Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 9:33 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 70  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát led 06, 2012 12:56 am 

pálenie žáhy znamená nadbytok či prebytok žaludočných štiav?

Ďakujem

PříspěvekNapsal: pát led 06, 2012 8:44 am 
Administrátor
Administrátor

stendas píše:
pálenie žáhy znamená nadbytok či prebytok žaludočných štiav?

Ďakujem

Nadbytek a přebytek je podle mě stejný výraz, ale v naprosté většině případů jde o velký nedostatek.

PříspěvekNapsal: sob led 07, 2012 12:56 am 

Poškozují zuby i polknuté zapité tablety HCL s betainem (např. ty co se dají koupit od Pala z U pramene apod.)? Chci zvolit tuto variantu namísto polknutí chlorovodice právě z důvodu, abych zuby co nejméně poškodila. Na pití brčkem nebo kopání dozadu do chřtánu jsem nešika, nebudu na to spoléhat.

A druhý dotaz, spolu s tabletami HCL plánuji nasadit MMS2. Pochytila jsem správně informaci, že při této kombinaci dochází méně často k tomu, kdy je lidem při MMS2 zle od žaludku? Nemám totiž žádnou HCL, a na obnově pracuji zatím pouze výplachy žaludku a dodáním z potravin. Pokud je kombinace žádoucí, jak to načasovat? Tobolku HCL polknout spolu se třemi sklenicemi vody a MMS2 nebo s nějakým odstupem od sebe? Kůru MMS2 pojedu podle vašich rad ten měsíc nejdéle, ale co HCL? Brát dokud nebude optimální krkací test? A až se nahodí tvorba, tak ji tělu občas dodat? Nebo pouze na základě špatných výsledků krkacího testu?

Děkuji!

PříspěvekNapsal: sob led 07, 2012 10:07 am 
Administrátor
Administrátor

Ambienta píše:
Poškozují zuby i polknuté zapité tablety HCL s betainem (např. ty co se dají koupit od Pala z U pramene apod.)? Chci zvolit tuto variantu namísto polknutí chlorovodice právě z důvodu, abych zuby co nejméně poškodila. Na pití brčkem nebo kopání dozadu do chřtánu jsem nešika, nebudu na to spoléhat.

A druhý dotaz, spolu s tabletami HCL plánuji nasadit MMS2. Pochytila jsem správně informaci, že při této kombinaci dochází méně často k tomu, kdy je lidem při MMS2 zle od žaludku? Nemám totiž žádnou HCL, a na obnově pracuji zatím pouze výplachy žaludku a dodáním z potravin. Pokud je kombinace žádoucí, jak to načasovat? Tobolku HCL polknout spolu se třemi sklenicemi vody a MMS2 nebo s nějakým odstupem od sebe? Kůru MMS2 pojedu podle vašich rad ten měsíc nejdéle, ale co HCL? Brát dokud nebude optimální krkací test? A až se nahodí tvorba, tak ji tělu občas dodat? Nebo pouze na základě špatných výsledků krkacího testu?

Děkuji!

Pokud je budete cucat, tak určitě ano, ovšem při spolknutí nevidím problém, což ovšem platí i pro tu HCl. Kombinace HCl a MMS2 problémy nezpůsobuje, pokud se nepospíchá a klidně to tam můžete dávat i najednou v tom není problém. U braní HCl je vždy nutné dodávat ji tak dlouho, dokud není v pořádku krkací test, ale ono dost záleží na stavu draslíku v těle, čili je třeba srovnat i draslík, ale to jsem zde již mnohokrát popisoval.

PříspěvekNapsal: ned led 22, 2012 12:33 pm 

Dobrý den pane Jardo,
chtěla bych Vás moc poprosit o pomoc s pochopením mého problému, který se nepochybně vztahuje ke kyselině v žaludku: několik let mám trávicí poříže charakteru dyspepsie, spíše v dolním GIT - škroukání v břiše, nadýmání, abnormální neformovanou kouskovitou stolici, někdy spíš do klasického průjmu a s nestrávenými zbytky, jsem celkově hodně vyčerpaná, padají mi vlasy... Jediný kloudný závěr z gastroenterologických vyšetření byl ten, že mám kromě lehkých funkčních změn kliček tenkého střeva a mírných změn na slinivce nadprodukci žaludečních šťáv (při gastroskopii byla zjištěna jezírka s bohatou sekrecí), které krom toho, že vyvolaly zánět žaludku, tak neumožňují optimální trávení. Dostala jsem velké dávky Controlocu (inhibitor protonové pumpy), který měl zablokovat sekreci HCl a mně se kupodivu hodně ulevilo, stolice se opět zformovala. Po nějaké době to přestalo působit a jsem opět tam, kde jsem byla. Než jsem narazila na Vaše fórum, tak jsem žila v domnění, že moje potíže jsou opravdu způsobeny nadbytkem žaludečních šťáv, ale teď zjišťuji, že by vše spíš nasvědčovalo nedostatku HCl, o kterém jste zde často psal v souvislosti s podobnými symptomy. Krkací test mi vyšel tak nějak neurčitě, zkoušela jsem ho 4 x, a v rozmezí cca 3 - 8 minut ne silnější říhnutí, ale spíš slaboučký náznak odchodu přebytku plynu z žaludku. Vůbec nevím, jak to celé nějak smysluplně interpretovat - pokud bych měla HCl přebytek, krkací test by měl vyjít jednoznačně... Pokud nedostatek, nechápu jak vysvětlit to, že mi tak krásně zabraly inhibitory protonové pumpy... Prosím poradil byste mi jak to celé poskládat do nějakého logického celku, abych věděla, jak dále postupovat? Ty problémy už jsou dost úmorné.... Díky

PříspěvekNapsal: ned led 22, 2012 4:08 pm 

To tcm:

http://www.lekarna.cz/controloc-40mg-14x40mg-tablety-2/
- Controloc (Pantoprazolum = antibiotikum)
- "Cílem je odstranit baktérii ze žaludku"

Už to tu bylo zmíněno.
Při nedostatku HCl, dochází k přemnožení "breberek" které lokálně
dráždí žaludeční stěnu. Tj. vznikají jezírka o vysoké koncentraci HCl =
dráždění žaludku a později až vřed. Breberky svymi metabolity snadno podráždí i slinivku = změna stolice.

Controloc vymlátil Helicobacter tím odstranil jezírka a potlačil CANDIDU (zlepšení slinivky, stolice).
Jelikož HCl stále není tak dochází k recidívě.

Controloc určitě zabíjí kromě Helicobacteru i CANDIDU (škroukání v břiše, nadýmání, abnormální neformovanou kouskovitou stolici, někdy spíš do klasického průjmu a s nestrávenými zbytky, jsem celkově hodně vyčerpaná). KDYZ NENI HCL JE CANDIDA.

Říhnutí také odpovídá nedostatku HCl.

PříspěvekNapsal: ned led 22, 2012 5:33 pm 

Jenik2011:
Díky za reakci! No, testy na Helicobakter byly negativní, tak v něm problém nebyl... Nicméně ta candida zní smysluplně... Takže to tedy mám chápat tak, že spouštěcím mechanismem celého problému je nedodatek HCl? Plus je asi potřeba udělat test na kvasinky, který tu pan Jarda popisuje a případně nasadit adekvátní opatření...

PříspěvekNapsal: ned led 22, 2012 6:59 pm 

tcm píše:
Jenik2011:
Díky za reakci! No, testy na Helicobakter byly negativní, tak v něm problém nebyl... Nicméně ta candida zní smysluplně... Takže to tedy mám chápat tak, že spouštěcím mechanismem celého problému je nedodatek HCl? Plus je asi potřeba udělat test na kvasinky, který tu pan Jarda popisuje a případně nasadit adekvátní opatření...

No ono zaleží odkaď brali + jestli jste nebrala před odběrem ATB.
Jinak těch "breberek" je samořejmě více.

Bohužel dodat jenom HCl už stačit nebude.
Budete muset zabojovat na více frontách najednou.
(Viz. tento web.)

O čem píšete to jsem měl před 8mi lety když mi bylo 22let.

VARUJU PRED FAMOTIDINem!!!
- selhání plic, otok jater
(u mě napotvoru přes beta-blokatory bloknul plíce)
(pan doktor se moc divil a říkal že si ještě nikdo nestěžoval. Ale hlášení na SUKL neposlal.)

PříspěvekNapsal: ned led 22, 2012 9:14 pm 

Jenik2011:
Vidíte, mně bude 23, asi nějaký kritický věk co se týká trávení \":D\" Můžu se zeptat, jak jste se konkrétně těch příznaků zbavil, jestli jste se jich tedy definitivně zbavil (což doufám, že ano)? S tím famotidinem díky za upozornění, naposledy se mi gastroenterolog pokusil vnutit Famosan, jenomže mi to nic nedělalo, tak jsem to po týdnu vysadila - bohudík. Už tyhle gastro-preparáty nechci ani vidět... Nepochopím, proč při jakýchkoli trávicích těžkostech nasazují paušálně ty inhibitory a blokují HCl, která je naopak v procesu trávení klíčová.... \":roll:\"
No, tak já asi začnu bojovat nejdřív s tou HCl a postupně budu přidávat další věci co si tu na fóru nastuduju... Díky...

PříspěvekNapsal: ned led 22, 2012 9:29 pm 
Administrátor
Administrátor

tcm píše:
Dobrý den pane Jardo,
chtěla bych Vás moc poprosit o pomoc s pochopením mého problému, který se nepochybně vztahuje ke kyselině v žaludku: několik let mám trávicí poříže charakteru dyspepsie, spíše v dolním GIT - škroukání v břiše, nadýmání, abnormální neformovanou kouskovitou stolici, někdy spíš do klasického průjmu a s nestrávenými zbytky, jsem celkově hodně vyčerpaná, padají mi vlasy... Jediný kloudný závěr z gastroenterologických vyšetření byl ten, že mám kromě lehkých funkčních změn kliček tenkého střeva a mírných změn na slinivce nadprodukci žaludečních šťáv (při gastroskopii byla zjištěna jezírka s bohatou sekrecí), které krom toho, že vyvolaly zánět žaludku, tak neumožňují optimální trávení. Dostala jsem velké dávky Controlocu (inhibitor protonové pumpy), který měl zablokovat sekreci HCl a mně se kupodivu hodně ulevilo, stolice se opět zformovala. Po nějaké době to přestalo působit a jsem opět tam, kde jsem byla. Než jsem narazila na Vaše fórum, tak jsem žila v domnění, že moje potíže jsou opravdu způsobeny nadbytkem žaludečních šťáv, ale teď zjišťuji, že by vše spíš nasvědčovalo nedostatku HCl, o kterém jste zde často psal v souvislosti s podobnými symptomy. Krkací test mi vyšel tak nějak neurčitě, zkoušela jsem ho 4 x, a v rozmezí cca 3 - 8 minut ne silnější říhnutí, ale spíš slaboučký náznak odchodu přebytku plynu z žaludku. Vůbec nevím, jak to celé nějak smysluplně interpretovat - pokud bych měla HCl přebytek, krkací test by měl vyjít jednoznačně... Pokud nedostatek, nechápu jak vysvětlit to, že mi tak krásně zabraly inhibitory protonové pumpy... Prosím poradil byste mi jak to celé poskládat do nějakého logického celku, abych věděla, jak dále postupovat? Ty problémy už jsou dost úmorné.... Díky

Víte, v takovém případě není třeba nic složitě interpretovat, ale jednoduše vyzkoušet, prostě si dejte pár kapek ředěné HCl do vody a vypijte. Nemáte tím co pokazit a pokud vám to neuleví, tak prostě zase přestanete, nicméně patrně to problém vyřeší, tak nač pak pátrat po souvislostech. Pokud by jste měla přebytek kyseliny, tak si krknete jako dřevorubec po pivu na ex, což patrně nenastalo a je to tedy celkem jasné. Člen Jenik2011 vám to píše správně a je to celé lumpárna u které nelze nijak rozumně zdůvodnit, proč to vlastně dělají tak, jak to dělají.

PříspěvekNapsal: pát led 27, 2012 1:23 pm 

Dobry den pane Zajicek,
Prosil bych o radu. Konecne jsem se odhodlal k namichani kyseliny. Sehnal jsem 35% v p.a. kvalite. V navodech uvadite ze se ma v pripade pul litru lít 1 dil kyseliny do 9 dilu Destilovane vody. Destilovanou vodu jsem ted sehnal v lekarne kde jsem si zazadal o pul litru a dostal jsem točenou. Pry je jeste cistci nez ta technicka. Stoji tu ale nepouzivat vnitrne a par vykricniku. Je tahle voda vhodna na michani a nasledne piti? A jeste bych se chtel optat jetli kapky mohu normalne nakapat plastovym kapatkem kterym naberu tekutinu primo z flasky? Dekuji

PříspěvekNapsal: pát led 27, 2012 10:46 pm 
Administrátor
Administrátor

HAKmet píše:
Dobry den pane Zajicek,
Prosil bych o radu. Konecne jsem se odhodlal k namichani kyseliny. Sehnal jsem 35% v p.a. kvalite. V navodech uvadite ze se ma v pripade pul litru lít 1 dil kyseliny do 9 dilu Destilovane vody. Destilovanou vodu jsem ted sehnal v lekarne kde jsem si zazadal o pul litru a dostal jsem točenou. Pry je jeste cistci nez ta technicka. Stoji tu ale nepouzivat vnitrne a par vykricniku. Je tahle voda vhodna na michani a nasledne piti? A jeste bych se chtel optat jetli kapky mohu normalne nakapat plastovym kapatkem kterym naberu tekutinu primo z flasky? Dekuji

Destilka se dělá dvěma způsoby a pokud ji jedou na měděných elektrodách, tak pitná určitě není i když toto se v lékárnách běžně nepoužívá, ale nevím, to vám musí říci oni. Ta druhá metoda je parní destilací a to se pít určitě může. Plastové kapátko vyhovuje, to se nijak kyselinou nerozpouští.

PříspěvekNapsal: pát led 27, 2012 11:42 pm 

Jarda píše:
Destilka se dělá dvěma způsoby a pokud ji jedou na měděných elektrodách, tak pitná určitě není i když toto se v lékárnách běžně nepoužívá, ale nevím, to vám musí říci oni. Ta druhá metoda je parní destilací a to se pít určitě může. Plastové kapátko vyhovuje, to se nijak kyselinou nerozpouští.

Tak ted nevim jestli ji pouzit nebo nevadi kdyz pouziji vodu z vodovodu?

PříspěvekNapsal: sob led 28, 2012 2:05 am 

Jarda píše:

Pod pojmem "destilovaná" by mělo znamenat vyrobená destilací. V pharmacii se kdysi pro aqua injectione užíval také výraz "redestilovaná" t.j. demineralizovaná s několikanásobnou destilací pro parenterální použití. Bohužel dnes v obchodní síti se běžně jako destilovaná prodává voda, která není destilovaná ale mnohem levnějšími metodami pouze upravená (např. RO, katexem, anex atd...) která do akumulátorů, chladičů a na podobné průmyslové využití bohatě postačuje. Někteří výrobci jí jedou i na velmi vysokou čistotu a k perorálnímu užití by se nepochybně také mohla použít. Já ale s názvem "destilka" mám trochu problém (zejména když jí ještě vidím v plastových kanistrech).

PříspěvekNapsal: sob led 28, 2012 1:10 pm 

pecador píše:
Pod pojmem "destilovaná" by mělo znamenat vyrobená destilací. V pharmacii se kdysi pro aqua injectione užíval také výraz "redestilovaná" t.j. demineralizovaná s několikanásobnou destilací pro parenterální použití. Bohužel dnes v obchodní síti se běžně jako destilovaná prodává voda, která není destilovaná ale mnohem levnějšími metodami pouze upravená (např. RO, katexem, anex atd...) která do akumulátorů, chladičů a na podobné průmyslové využití bohatě postačuje. Někteří výrobci jí jedou i na velmi vysokou čistotu a k perorálnímu užití by se nepochybně také mohla použít. Já ale s názvem "destilka" mám trochu problém (zejména když jí ještě vidím v plastových kanistrech).

Jojo pan lékárník říkal že to je ta super čistá do injekcí takže ta asi tedy bude vhodná pro namíchání?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 70  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]