Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob pro 21, 2024 6:22 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 70  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Velke redeni HCL a prisady
PříspěvekNapsal: sob črc 10, 2010 8:11 pm 
Offline

Registrován: sob črc 10, 2010 9:15 am
Příspěvky: 97
Jarda píše:
To už na to jdete hodně laicky a sice směs patrně fungovat bude, ale jak, to je otázka. Všechno v těle je založeno na kladných a záporných iontech, čili nejvhodnější je vždy pro tělo iontická forma, ta se nejlépe dociluje ve vodním roztoku a relativně velkém ředění. Také na celou věc není nutné jít nějak extra složitě. Základní látky se rozpustí v malém množství vody do stavu nasycení, což je stav, kdy se již ani po dlouhé době, cca 24 hodin, zbytek vložené soli ve vodě nerozpouští a zůstane na dně. Tento roztok je považován za 100 %tní a smícháním 1 dílu tohoto roztoku a 9 dílů vody získáte 10 %tní roztok, který se používá v těch formulích. U kyseliny použijte rovnou tu 3,5 %tní a považujte ji za 3 %tní, tím nic nezkazíte, rozdíl je již velice malý. Pak smícháte 8 dílů 10 %tního chloridu draselného, 16 dílů 10%tního síranu draselného, 1 díl 3,5 %tní kyseliny chlorovodíkové a 30 dílů destilované vody. Osobně bych nejdříve dal vodu a kyselinu tam lil jako poslední komponent, ale asi to nebude podstatné. Celé promícháte a máte hotovo, formule jsou stabilní a mají vysokou životnost, čemuž se u kyseliny nedivím a můžete ji používat dle doporučení cca 5 až 20 kapek ve sklenici vody až 6x denně, přičemž mě se jeví rozumné před i po jídle.

Čo znamená ked po vypití cca 3l tekutin po jedle, 1h po jedle v 30. min intervaloch po 0,5l/voda mi príde po druhom litri príšerne zle, normálne cítim ako keby mi obsah žalúdka prešiel rovno do čreva a cítim tam po stlační hrubého čreva v pravom boku špliechanie. Napadlo ma či to náhodou nie je další z dokazov zníženej tvorby kyseliny.
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Remineralizace a HCL
PříspěvekNapsal: sob črc 10, 2010 10:07 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28417
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Komentar k citaci z
http://detox.uforum.sk/topic/99/hcl-zal ... ysetrenie/:

"...ked si pridavas kyseliny(pozn.mluvime zde bud o roztoku HCL nebo kapslich BetainHCL), po niekolkych hodinach si musis pridat aj zasady, inac si postupne okyslis telo a zacnes stracat mineraly".

Dodavani mineralu do tela(TYKA SE I HIMAL.SOLANKY...!) nebo jakychkoli zasaditych mineralnich smesi(Tepperwein, DM drogerie-smes BasenPulver, nebo treba Dologran...) by mohlo byt zkomplikovano kdyz je nedostatek HCL v tele...:

cituji Allena(dokument o HCL na foru u pramene):
Allen tam říká, že čím je naředěnější(do určité míry) směs HCL se spravnym pomerem minerálů v roztoku, tím dokonaleji je rozpuštěna HCl ve vodě na iony. Z toho vyplývá, i když to není řečeno, že se tím také získá elektricky vyváženější roztok minerálů. Naznačuje to, že pokud nejsou minerály takto ionicky rozpuštěné, nevstřebají se do krve. Z toho následuje, že více minerálů a kyseliny v roztoku je ve skutečnosti nejenom k ničemu, ale naopak může být ke škodě, protože to podrobí stresu dvanáctník, který to musi chemicky neutralizovat a tím znehodnotit pro absorbci.
...neionizované molekuly minerálů neprostoupí žaludeční stěnou do krve a tudíž se nevstřebají.

Guy to navíc potvrzuje tím, že doslova říká: Tyto minerály, podávané bez HCl, nemají žádnou klinickou hodnotu." tudíž, že je tělo nedokáže vstřebat, neřkuli použít.

Logicky dotaz tedy zni: \":?:\" Jak zajistit aby davky mineralu co doporucujete brat(HORCIK,ZINEK,SOLANKA...) se nejlepe vstrebali \":?:\" - - tedy meli tuto ionizovanou formu, pripadne se kombinovali s roztokem HCL s draslikem(nebo radeji asi jen s HCL samotnou?, jaky odstup..?), o nichz v predchozich prispevcich byla debata.
(nemohl by jste vymyslet pane Jardo nejakou vhodnou formuli(pomery dilu) take k ionizovani magnesia a zinku...?
Horcik uz diky Vam mame ve forme chloridu, a zinek chelat asi bude nejlepsi...ale nasel jsem treba i toto(nevim jaka forma to je):
http://pmdd.mrp-cz.com/zn-edta-koupit-50
(pisou: pri nedostatku zinku..., otazka zda se to tyka jen rybicek.... \":wink:\" )

Chlorid hořečnatý v roztoku s vodou doporučuji právě proto, že jde vlastně o iontickou formu, která se celkem dobře vstřebává a ten zinek nedovedu zodpovědět, to bych musel sám zkoumat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velke redeni HCL a prisady
PříspěvekNapsal: sob črc 10, 2010 10:11 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28417
Bydliště: Poděbrady
Mat1 píše:
Čo znamená ked po vypití cca 3l tekutin po jedle, 1h po jedle v 30. min intervaloch po 0,5l/voda mi príde po druhom litri príšerne zle, normálne cítim ako keby mi obsah žalúdka prešiel rovno do čreva a cítim tam po stlační hrubého čreva v pravom boku špliechanie. Napadlo ma či to náhodou nie je další z dokazov zníženej tvorby kyseliny.
Ďakujem

To asi ne, podle mě jde prostě pouze o velké množství vody, tak vyzkoušejte delší interval před další dávkou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Velke redeni HCL a prisady
PříspěvekNapsal: pon črc 12, 2010 8:01 am 
Offline

Registrován: sob črc 10, 2010 9:15 am
Příspěvky: 97
Jarda píše:
To asi ne, podle mě jde prostě pouze o velké množství vody, tak vyzkoušejte delší interval před další dávkou.

Už som tak urobil a zatial to bolo ok.
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Dobre vstrebani mineralu - HCL
PříspěvekNapsal: úte črc 13, 2010 1:07 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
V pripade ze beru rano a vecer roztok magnesium chloridu(1moka.lz.) v destilce nebo vode z osmozy(1dcl), s pridanim solanky z himal.soli(1caj.lz) do roztoku a to zapiji spolu s kapslemi chelatu zinku(3kapsle po 15mg),...poradte prosim jak by se dalo podporit co nejlepsi vstrebani v souvislosti s drive popsanym max.vstrebanim pomoci HCL...(slo by napr. vzit HCL pul hodiny pred nebo pote co beru tuto mineralni smes??, nebo jaky postup v souvislosti s HCL by jste mohl doporucit...žeby snad zamichat primo do tohoto roztoku treba 10kapek 3,5%HCL ? \":?:\"

PS: velmi dekuji za radu na postup k vyrobe roztoku HCL s chloridem draselnym a siranem draselnym(uz to mam objednane v kvalite P.A. ...- tak to nejspis bude lepsi brat jindy nez beru Mg+Zn... )
Slavek Krepelka vyjadril nazor ze tato "draslikova kura" k podpore vlastni tvorby HCL a deficitu drasliku, by se dala brat napr. 1x ročně 1 měsíc...
Jinak podstatna ochrana zubů pred leptáním od pití roztoku s HCL, je napriklad pití slánkou(brčkem přimo co nejdál do krku...) \":!:\" \":idea:\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte črc 13, 2010 1:52 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Pro prehlednost uvadim v souvislostech nazor pana Jardy, ktery nabizi komplexní řešení:
"...Do obnovy tvorby prirozene HCL v těle je nutny celkovy postup zahrnujici strategii od čistoty žaludeční stěny(na to existuje joginska technika), přes psychiku a potraviny podporující tvorbu HCL, nebo zajišťující betain, a dalsich potrebnych uprav v zivotosprave. Vše pomůže a lze tím i vyhrát, ale v některých případech je bohužel pozdě a parietalní buňky na žaludeční sliznici se nenahodí. Pak je nutná trvalá dodávka HCL "(nebo betainHCL).

Nejde tedy v prve rade o to co jist nebo nejist, ale v zasade ayurveda rika ze pokud by si clovek mel vybrat zda jist zdravejsi jidlo ve spechu nebo nezdrave v klidu a svychutnanim, tak lepe je ta druha volba...
- o tom viz take nove vlakno o prejidani, obzerstvi a vyrovnanosti, kde i pan Jarda rika ze je OBCAS mozno se precpat k prasknuti za urcitych okolnosti \":lol:\" -viz:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte črc 13, 2010 2:00 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Uvadim jen prehled, pro blizsi pouziti a popis jednotlivych techto koreni viz vlakno o koreni a dochucovadlech:

Naposledy upravil muflon dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
3e404fa083657092671d682da5aa8399


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte črc 13, 2010 2:10 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
O tom ze malo lidi pouziva rozmanita koreni svedci i to ze hekticke stravovani a kupovane smesi pro rychle dochucovani, obsahuji nebezpecny glutamat(=zvyraznovac chuti...)...

Pokud se naucime spravne a objevitelsky kreativně pouzivat rozmanita(i ta cizí) koření, jiste to bude prinos nejen pro zaludek, ale pro vsechny nase smysly, vlastni tvorbu HCL a zlepsene zdravi...

Samozrejme jako u vseho, je i zde nutna urcita opatrnost(vzpominam jak sem se pred lety predavkoval mletym starym hrebickem na svařák...a skoncil na pohotovosti... \":shock:\" ). Take urcite choroby a stavy(vredy, tehotenstvi, atd) ovlivnuji ktere koreni(DOCASNE) vyradit a ktere pouzivat vice...

Vice o koreni viz vlakno:


Naposledy upravil muflon dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 569
1279144049


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dobre vstrebani mineralu - HCL
PříspěvekNapsal: úte črc 13, 2010 9:23 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28417
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
V pripade ze beru rano a vecer roztok magnesium chloridu(1moka.lz.) v destilce nebo vode z osmozy(1dcl), s pridanim solanky z himal.soli(1caj.lz) do roztoku a to zapiji spolu s kapslemi chelatu zinku(3kapsle po 15mg),...poradte prosim jak by se dalo podporit co nejlepsi vstrebani v souvislosti s drive popsanym max.vstrebanim pomoci HCL...(slo by napr. vzit HCL pul hodiny pred nebo pote co beru tuto mineralni smes??, nebo jaky postup v souvislosti s HCL by jste mohl doporucit...žeby snad zamichat primo do tohoto roztoku treba 10kapek 3,5%HCL ? \":?:\"

PS: velmi dekuji za radu na postup k vyrobe roztoku HCL s chloridem draselnym a siranem draselnym(uz to mam objednane v kvalite P.A. ...- tak to nejspis bude lepsi brat jindy nez beru Mg+Zn... )
Slavek Krepelka vyjadril nazor ze tato "draslikova kura" k podpore vlastni tvorby HCL a deficitu drasliku, by se dala brat napr. 1x ročně 1 měsíc...
Jinak podstatna ochrana zubů pred leptáním od pití roztoku s HCL, je napriklad pití slánkou(brčkem přimo co nejdál do krku...) \":!:\" \":idea:\"

Tak užívání chloridů s kyselinou chlorovodíkovou nemůže nic ovlivnit, jiné to asi bude u chalátu, ale zde nejsem plně v obraze. Zinek v chelátové vazbě bych tedy bral jednoznačně nalačno a zapil vodou a ostatní podle mého názoru klidně můžete kombinovat s nějakým minimálním odstupem. To je patrně názor na preventivní užívání, ale v případě nemoci se směs bere do uzdravení, třeba dokonce i déle než půl roku. Ta slabá koncentrace z formulí již tak agresivní k zubům není a o zuby bych se zase tak nebál, ale kloktat to opravdu nemusíte.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte črc 13, 2010 9:27 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28417
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
O tom ze malo lidi pouziva rozmanita koreni svedci i to ze hekticke stravovani a kupovane smesi pro rychle dochucovani, obsahuji nebezpecny glutamat(=zvyraznovac chuti...)...

Pokud se naucime spravne a objevitelsky kreativně pouzivat rozmanita(i ta cizí) koření, jiste to bude prinos nejen pro zaludek, ale pro vsechny nase smysly, vlastni tvorbu HCL a zlepsene zdravi...

Samozrejme jako u vseho, je i zde nutna urcita opatrnost(vzpominam jak sem se pred lety predavkoval mletym starym hrebickem na svařák...a skoncil na pohotovosti... \":shock:\" ). Take urcite choroby a stavy(vredy, tehotenstvi, atd) ovlivnuji ktere koreni(DOCASNE) vyradit a ktere pouzivat vice...

Používat správná koření je umění a i v restauraci většinou vidíte, jak to aplikuje mnoho matlalů. Koření není pouze o chuti, ale hlavně o dobrém trávení a skvělém zážitku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Michani kyselin se zasaditymi mineraly
PříspěvekNapsal: stř črc 14, 2010 1:16 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Donedavna jsem mel zato, ze kombinovani kyselin se zasaditymi mineraly se nedoporucuje, protoze vede automaticky jen k neutralizaci(a efekt ze zadny byt nemuze...).
Kombinovani drasliku s HCL, nebo treba magnesia s HCL ukazuje, ze vstrebatelnost mineralu se tak zvysi i kdyz patrne dochazi k castecne neutralizaci kyseliny se zasadami....

Moje chemicke zkusenosti nejsou moc velke....vzdyt jsme se preci ve skole ucili v jakem poradi co prilivat u silnych kyselin a zasad, a ze se michaji kyseliny se zasadami za ucelem vzniku nejake slouceniny....

Muj strach z neutralizace (napr.HCL v zaludku) vznikl nejspis na zaklade nesmyslnych zkusenosti piti napr.sody(zasadita) po jidle-kdy se opravdu vyrusi efekt traveni telem vlastni kyselinou solnou(HCL).

.....Musim si asi vic pripomenout ze u SMICHAVANI KYSELIN SE ZASADAMI MUZE NEKDY DOJIT I K CILENE POZITIVNIM VYSLEDKUM(vzniknou chemicke SLOUCENINY ktere si (doufejme) prejeme....a meni se elektrolyticke vlastnosti(mnozstvi elektronu atd..., coz v pripade napr. te smesi HCL s chloridem drasliku a siranem drasliku, vede k umozneni vstrebani prvku smesi, v nasem tele...).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř črc 14, 2010 8:30 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28417
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Donedavna jsem mel zato, ze kombinovani kyselin se zasaditymi mineraly se nedoporucuje, protoze vede automaticky jen k neutralizaci(a efekt ze zadny byt nemuze...).
Kombinovani drasliku s HCL, nebo treba magnesia s HCL ukazuje, ze vstrebatelnost mineralu se tak zvysi i kdyz patrne dochazi k castecne neutralizaci kyseliny se zasadami....

Moje chemicke zkusenosti nejsou moc velke....vzdyt jsme se preci ve skole ucili v jakem poradi co prilivat u silnych kyselin a zasad, a ze se michaji kyseliny se zasadami za ucelem vzniku nejake slouceniny....

Muj strach z neutralizace (napr.HCL v zaludku) vznikl nejspis na zaklade nesmyslnych zkusenosti piti napr.sody(zasadita) po jidle-kdy se opravdu vyrusi efekt traveni telem vlastni kyselinou solnou(HCL).

.....Musim si asi vic pripomenout ze u SMICHAVANI KYSELIN SE ZASADAMI MUZE NEKDY DOJIT I K CILENE POZITIVNIM VYSLEDKUM(vzniknou chemicke SLOUCENINY ktere si (doufejme) prejeme....a meni se elektrolyticke vlastnosti(mnozstvi elektronu atd..., coz v pripade napr. te smesi HCL s chloridem drasliku a siranem drasliku, vede k umozneni vstrebani prvku smesi, v nasem tele...).

To sice opravdu vede, ale kyselina chlorovodíková je nezbytná pro zajištění vstřebatelnosti minerálů, protože tělo jede na chloridy a bez této kyseliny si je nedovede vytvořit. Pak můžete jíst minerálů kolik chcete a stejně se vstřebá pouze nepatrná část, to je hlavní důvod, proč lidem doporučuji chloridy, které tělo zpracovat a využít umí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned črc 18, 2010 10:01 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Mozna to vsichni neví(nebo ví a kašlou na to)...:
Pít by se mělo v určitých odstupech od jídla, aby se nenarušilo trávení a vstřebávání látek z potravy(neředit HCL a travici enzymy v zaludku).

VODA
Proto za optimální se dá považovat pití ne dříve než pulhodinu před jídlem, a pak až po hodině po jídle... \":!:\" \":idea:\"

ŠŤÁVY
Pokud jsem správně pochopil, tak šťávy lze pít krátce před nebo po jídle(cca 5min odstup)...Jediná podmínka je: aby se pila zeleninova šťáva k jídlu ze zeleniny, a ovocná šťáva k jídlu ovocnému...
Dále stojí za zmínku, že melounová a rajčatová šťáva by se neměly s žádným jídlem kombinovat...ty jediné potřebují aspoň ten půlhodinový(nebo lépwe hodinový) odstup od dalšího jídla....

VÍNO
Mozna že by mohla být výjimka pro kvalitní suché víno-což je kyselina a způsobuje kyselé pH, takže pokud se jej nevypije moc(0,2-0,3L), tak by snad nemělo narušit kyselé prostředí potřebné pro natrávení potravy...., možná by se dokonce dalo říct že víno podporuje trávení - takže by nemělo vadit napodobení Francouzů, kteří pijí víno k jídlu.... \"8)\"
pan Jarda píše jaké víno pít:
Konzumace vína, nejlépe archivní suché červené s vysokým obsahem tříslovin, není na závadu ani z hlediska kyselin ani ze zdravotních důvodů. Obsahuje mnoho tělu prospěšných látek a dobře uvolňuje psychiku, což není v dnešním světě, plném stresu, nikdy na škodu. Denní množství tak do 3 dcl, nejlépe navečer, což s uvedeným množstvím 1,5 l týdně zhruba koresponduje. Totéž neplatí pro bílé víno, to je naopak silně kyselinotvorné a rozhodně ho nedoporučuji.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned črc 18, 2010 11:22 pm 
Offline

Registrován: čtv čer 03, 2010 2:10 pm
Příspěvky: 435
Když se tu probírá víno, přidám svůj dotaz - je kromě zmiňovaného kvalitního červeného vína ještě nějaký zdravotně prospěšný alkohol? Co třeba kvasnicové pivo? Nějaký bylinný likér nebo alespoň burčák? Když si jde člověk posedět s přáteli, tak zdali je veškerý alkohol stejně špatný nebo může zvolit nějaké menší zlo.

_________________
You cannot solve a problem with the same thinking that created it.” – Albert Einstein


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon črc 19, 2010 9:49 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28417
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Mozna to vsichni neví(nebo ví a kašlou na to)...:
Pít by se mělo v určitých odstupech od jídla, aby se nenarušilo trávení a vstřebávání látek z potravy(neředit HCL a travici enzymy v zaludku).

VODA
Proto za optimální se dá považovat pití ne dříve než pulhodinu před jídlem, a pak až po hodině po jídle... \":!:\" \":idea:\"

ŠŤÁVY
Pokud jsem správně pochopil, tak šťávy lze pít krátce před nebo po jídle(cca 5min odstup)...Jediná podmínka je: aby se pila zeleninova šťáva k jídlu ze zeleniny, a ovocná šťáva k jídlu ovocnému...
Dále stojí za zmínku, že melounová a rajčatová šťáva by se neměly s žádným jídlem kombinovat...ty jediné potřebují aspoň ten půlhodinový(nebo lépwe hodinový) odstup od dalšího jídla....

VÍNO
Mozna že by mohla být výjimka pro kvalitní suché víno-což je kyselina a způsobuje kyselé pH, takže pokud se jej nevypije moc(0,2-0,3L), tak by snad nemělo narušit kyselé prostředí potřebné pro natrávení potravy...., možná by se dokonce dalo říct že víno podporuje trávení - takže by nemělo vadit napodobení Francouzů, kteří pijí víno k jídlu.... \"8)\"
pan Jarda píše jaké víno pít:
Konzumace vína, nejlépe archivní suché červené s vysokým obsahem tříslovin, není na závadu ani z hlediska kyselin ani ze zdravotních důvodů. Obsahuje mnoho tělu prospěšných látek a dobře uvolňuje psychiku, což není v dnešním světě, plném stresu, nikdy na škodu. Denní množství tak do 3 dcl, nejlépe navečer, což s uvedeným množstvím 1,5 l týdně zhruba koresponduje. Totéž neplatí pro bílé víno, to je naopak silně kyselinotvorné a rozhodně ho nedoporučuji.

Ty informace jsou správné a takto by se měl člověk chovat, pokud chce normálně trávit, což znamená být zdravý.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 70  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 41 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz