyměšování slinivky a aktivitu žlučníku a jejich nečinnost se projevuje jejich funkční atrofií. Odhadujeme, že průměrné jídlo vyžaduje 2 gramy chlorovodíku.
Zde můžeme vidět, že nedostatek HCl spouští dlouhou řadu problémů, jako neúplné trávení, špatnou přeměnu a absorbování minerálů, fermentaci potravy, žaludeční vředy a rakoviny u východu pyloru, neaktivní játra a slinivku, neschopnost produkovat secretin, který redukuje cukry v krvi, nedostatečnou oxidaci kyseliny mléčné ve tkáních, nadobyčejný obsah CO2 v krvi a v neposlední řadě neschopnost ničit bakterie v jídle. Dále přichází otrávená játra, vysoký tlak, padoucnice a jiné poruchy mozku, snížená činnost endocrinních žláz, cukrovka a nemoci ledvin. No, a to jsme ještě ani pořádně nezačali. Špatné trávení znamená nevyrovnaný poměr minerálů v krvi a ve tkáních. Přebytek sodíku vyvolává vodnatelnost a astma, povadlé svaly, věčnou slabost, únavu a zánětlivost, zatímco nedostatek vápníku způsobuje tento přebytek sodíku a nedostatek draslíku.

Citace angl.prekladu od Merlina z fora u pramene:
Acidobazickou rovnováhu ve zdravém těle udržuje normální produkce kyseliny chlorovodíkové v žaludečních buňkách, ale jakmile její produkce zaostává za nezbytným množstvím, musí být vyrovnána bilance. K doplnění nedostatku jsou povolány ostatní kyseliny, které jsou produkty rozkladu v lidském těle, jako je kyselina mléčná, mastné kyseliny, kyselina uhličitá, kyselina močová a další. Tyto kyseliny však ve velké chemické laboratoři lidského těla reprezentují abnormálními složky, nemohou plnit požadované úkoly, proto (za normálního stavu) nejsou trpěny v roztoku – většina těchto solí musí být vyloučena jako odpad v tělesných výměšcích jako je pot, vydechovaný vzduch, moč a výkaly. Ve snaze udržet jakousi tělesnou kyselost, se tyto škodlivé kyseliny stávají "hasákem" spadlým do převodovky jemného tělesného mechanizmu, a stav známý jako acidóza končí příznaky celkové otravy systému.

Zbývá dodat, že v důsledku převahy zmíněných kyselin je z kostí vymýván vápník, který je povoláván k jejich neutralizaci, a nastane stav známý jako osteoporóza.. mimo jiné. V tomto případě NEPOMŮŽE brát vápník jako doplněk, protože tak či tak není zpracováván, a navíc dále neutralizuje žaludeční kyselinu! Závěr si udělejte sami.

Komentar od SlavkaKrepelky(k prekladu Dr.Guye):
z angl.prekladu Dr.Guye:"..alkalinita sráží odpadní kyseliny a produkty metabolismu do solí, které se ukládají jako uráty sodíku v jejich kloubech, nejvzdálenějších srdci, nebo v žlučových a ledvinových kamenech. Zničte tyto deposity silnější a potentnější kyselinou solnou(pozn:tj.HCL), a ony se vyplaví z těla. Ničte ty kyseliny zásadami a budou se tím více ukládat."
...pokud má tělo ve svém krevním a mízním oběhu dostatek HCl, žádné ukládání solí se nekoná, naopak, dochází k jejich vylučování z těla.
Ve svých článcích nemluví jenom o solích kyseliny močové, ale také o solích vápníku, hořčíku, a železa. Zde se objevuje závislost, která bude platná pro více kovů, nebo lépe řečeno jejich solí, protože žádné kovy se neusazují v čistě elementární formě. Z toho pro mne dále vyplývá, že toto se nejspíše týká i sloučenin olova, rtuti a jiných, takzvaných těžkých kovů...

PS: takze zasadite smesi jsou nejspis nanic...??!!(Tepperweinova smes, DM-smes, soda...apod) \":?:\"
Co míní básník tou silnější a potentnější HCL - silnější ředění spolu s pridanymi latkami jako je treba KCL apod??(bude tedy stacit ta 3,5%HCL, nebo se radeji zacit poohlizet po nejakem silnejsim redeni...?!)
Dost dulezity dokument s celkovym znenim prekladu angl.originalu Dr.Guye:
http://www.upramene.cz/forum/files/hclguycz_162.htm

On je zde uzavřený kruh, správné pH umožní tělu dodávat dostatek HCl a dostatek produkované HCl vytváří správné pH. Dost velkou roli hraje i správný balanc minerálů v těle, hlavně dostatek draslíku. Ideální je tedy rovnat obě strany najednou a správné čištění i strava mohou celý proces návratu do normálu ještě umocnit a zrychlit. Je otázkou zda je nutné užívat ty formule a shánět obtížně sehnatelné suroviny na jejich přípravu i když u nemocných bych to určitě doporučil, ale zdánlivě zdravému jedinci opravdu stačí samotná HCl ve velkém zředění. Doporučitelné množství je cca 1 ccm 1-2% HCl, nebo adekvátní množství jiné koncentrace HCl, ve sklenici vody vždy po jídle, případně i před jídlem a mezi jídly.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Homeopaticke redeni HCL a prisady
PříspěvekNapsal: pát črc 09, 2010 10:47 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28426
Bydliště: Poděbrady
[quote="muflon":37or68cz]O dulezitosti malych a castych davek homeopatickeho HCL pise Dr.Guy cituji:
"Mohu být kritizován, že dávkování je příliš nízké, ale [[i:37or68cz]b]máme co do činění s jemnou rovnováhou pH. Malé dávky často opakované jsou lepší než občasné a masivní.
[/b][/i:37or68cz] Ústní dávka je 3 až 20 kapek dobře zředěných, 3x až 6x denně.
Formule(pozn.tj.Fowlerova formule) obnoví normální aciditu žaludku.

Naše [b:37or68cz][u:37or68cz]vlastní tvorba HCl je odvozena z draslíku buňek žaludeční stěny. Proto je nutně nedostatek HCl odvozen z nedostatku draslíku[/u:37or68cz][/b:37or68cz], také spojeného se špatnou cirkulací krve, srdeční slabostí, nezdravou kůží a zhoubnými nádory.

...[u:37or68cz]obnovit tuto nezbytnou kyselinu, společně s jejími nezbytnými minerály, hladovému tělu nemocného. Ani k tomu není zapotřebí masivních dávek. Stačí zředěný ionizovaný roztok těchto minerálů v zředěné kyselině solné[/u:37or68cz], abychom dosáhli rychlé změny v postiženém organismu.

(pozn: arsenové formule se stále s úspěchem a bez problémů používají ve veterinářství.
Bohužel Fowlerova formule je sice stále známa, ale dosti těžká na domácí výrobu a definitivně ne k dostání. Rozumně dávkovaná Fowlerova formule způsobuje jednak mírně zvýšenou krevní srážlivost, což se projeví sníženou krvácivostí, jednak ukecáváním rakovinných buňek bud'to k sebevraždě, nebo k nápravě a jednak celkové stimulací immunního systému. Historie arsenu v medicíně má přinejmenším 2500 let trvání. Jako se vším, jde mezi jiným daleko více o rozumné dávkování a formulaci.
http://chemeducator.org/sbibs/s0007002/ ... 0051rb.htm
Zajímavým faktem zde je, že mnoho lidí v historii se arsenem cpalo v "koňských" dávkách a bez problémů, at' už krátkodobých, či dlouhodobých a ve skutečnosti se těšili výbornému zdraví poté, co si na něj nějaký čas navykali.


Naposledy upravil Anonymous dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
37or68cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát črc 09, 2010 11:07 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28426
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN píše:
to Jarda : Pán Jarda, mám jednu otázku.
Včera mi došiel Betain HCL (Lamberts). Dal som si pred jedlom jednu tabletku, ale jedlo mi potom dobre nesadlo (brucho ma nebolelo, ale nesadlo dobre). Pred večerou som si dal druhú tabletku Betain HCL, a do hrdla sa mi trošičku hrnula (ale žiadny tlak som necítil) tekutina sladko-horkej chuti.
Dnes ráno som sa rozhodol urobiť ten test na dostatok či nedostatok (alebo prebytok) HCL. Dal som si dve tablety HCL na lačno. Necítil som žiadne pálenie, ani nič... Ale znova som asi za pol hodinu (tesne pred jedlom, a pokračuje to do týchto chvíľ...) cítil v hrdle sladko-horkú chuť (keď si jazykom "kutrem" v hrdle - kam mi dočiahne). Musím poznamenať, že posledné týždne som takú chuť v hrdle nemal, až teraz, po tom ako beriem Betain HCL.
Znamená to teda čo ? Že mám prebytok kyseliny ? Ak áno, ako je možné, že nemôžem raňajkovať ani ovocie, ani mäsitý červený melón (nie chrumkavý, ale taký "mäsitý") ? Zistil som, že pri jedlách s nízkym glykemickým indexom sa mi niečo také nestáva.... Takže napríklad mne vyhovuje mastné (najmä nasýtené, ale nepasterizované tuky), ryby (zabijú mi rybu v obchode, vypitvajú, a ja ju doma nakrájanú naložím do marinády a po niekoľkých hodinách varím 10 minút - úplne stačí ), bio hovädzie marinované a varené (dnes som zjedol namleté surové, ale v marináde s citrónu a oliv. oleja - už nikdy viac, skoro som prišiel o zuby - namiesto toho budem používať marinovanie v oliv. oleji a ananáse ), brokolica, obilniny (nakličované a kvasené) s nižším glykemickým indexom, orechy (namáčané v slanej vode), žiadne ovocie...
Je to proti Vašim zásadám, viem o tom. Ale mne práve taká strava robí dobre na trávenie aj náladu.
TAkže - ako zistiť čo s kyselinou - či jej mám prebytok, alebo nedostatok ? Totiž, čítal som že ani lekár to nevie povedať naisto... omg... \":(\"

Jednoduché rozlišovací testování jsem zde již popsal a jde o vypití roztoku jedlé sody ráno nalačno. Pokud si krknete, tak kyselinu máte a pokud ne, tak nemáte. Chce to tak třikrát zopakovat a víte jak si stojíte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velke redeni HCL a prisady
PříspěvekNapsal: sob črc 10, 2010 4:12 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Jarda píše:
Jednu možnost jsem vám již popsal v čisté HCl a není nejmenší problém do těla dodat dostatek draslíku, což ostatně na zelené stravě ani není nedostatek možný. Jedna z formulí umožňuje sestavit pouze HCl, chlorid draselný a síran draselný, což se dá snadno sehnat a klidně ji můžete vyzkoušet, ostatní látky se dodávají kvůli určitým specifickým zdravotním komplikacím a ty vy asi nemáte.

Ano, prave tuto kombinaci bych rad zkusil. Nejsem chemik a ani matika neni mou silnou strankou, proto spise polopaticky: na sklenici vody (strelim od boku) by mohlo stacit ctvrt lzicky siranu draselneho(ten take muzete sehnat a poslat na dobirku?) a pak by slo pridat treba pul lzicky chloridu draselneho?
Mohu k tomu dat treba 10kapek te 3,5%HCL ? (az doted jsem uzival 2caj.lzicky...).

Uzivat lze asi ke kazdemu jidlu(krome ovocnych šťáv asi,že...)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velke redeni HCL a prisady
PříspěvekNapsal: sob črc 10, 2010 7:59 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28426
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Ano, prave tuto kombinaci bych rad zkusil. Nejsem chemik a ani matika neni mou silnou strankou, proto spise polopaticky: na sklenici vody (strelim od boku) by mohlo stacit ctvrt lzicky siranu draselneho(ten take muzete sehnat a poslat na dobirku?) a pak by slo pridat treba pul lzicky chloridu draselneho?
Mohu k tomu dat treba 10kapek te 3,5%HCL ? (az doted jsem uzival 2caj.lzicky...).

Uzivat lze asi ke kazdemu jidlu(krome ovocnych šťáv asi,že...)

To už na to jdete hodně laicky a sice směs patrně fungovat bude, ale jak, to je otázka. Všechno v těle je založeno na kladných a záporných iontech, čili nejvhodnější je vždy pro tělo iontická forma, ta se nejlépe dociluje ve vodním roztoku a relativně velkém ředění. Také na celou věc není nutné jít nějak extra složitě. Základní látky se rozpustí v malém množství vody do stavu nasycení, což je stav, kdy se již ani po dlouhé době, cca 24 hodin, zbytek vložené soli ve vodě nerozpouští a zůstane na dně. Tento roztok je považován za 100 %tní a smícháním 1 dílu tohoto roztoku a 9 dílů vody získáte 10 %tní roztok, který se používá v těch formulích. U kyseliny použijte rovnou tu 3,5 %tní a považujte ji za 3 %tní, tím nic nezkazíte, rozdíl je již velice malý. Pak smícháte 8 dílů 10 %tního chloridu draselného, 16 dílů 10%tního síranu draselného, 1 díl 3,5 %tní kyseliny chlorovodíkové a 30 dílů destilované vody. Osobně bych nejdříve dal vodu a kyselinu tam lil jako poslední komponent, ale asi to nebude podstatné. Celé promícháte a máte hotovo, formule jsou stabilní a mají vysokou životnost, čemuž se u kyseliny nedivím a můžete ji používat dle doporučení cca 5 až 20 kapek ve sklenici vody až 6x denně, přičemž mě se jeví rozumné před i po jídle.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Povidani okolo funkce HCL
PříspěvekNapsal: sob črc 10, 2010 12:47 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Prekopirovavam sem prispevek od uzivatele Luisa, ktery se hodi do tohoto vlakna(jinak do vlakna Dyspepsie se samozrejme take hodi \":)\" ..., ale rad mam veci pokupe, tak to davam i sem at jsou dulezite veci k HCL u sebe.). Trochu jsem ho okomentoval a zkratil...

Pozn. pro ty co nevedi- BetainHCL(=kapsle) nezamenovat za HCL roztok kyseliny solne(=roztok kys.chlorovodikove=HCL). BetainHCL(tedy ty kapsle \":lol:\") jsou druh trávicího enzymu, mezi ktere se radi treba proteáza, betainHCL, papain, bromelain, ... \":!:\"
Zatimco roztok 3,5%HCL(kyseliny solné, neboli chlorovodikove) se da (s obtizemi) sehnat v lekarne(resp.u nektereho jejich mozna ochotnejsiho laboranta co pripravuje treba masticky a kapky, ktereho se mozna budete chtit preptat na radu ohledne nejakeho "chemickeho postupu".. a pri te prilezitosti se ho preptate na moznost namichani 3,5%roztoku HCL a ze uz jste informovani jak se to uziva. Kdo ma dnes cas behat po doktorech a skemrat o recept, kdyz roztok 3,5%HCL je k dostani bez receptu (pozor 10%HCL uz jen na predpis) \":idea:\" )

---------------
Jde o dokument HCL__aldon_kyselina__samovysetrenie_559
dostupny na foru u pramene nebo na nize uvedenem odkaze:
http://www.zdravie.sk/sz/content/674-38789/Hcl-–-zaludocna-kyselina-–-samovysetrenie.html

-tento dokument ke sve skode hodne lidi necetlo...tak snad odpusti ostatni co ho cetli ze se snazim o popularizaci aby to vice vešlo ve znamost . Tak navnadim ke kliknuti a precteni celeho odkazu aspon timto citatem:

HCL – Žalúdočná kyselina – samovyšetrenie
..... Riadne a systématické vyšetrenie kyslosti
žalúdka je tým najdôležitejším a najzákladnejším pri stanovení správnej diagnózy
gastroenterológom. Pacient sa nesmie uspokojiť vetou: "Máte veľa kyselín", keďže
skutočnosť je zvyčajne iná.
Správne trávenie je pre zabezpečenie optimálneho zdravia nevyhnutné a naopak
nekompletné alebo nesprávne trávenie potravy je jednou z hlavných príčin mnohých
chorôb. Problémom nie je len to, že prijímanie správnej, kvalitnej a zdravej potravy
či výživových produktov je málo úžitočné, ak sú tieto nesprávne štiepené a 
vstrebávané, ale nekompletne strávené makromolekuly môžu byť nepotrebne
vstrebané do krvného systému. To nakoniec vedie k mnohým závažným poruchám
imunitného systému a metabolickým ochoreniam.
Napriek tomu, že sa často hovorí o nadbytku HCL, najčastejšou príčinou
nesprávneho trávenia je okrem nedostatku tráviacich enzýmov z  pankreasu a 
potravy aj nedostatok žalúdočnaj kyseliny (HCL) čo spôsobuje omnoho závažnejšie
zdravoné problémy ako jej nadbytok. Iným slovom povedané, konvenčná medicína
mnohé tráviace problémy automaticky, avšak bezdôvodne, prisudzuje nadbytku
žalúdočnej kyseliny (prekysleniu) a to bez náležitých a zásadných vyšetrení. Fakt
je taký, že väčšina pacientov trpí na nedostatok alebo aj celkovú absenciu HCL,
ktorý sa prejavuje podobne, ako pri prekyslení, vrátane symptómu tzv. pálenia záhy
(gastro-intestiálny reflux) krátko po jedle. Pri nedostatku HCL je totiž potrava
nedostatočne a nesprávne trávená, následkom čoho dochádza ku kvasným a 
hnilobným procesom, akumulácii plynov, ktoré spôsobujú návrat časti potravy, resp.
štiav do pažeráka a k pocitom pálenia záhy.
Inými príznakmi nedostatku HCL sú:(nereknu...najdete si kliknutim na odkaz...!)

Na základe nesprávneho diagnostikovania sa pacientom s nedostatkom HCL ešte
podajú lieky (napr. Helicid s sktívnou látkou omeprazolum) na jej zníženie.
Výsledkom je blokovanie celého tráviaceho procesu (a tak má pacient spočiatku pocit,
že mu lieky proti HCL pomohli) a mnohé vážne ochorenia z toho vyplývajúce,
ktoré sa postupne časom objavujú, vrátane závažných infekcii organizmu a 
metabolických ochorení ako cukrovka a rakovina.

Niektoré ochorenia spôsobené (aj) nedostatkom HCL[/b][/u]
- nedostatok bielkovín
- Helicobacter Pilori (spôsobujúci žalúdočné vredy)
- Addisonová choroba
- Astma
- Celiakia
- Dermatitída
- Diabetes mellitus (cukrovka)
- Ekzém
- Ochorenia močového mechúra
- Chronické autoimúnne ochorenia
- Hepatitída
- Chronické vyrážky
- Lupus erythematosus
- Myasthenia gravis
- Osteoporóza
- Anémia
- Psoriáza
- Reumatická artritída
- Rosacea
- Sjögrenov syndróm
- Tyreotoxikóza
- Hyper a hypo-tyroidizmus
- Vitiligo
- Duševné ochorenia
- Sivenie vlasov z dôvodu nedostatku minerálov
- Vypadávanie vlasov (predovšetkým u žien)
- a iné, vrátane zápalových, infekčných a rakovinových ochorení

Príčiny nedostatku HCL (pozn.:ZAPOMNELI tam UVEST TO NEJPODSTATNEJSI-DNESNI STRESY A HEKTICKY ZPUSOB ZIVOTA...!!)
Západná strava s nadbytkom industriálne spracovaných uhľohydrátov a živočíšnych bielkovín, mliečné nefermentované produkty, biely cukor, dehydrovaný
organizmus – nedostatok vody z ktorej je kyselina tvorená a iné.

Heidelbergov test
...vice viz odkaz...!
... Pred schválením testu a jeho zavedením do praxe univerzita
monitorovala pH žalúdka celkom u 10 tisíc pacientov. U väčšiny pacientov, u 
ktorých bolo predtým predpokladané nadmerné prekyslenie žalúdka, sa naopak
potvrdil nedostatok žalúdočnej kyseliny.
 
Samovyšetrenie žalúdočnej kyseliny (HCL)
-koho to zajima at klikne na vyse uvedeny odkaz tam to je popsano podrobne(potrebuje kapsle BetainHCL-jde o postup o dost slozitejsi a drazsi nez v tomto vlakne doporucuje pan Jarda, kde zadne kapsle Betainu nepotrebujete... \":wink:\" )

....Po istej dobe (tá je u každého pacienta veľmi individuálna) užívania Betaínu HCL je
dobré dávky postupne znižovať a sledovať celkový stav (pocity počas trávenia). Ak
pri pomalom znižovaní nedochádza k zhoršeniu tráviaceho procesu a celkovému
stavu pacienta, znamená to, že žalúdok bol dostatočne stimulovaný k vlastnej
produkcii kyseliny. V tomto prípade je potrebné pokračovať v pomalom znižovaní
dávok až do konečného vysadenia Betaínu a je potrebne pokračovať v zdravom
stravovaní a konzumácii potravín stimulujúcich tvorbu HCL.
 

Kedy sa BetainHCL v tabletách nesmie uživať
HCL sa neodporúča užívať (alebo sa smie užívať so zvýšenou opatrnosťou) počas
užívania liekov, ktoré poškodzujú žalúdočnú stenu alebo majú v príbalovom letáku
uvedené vedľajšie účinky ako prekyslenie žalúdka alebo tvorba vredov žalúdka. K 
takýmto medikamentom patria nesteroidné lieky proti zápalom a bolestiam
(NSAID), ako ibuprofen, aspirín a lieky ako Anacín, Bufferín, kortizón, Midol,
indometacín a pod.

Tableta Betaín HCL sa musí prehltnúť celá a nesmie sa rozžuť, keďže HCL narúša
zubnú sklovinu. Betaín HCL sa nesmie užívať ak je už diagnostikovaný akýkoľvek
žalúdočný vred. Môže a odporúča sa začať opatrne užívať až po vyliečení vredu.

V krátkosti o žalúdočných vredoch (peptic and duodenal)
-velmi zajimave-doporucuju precist-viz klik na odkaz vyse...!
V minulosti sa predpokladalo, že hlavným
dôvodom poškodenia tejto ochrannej vrstvy je nadbytok žalúdočnej kyseliny (HCL).
V súčasnosti sa však viac poukazuje na bakteriálne príčiny a to hlavne na
Helicobacter Pylori, ako aj na nadmerné užívanie nesteroidných a protizápalových
liekov a analgetík (NSAID). Hlavným dôvodom vzniku bakteriálnej infekcie
(Helicobacteru) je nedostatok žalúdočných kyselín, ktoré zvyčajne chránia tráviaci
trakt pred patogénmi z potravy.
....Hlavnou príčinou poškodenia teda nie je nadbytok
HCL, ale bakteriálne napadnutie výstelky a jej deštrukcia, po čom sa HCL (aj ak je
jej nedostatok) dostáva do priameho kontaktu so sliznicou žalúdka, čo spôsobuje
kŕčovitú bolesť. Lieky na báze antacíd túto bolesť odstránia úplným znížením HCL,
čo však vytvorí ďalší priestor na šírenie sa bakteriálnej infekcie a teda deštrukcie
výstelky.Konvenčná medicína odporúča kombinácie antibiotík za sprievodu antacíd, čo zvyčajne sposobuje iné komplikáciehlavne z dlhodobého hľadiska, vrátane kandidózy a oslabenia imunity.
Metabolická medicína pri začínajúcich sa vredových ochoreniach odporúča
následovné:(vice viz odkaz vyse...)

Tipy na podporu trávenia
- Jedzte zdravo - čo najviac rastlinnej surovej stravy, obmädzte živočíšnu stravu a 
jednoduché cukry, vyhýbajte sa industriálne spracovaným uhľohydrátom, bielej múke,
kravskému mlieku, nadmernému pitiu kávy, alkoholu. Vylúčte sýtené a sladené nápoje,
- pálivé papriky, zázvor, kapusta(pozn-napr.kysele zeli...!)
- doplnte denne B6,Zn (pripadne +B1,B3)
- Jedzte v menších dávkach,
- Jedzte pokojne, prežúvajte pomaly a dôkladne (príklad kravy? ı) . Jedlo
vychutnávajte, počas jedla nerobte nič iné,
- Pite minimálne 2 litre vody denne. Bez vody niet veľmi dôležitej žalúdočnej
kyseliny,
- Ak máte nedostatok žalúdočnej kyseliny, jedzte potrebné množstvo Betaínu HCL (pozn.:nebo opatrne davkovaneho roztoku 3,5% HCL)
- Ak užívanie HCL neprináša očakávané výsledky, užívajte tráviace enzýmy pokiaľ sa
neobnoví vlastná tvorba v pankrease. (??mno-nevim nevim, jestli pouhe dodavani travicich enzymu obnovi vlastni tvorbu HCL v organismu...podelte se o sve zkusenosti!)


Naposledy upravil muflon dne sob črc 10, 2010 3:59 pm, celkově upraveno 19

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: ionizovany roztok HCL s draslikem
PříspěvekNapsal: sob črc 10, 2010 1:58 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Kde sehnat chlorid draselny- viz inzerce pana Jardy:


Naposledy upravil muflon dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 1
QQ==


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Remineralizace a HCL
PříspěvekNapsal: sob črc 10, 2010 4:29 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Komentar k citaci z
http://detox.uforum.sk/topic/99/hcl-zal ... ysetrenie/:

"...ked si pridavas kyseliny(pozn.mluvime zde bud o roztoku HCL nebo kapslich BetainHCL), po niekolkych hodinach si musis pridat aj zasady, inac si postupne okyslis telo a zacnes stracat mineraly".

Dodavani mineralu do tela(TYKA SE I HIMAL.SOLANKY...!) nebo jakychkoli zasaditych mineralnich smesi(Tepperwein, DM drogerie-smes BasenPulver, nebo treba Dologran...) by mohlo byt zkomplikovano kdyz je nedostatek HCL v tele...:

cituji Allena(dokument o HCL na foru u pramene):
Allen tam říká, že čím je naředěnější(do určité míry) směs HCL se spravnym pomerem minerálů v roztoku, tím dokonaleji je rozpuštěna HCl ve vodě na iony. Z toho vyplývá, i když to není řečeno, že se tím také získá elektricky vyváženější roztok minerálů. Naznačuje to, že pokud nejsou minerály takto ionicky rozpuštěné, nevstřebají se do krve. Z toho následuje, že více minerálů a kyseliny v roztoku je ve skutečnosti nejenom k ničemu, ale naopak může být ke škodě, protože to podrobí stresu dvanáctník, který to musi chemicky neutralizovat a tím znehodnotit pro absorbci.
...neionizované molekuly minerálů neprostoupí žaludeční stěnou do krve a tudíž se nevstřebají.

Guy to navíc potvrzuje tím, že doslova říká: Tyto minerály, podávané bez HCl, nemají žádnou klinickou hodnotu." tudíž, že je tělo nedokáže vstřebat, neřkuli použít.

Logicky dotaz tedy zni: \":?:\" Jak zajistit aby davky mineralu co doporucujete brat(HORCIK,ZINEK,SOLANKA...) se nejlepe vstrebali \":?:\" - - tedy meli tuto ionizovanou formu, pripadne se kombinovali s roztokem HCL s draslikem(nebo radeji asi jen s HCL samotnou?, jaky odstup..?), o nichz v predchozich prispevcich byla debata.
(nemohl by jste vymyslet pane Jardo nejakou vhodnou formuli(pomery dilu) take k ionizovani magnesia a zinku...?
Horcik uz diky Vam mame ve forme chloridu, a zinek chelat asi bude nejlepsi...ale nasel jsem treba i toto(nevim jaka forma to je):
http://pmdd.mrp-cz.com/zn-edta-koupit-50
(pisou: pri nedostatku zinku..., otazka zda se to tyka jen rybicek.... \":wink:\" )


Naposledy upravil muflon dne sob črc 10, 2010 9:44 pm, celkově upraveno 5

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 70  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz