Zdraví-AZ https://forum.zdravi-az.com:443/ |
|
Herpes https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=5&t=830 |
Stránka 5 z 7 |
Autor: | jani [ pát bře 23, 2012 9:26 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Herpes |
Vševěd píše: Já vím, a když budu chtít po Vás nějaký důkaz toho tvrzení, napíšete mi, že nejsem bůh a že mi na nic odpovídět nemusíte. ...ztráta času, já jen doufám, že ostatní vidí objektivně Vaši "odbornost" a udělají si obrázek. Koneckonců za léčitele jak se zdá, se může vyhlásit každý. Na doktora se musí udělat škola, a to už každý nezvládne. Ovšem obzvlášť pikantní je když takovýto "léčitel" ty doktory, kterým vědomostmi nesahá ani po kotníky, kritizuje. Spánembohem Vševěd: Zdravím, herpes je způsoben nepoměrem aminokyselin arginin/lysin. Nevím co je vita strava, ale předpokládám, že jíte hodně ořechů a skoro žádné bílkoviny typu maso/vejce/. No a v tom je ten zásadní problém. Dodáváte tělu prakticky velmi vysoké množství argininu, které Vám ty opary způsobuje. Pokud budete jíst ořechy, vyrovnejte to buď okamžitým příjmem čisté aminokyseliny lysin, ale zdravější bude jíst maso. Vševěde, jaká je tvoje odbornost, když můžeš napsat takový nebetyčný blud, že někdo nejí bílkoviny typu maso/ vejce ... to by je musel jíst syrové, aby ty bílkoviny do sebe dostal. Jsi přesně z těch, kteří si nechali vymýt mozek režimem, který chce mít lidi tam, kde potřebuje a proto jim klátí do hlavy nesmysly, jen aby byly podporovány big farmy s nehoráznými velkochovy a v neposlední míře i farmacie, která pak " léčí " důsledky nastavených bludů. Takže gratuluju ke ztrapnění se . A k doktorům, těm je vnucováno také to, co systém potřebuje, aby věděli, jsou studijně vytěžování tak, aby neměli moc času zabývat se ničím jiným - tedy tím, jak jsou věci doopravdy. Jejich odbornost je zaměřena dvěma směry - umí určit diagnosu a umí na ni nacpat kopu léků, ktéré jim podstrkuje farmacie, které jde o zisky, nikoliv o zdraví lidí, umí léčit, potlačovat důsledky nemocí, ale neumí vyléčit. Kdyby mudrlanti neměli přístup k lékům a ke skalpelu ... kde by byli, co by uměli??? Přečti si něco o Hyppokratovi, dnešní mudrci mu nesahají ani po kotníčky. Člověk je otráven a zničen léky - ale prakticky je zabit lege artis Od r. 1948 se neskládá Hyppokratova přísaha, ale jen lékařský slib, jeho přísaha by byla porušována ve všech bodech Podívej, maso a vejce obsahují bílkoviny - souhlas, bílkoviny se skládají z aminokyselin, v tom máš jasno, ale to bys to maso a vejce musel sníst syrový, aby se tam ty bílkoviny - aminokyseliny zachovaly. Aminokyseliny se vařením od 42°C ničí, takže je jakoukoliv tepelnou úpravou totálně zlikviduješ. Takže konzumace masa není vůbec o bílkovinách |
Autor: | Vševěd [ pát bře 23, 2012 3:31 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Herpes |
jani píše: Vševěd: Zdravím, herpes je způsoben nepoměrem aminokyselin arginin/lysin. Nevím co je vita strava, ale předpokládám, že jíte hodně ořechů a skoro žádné bílkoviny typu maso/vejce/. No a v tom je ten zásadní problém. Dodáváte tělu prakticky velmi vysoké množství argininu, které Vám ty opary způsobuje. Pokud budete jíst ořechy, vyrovnejte to buď okamžitým příjmem čisté aminokyseliny lysin, ale zdravější bude jíst maso. Vševěde, jaká je tvoje odbornost, když můžeš napsat takový nebetyčný blud, že někdo nejí bílkoviny typu maso/ vejce ... to by je musel jíst syrové, aby ty bílkoviny do sebe dostal. Jsi přesně z těch, kteří si nechali vymýt mozek režimem, který chce mít lidi tam, kde potřebuje a proto jim klátí do hlavy nesmysly, jen aby byly podporovány big farmy s nehoráznými velkochovy a v neposlední míře i farmacie, která pak " léčí " důsledky nastavených bludů. Takže gratuluju ke ztrapnění se . A k doktorům, těm je vnucováno také to, co systém potřebuje, aby věděli, jsou studijně vytěžování tak, aby neměli moc času zabývat se ničím jiným - tedy tím, jak jsou věci doopravdy. Jejich odbornost je zaměřena dvěma směry - umí určit diagnosu a umí na ni nacpat kopu léků, ktéré jim podstrkuje farmacie, které jde o zisky, nikoliv o zdraví lidí, umí léčit, potlačovat důsledky nemocí, ale neumí vyléčit. Kdyby mudrlanti neměli přístup k lékům a ke skalpelu ... kde by byli, co by uměli??? Přečti si něco o Hyppokratovi, dnešní mudrci mu nesahají ani po kotníčky. Člověk je otráven a zničen léky - ale prakticky je zabit lege artis Od r. 1948 se neskládá Hyppokratova přísaha, ale jen lékařský slib, jeho přísaha by byla porušována ve všech bodech Podívej, maso a vejce obsahují bílkoviny - souhlas, bílkoviny se skládají z aminokyselin, v tom máš jasno, ale to bys to maso a vejce musel sníst syrový, aby se tam ty bílkoviny - aminokyseliny zachovaly. Aminokyseliny se vařením od 42°C ničí, takže je jakoukoliv tepelnou úpravou totálně zlikviduješ. Takže konzumace masa není vůbec o bílkovinách To myslíte opravdu vážně? můžete mi prosím toto svoje tvzení nějak doložit? pak se vám omluvím a budu vám děkovat, že jste mně vzdělala:-) |
Autor: | RaDu [ pát bře 23, 2012 5:50 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Herpes |
jani píše: Vševěd: Zdravím, herpes je způsoben nepoměrem aminokyselin arginin/lysin. Nevím co je vita strava, ale předpokládám, že jíte hodně ořechů a skoro žádné bílkoviny typu maso/vejce/. No a v tom je ten zásadní problém. Dodáváte tělu prakticky velmi vysoké množství argininu, které Vám ty opary způsobuje. Pokud budete jíst ořechy, vyrovnejte to buď okamžitým příjmem čisté aminokyseliny lysin, ale zdravější bude jíst maso. Vševěde, jaká je tvoje odbornost, když můžeš napsat takový nebetyčný blud, že někdo nejí bílkoviny typu maso/ vejce ... to by je musel jíst syrové, aby ty bílkoviny do sebe dostal. Jsi přesně z těch, kteří si nechali vymýt mozek režimem, který chce mít lidi tam, kde potřebuje a proto jim klátí do hlavy nesmysly, jen aby byly podporovány big farmy s nehoráznými velkochovy a v neposlední míře i farmacie, která pak " léčí " důsledky nastavených bludů. Takže gratuluju ke ztrapnění se . A k doktorům, těm je vnucováno také to, co systém potřebuje, aby věděli, jsou studijně vytěžování tak, aby neměli moc času zabývat se ničím jiným - tedy tím, jak jsou věci doopravdy. Jejich odbornost je zaměřena dvěma směry - umí určit diagnosu a umí na ni nacpat kopu léků, ktéré jim podstrkuje farmacie, které jde o zisky, nikoliv o zdraví lidí, umí léčit, potlačovat důsledky nemocí, ale neumí vyléčit. Kdyby mudrlanti neměli přístup k lékům a ke skalpelu ... kde by byli, co by uměli??? Přečti si něco o Hyppokratovi, dnešní mudrci mu nesahají ani po kotníčky. Člověk je otráven a zničen léky - ale prakticky je zabit lege artis Od r. 1948 se neskládá Hyppokratova přísaha, ale jen lékařský slib, jeho přísaha by byla porušována ve všech bodech Podívej, maso a vejce obsahují bílkoviny - souhlas, bílkoviny se skládají z aminokyselin, v tom máš jasno, ale to bys to maso a vejce musel sníst syrový, aby se tam ty bílkoviny - aminokyseliny zachovaly. Aminokyseliny se vařením od 42°C ničí, takže je jakoukoliv tepelnou úpravou totálně zlikviduješ. Takže konzumace masa není vůbec o bílkovinách ...myslel jsem že vařením od 42°C se ničí vitamíny a minerály nikoli bílkoviny to by pak většina populace která přežívá na tepelně zpracované stravě měla jejich nedostatek což se mě nějak nezdá.Odkud čerpáte informace. |
Autor: | jani [ pát bře 23, 2012 11:47 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Herpes - bílkovina |
BÍLKOVINA Bílkovina se skládá z aminokyselin. Aminokyseliny jsou řetězy atomů, které neslouí jen jako stavební kameny k tvorbě bílkovin, ale mají také aktivní úlohu. Jinými slovy: aminokyseliny jsou nejen stavební kameny bílkovin, ale - představíme-li si je jako budovu - účastní se vech činností, které se v takové budově odehrávají. V takovém domě jsou cihly, malta, stavební dřevo, elezo atd., dále výtah, studená a teplá voda, klimatizační zařízení, kanalizace, světlo, telefon atd. Podobně jsou aminokyseliny člověka nebo zvířete nositeli velkého počtu činností. Bez nich není ádná tělesná funkce moná. Význam vitality aminokyselin pochopíte, jestlie si uvědomíte, e během esti minut po smrti přestanou být molekuly v těle ivými, organickými, a e tím ustane jejich vekerá činnost a aktivita. Pokud tělo ije, mají molekuly jiskru ivota, která jim umoňuje pokračovat v jejich práci. ivot molekul se projeví a stane postřehnutelným teprve jejich činností. Princip ivota je buď v molekule přítomen, nebo ne. Jestlie je přítomen, pak je molekula ivý organizmus, schopný dodávat ivotní sílu a energii. Jestlie v ní ivot není, je anorganická a patří do nerostné říe. V přírodě není nic v klidu. Vechno buď postupuje dopředu, dělá pokroky, vyvíjí se, nebo degeneruje a rozpadá se. Minerální říe obsahuje v anorganické formě vechny molekuly, ze kterých je svět sloen. Pokud je molekula v minerální říi, má určitou, pevně stanovenou vibraci, ale není ivá. Můe se říci, e její vývoj jde opačným směrem. Jako anorganické stavební kameny prvků nemohou se samy od sebe dopředu vyvíjet. Mohou se vak rozpustit a v tomto rozputěném stavu být přijaty rostlinami a tímto způsobem jim můe být dán ivot. Jenom cestou rostlinného vývoje se mohou molekuly stát ivými. Původním účelem stvoření rostlinné říe bylo a je dávat molekulám ivot, to znamená přeměňovat minerální anorganické molekuly v ivé organizmy. Jestlie se horkem rostlinný ivot rozruí, vrací se molekuly samy od sebe zpět do minerálního stavu, protoe nikdy nemůe existovat současně ivot a smrt. Zkoumáním činnosti aminokyselin zjiťujeme, e jsou tvorbou a růstem krvinek ivotně důleité pro neruenou funkci láz, pro zdraví kůe, vlasů a kloubní chrupavky, pro neruenou činnost jater a pro nespočetné dalí ivotně důleité funkce. Bílkovina, ze které se skládá maso zvířat, ryb a drůbee, byla vybudována z organických, ivých atomů zvířecího krmiva. Jejich maso je plnohodnotná bílkovina. Aby vak mohlo nae tělo ivočinou bílkovinu strávit, musí si ji nejdřív rozloit na původní aminokyseliny a potom z nich vytvořit svoji vlastní bílkovinu. Větina lidí je přesvědčena, e maso je pro výivu lidského těla nevyhnutelně nutné. Za prvé je maso otrávené, protoe straným strachem před porákou vyplaví nadledvinky jed do krve zvířete. Za druhé je toto maso mrtvý produkt, který se okamitě po smrti zvířete začne kazit. Mimoto se maso a aminokyseliny dále ničí horkem při vaření a pečení. Protoe větina lidí jí denaturované potraviny, a přes to dál ije, je těko je přesvědčit, e molekuly v naí potravě musí být ivé, organické, aby nae tělo mohlo být vitální a zdravé. Neivé, anorganické molekuly vedou k degeneraci a zanikání těla. Zdraví na dlani aneb Ve pro zdraví www.zdravinadlani.zde.cz KOST SOFT® Dr. Norman W. Walker: Zdraví a salát Strana 26 Tak jak je ivot dynamický, magnetický a organický, tak je smrt statická, nemagnetická a anorganická. ivot je produkován ivotem a to platí také pro molekuly v naí potravě. Jestlie jsou molekuly v aminokyselinách ivé, organické, splní svoji úlohu. Jsou-li vak porákou zvířete nebo vařením potravy zničeny, ztratí své vitální vlastnosti, kterými měly podporovat činnost aminokyselin. Vechna zelenina a ovoce obsahují nutné iyoucí molekuly, ze kterých si můe organizmus vytvořit aminokyseliny. Lidské tělo nemůe vyuít ve svůj prospěch ádnou plnohodnotnou bílkovinu jakéhokoliv masového výrobku. Můe získat ty nejlepí molekuly z čerstvé zeleniny a její ťávy a vytvořit si z nich ivotně důleité aminokyseliny a bílkovinné látky. Konzumace masa nebo ostatních masových výrobků a extraktů vede k nahromadění nadměrného mnoství kyselin, z nich je kyselina močová nejkodlivějí. Svalovina ji přijme asi tak, jako houba nasákne vodu. Jakmile nahromadění kyseliny močové dosáhne bodu nasycení, kyselina vykrystalizuje a její krystalky způsobují bolesti při revmatizmu, dně, neutritidě, ischiasu anod. Zvířata vytvářejí z aminokyselin, získaných z rostlinné říe, daleko větí, silnějí a zdravějí těla ne člověk konzumací masa. Jestlie by bylo zapotřebí jetě více důkazů k vyvrácení falených tvrzení ve prospěch masa, pak bychom se měli poohlédnout mezi masoravými zvířaty po zvířatech taných - ale marně, ádná nenajdeme. Chybí jim jak síla, tak vytrvalost. Naproti tomu vechna býloravá zvířata, koněm počínaje přes býka a ke slonu, mají enormní sílu a vytrvalost získanou konzumací syrových rostlin. Co jsou to aminokyseliny? Jsou sloeny z atomů uhlíku, vodíku, kyslíku a dusíku, které jsou seskupeny do různých vzorců. Dvě z nich obsahují atomy síry, dvě dalí jódové atomy. K nevědeckému popsání aminokyselin můeme pouít jako příkladu růi, její tvar, vzorek a barvu květních listů. Tak jako tyto určují různé druhy růí, tak stanoví skupiny atomu typ aminokyseliny. Aminokyseliny se pak seskupují do vzorců, typických pro různé druhy bílkovin. Nyní následuje výpočet nejhlavnějích aminokyselin, jejich sloení, jejich nejdůleitějích funkcí a vlastností. Alanin Se skládá ze 40% uhlíku, 8% vodíku, 36% kyslíku a 16% dusíku. Jeho molekulární váha je asi 89. Je součástí kalciumpanthotenátu (vitamin) a má co do činění se zdravou kůí, hlavně s pokokou a zdravými vlasy. Dále je důleitý pro zdravou funkci nadledvinek. Je obsaen v následujících potravinách: alfalfa (vojtěka), syrové nesolené mandle, avokádo, olivy, smetana, karotka, celer, pampelika, salát, řeřicha potoční, jablka, meruňky, hrozny, pomeranče, jahody, rajská jablíčka. Arginin je sloen z 41,5% uhlíku, 8% vodíku, 18,5% kyslíku a 32% dusíku. Molekulová váha asi 174, závislá na kontrakci molekul. Je důleitou součástí chrupavky a tkání, ze kterých se přirozeným usazováním vápníku tvoří kosti. Je důleitý pro strukturu a funkci rozmnoovacích orgánů. Přispívá k udrování degenerace buněk pod kontrolou a chrání tkáně před tvorbou vředů a rakoviny. Zdraví na dlani aneb Ve pro zdraví www.zdravinadlani.zde.cz KOST SOFT® Dr. Norman W. Walker: Zdraví a salát Strana 27 Je obsaen v následujících potravinách: alfalfa, zelená zelenina a saláty, karotka, tykev, okurky, celer, pór, ředkvička, syrové brambory, pastinák. Kyselina asparágová se skládá z 36% uhlíku, 5,5% vodíku, 48% kyslíku, 10,5% dusíku. Molekulová váha asi 133. Pomáhá oddalovat naruování kostí a zubů a podporuje prolínání vápníku z krve do buněk. Je důleitá pro plíce a dýchací cesty, stejně jako pro srdce a krevní cévy. Pramenem kyseliny asparágové jsou tyto potraviny: citrony, grapefruity, nesolené mandle, jablka, meruňky, karotka, celer, okurky, petrel, ananas, ředkvička, penát, rajská jablíčka, řepové listy, řeřicha potoční a červený meloun. Cystin Skládá se z 30% uhlíku, 5% vodíku, 26,5% kyslíku, 11,5% dusíku, 27% síry. Molekulová váha 240. Jedna z nejdůleitějích součástí vlasů. Důleitá substance při tvorbě červených krvinek. Udruje tkáně zdravé a odolné proti jedům a infekcím. Má vliv na funkci mléčné lázy, zvlátě v době kojení. Pramenem cystinu jsou následující potraviny: alfalfa, karotka, řepa, zelí, květák, paitka, cibule, česnek, křen, růičková kapusta, jablka, rybíz, ananas, maliny, paraořechy, lískové ořechy. Dijodtyrosin Skládá se z 25% uhlíku, 2% vodíku, 11% kyslíku, 3% dusíku, 59% jódu. Molekulová váha 433. Podílí se na funkcích vech láz, předevím na funkci lázy títné, hypofýzy, nadledvinek a lymfatických láz. (viz tabuli o endokrinních lázách). Najdeme ho v mořských řasách, karotce, celeru, penátu, rajčatech a ananasu. Kyselina glutamová Skládá se z 41% uhlíku, 6% vodíku, 43,5% kyslíku, 9,5% dusíku. Molekulová váha 147. Tvoří pětinu součástí inzulínových molekul. Zúčastňuje se vylučování zaívacích ťáv v těle a tvorby glykogenu. Je důleitá pro játra, která přeměňují za pomoci amylolytických enzymů glykogen na cukr poskytující energii. Má silný dezinfekční účinek. Brání vzniku anémie (chudokrevnosti) a zabraňuje nebo zpomaluje odeznění účinku vitaminu C. Následující potraviny dodávají prvky potřebné pro glutamovou kyselinu: zelené fazole a růičková kapusta (syrové), karotka, zelí, celer, řepové listy a tykvové listy, pampelika, petrel, salát, penát, papaya. Glycin Skládá se z 32% uhlíku, 7% vodíku, 42,5% kyslíku, 18,5% dusíku. Molekulová váha 75. Zdraví na dlani aneb Ve pro zdraví www.zdravinadlani.zde.cz KOST SOFT® Dr. Norman W. Walker: Zdraví a salát Strana 28 Účastní se tvorby chrupavek a vláken svalových. Má mírnící účinek na nadměrnou tvorbu pohlavních hormonů. Dobrým pramenem glycinu jsou následující potraviny: karotka, pampelika, tykev, celer, petrel, penát, čerstvé nesolené mandle, alfalfa, česnek, syrové brambory, fíky, pomeranče, citrony, borůvky, maliny, grapefruit, červený meloun. Histidin Je sloen ze 46% uhlíku, 6% vodíku, 21% kyslíku, 27% dusíku. Molekulová váha 155. Podporuje tvorbu glykogenu v játrech. Pomáhá zabraňovat tvorbě patologických hlenů v organizmu. Je důleitou součástí hemoglobinu (červené krevní barvivo) a spermií, které při oplodnění pronikají do vaječné buňky. Proto má mnoho co do činění s těhotenskými komplikacemi, například s potratem, předčasným porodem, mrtvým plodem, sterilitou atd. Dobrým pramenem histidinu jsou následující potraviny: křen, ředkvička, karotka, řepa, celer, okurka, endivie, pór, česnek, cibule, pampelika, tykvové listy, granátová jablka, zralé a zelené papaya-plody. Hydroxyglutamová kyselina Skládá se z 37% uhlíku, 5% vodíku, 49% kyslíku, 9% dusíku. Molekulová váha 163. Svým účinkem se podobá kyselině glutamové, ale má větí vliv na tvorbu aludečních ťáv. Následující potraviny jsou jejím dobrým zdrojem: karotka, celer, petrel, salát, penát, rajská jablíčka, hrozny, borůvky, maliny, ryngle. Hydroxyprolin Je sloen ze 46% uhlíku, 7% vodíku, 36,5% kys11iu, 10,5% dusíku. Molekulová váha 131. Podílí se na činnostech jater a lučníku, předevím na emulgaci tuků a na boji proti luknutí tuků. Dále se podílí na tvorbě hemoglobinu a globulinu v červených krvinkách. Ke krytí potřeby jsou dobré následující potraviny: karotka, řepa, salát, pampelika, tykev, okurka, nesolené mandle, kokosový ořech, avokádo, olivy, meruňky, třeně, paraořechy, fíky, rozinky, hrozny, pomeranče, ananas. Isoleucin Obsahuje 55% uhlíku, 10% vodíku, 24% kyslíku, 11% dusíku. Molekulová váha 131. Podílí se na regulaci brzlíku v dětství a mládí a regulaci hypofýzy v mládí a dospělosti, předevím co se týče růstu a regenerace tkání těla. Je důleitou látkou při obnově hemoglobinu v červených krvinkách. Pomáhá regulovat veobecnou výměnu látkovou. Isoleucin obsahuji následující potraviny: vechny ořechy (kromě burských), cashews a jedlé katany, avokádo, olivy, zralé papaya-plody, kokosový ořech, slunečnicová semena, výcarský sýr. Zdraví na dlani aneb Ve pro zdraví www.zdravinadlani.zde.cz KOST SOFT® Dr. Norman W. Walker: Zdraví a salát Strana 29 Leucin Jeho sloení a molekulová váha jsou stejné s isoleucinem. Rozdíl je v uspořádání atomových řetězců, které způsobuje pravotočivost leucinu, zatímco uspořádání atomových řetězců v isoleucinu ho činí levotočivým. Tím má leucin vyrovnávající účinek na funkce isoleucinu. Je obsaen ve stejných potravinách jako isoleucin. Lysin Skládá se ze 49% uhlíku, 10% vodíku, 22% kyslíku, 19% dusíku. Molekulová váha 146. Podílí se na funkci jater a lučníku, předevím na látkové výměně tuků. Je nezbytně nutný pro regulaci současného působení epifýzy, mléčné lázy, lutého tělíska a vaječníků. Zabraňuje degeneraci tělních buněk a tkání. Potraviny, které nám dodávají lysin, jsou: karotka, řepa, okurka, celer, petrel, penát, pampelika, listy tykve, zelené a zralé papaya-plody, alfalfa, sojové výhonky (mladé, asi 15 cm dlouhé), jablka, meruňky, hruky, hrozny. Methionin Obsahuje 40% uhlíku, 7,5% vodíku, 21,5% kyslíku, 9% dusíku, 22% síry. Molekulová váha 149. Důleitá součást krevního barviva, tkání a krevního séra. Podílí se na funkci sleziny, slinivky břiní a lymfatických uzlin. Potraviny dodávající methionin: růičková kapusta, zelí, květák (syrové), ťovík, křen, paitka, česnek, řeřicha potoční, ananas, jablka, paraořechy a lískové ořechy. Neuleucin Patří také k leucinové skupině; sloení a molekulová váha jsou stejné jako u isoleucinu. Je známý také jako glycoleucin. Je levotočivý a pomáhá udrovat funkce leucinové skupiny v rovnováze. Phenylalanin Skládá se z 65,5% uhlíku, 7% vodíku, 19% kyslíku, 8,5% dusíku. Molekulová váha 165. Podílí se na odstraňování odpadových látek jak z potravin, tak z opotřebovaných buněk a tkání těla, dále se podílí na funkci ledvin a močového měchýře. Přítomností alkoholu v těle ztrácí velkou část své účinnosti. Potraviny dodávající potřebné části pro tvorbu phenylalaninu: karotka, řepa, okurka, penát, petrel, rajská jablíčka, ananas, jablka. Prolin Je sloen z 52% uhl’ku, 8% vodíku, 28% kyslíku, 12% dusíku. Molekulová váha je 115. Podílí se na aktivitě bílých krvinek (leukocytů). Reguluje emulgaci tuků. Zdraví na dlani aneb Ve pro zdraví www.zdravinadlani.zde.cz KOST SOFT® Dr. Norman W. Walker: Zdraví a salát Strana 30 Dodávají ho následující potraviny: karotka, řepa, salát, pampelika, tykev, okurka, nesolené mandle, kokosový ořech, avokádo, olivy, meruňky, třeně, paraořechy, fíky, rozinky, hrozny, pomeranče, ananas. Serin Obsahuje 34% uhlíku, 7% vodíku, 46% kyslíku, 13% dusíku. Molekulová váha 105. Účastní se čitění tkání v těle, předevím sliznic plic a průduek. Neúčinný za přítomnosti nikotinu (kuřáci tabáku). Jeho součásti dodávají: křen, ředkvička, pór, česnek, cibule, karotka, řepa, celer, okurka, petrel, penát, zelí, alfalfa, papaya, jablka, ananas. Threonin Skládá se ze 48% uhlíku, 9% vodíku, 24% kyslíku, 19% dusíku. Molekulová váha 119. Je aktivní při výměně atomů aminokyselin v těle, upravuje rovnováhu mezi řetězovou strukturou aminokyselin a jejich funkcemi. Je obsaen ve zralých plodech papaya, karotce, alfalfě a ostatní zelené listové zelenině. Thyroxin Skládá se z 23% uhlíku, 1,5% vodíku, 8% kyslíku, 2% dusíku, 65% jódu. Molekulová váha 777. Podílí se na činnosti títné lázy, hypofýzy, nadledvinek a varlat. Pomáhá regulovat veobecnou látkovou výměnu a rychlost chtěných a nechtěných reakcí. Potraviny, které obsahují thyroxin: mořské řasy, karotka, celer, salát, penát, tykev, rajská jablíčka, ananas. Tryptophan Je sloen z 65% uhlíku, 6% vodíku, 15% kyslíku, 14% dusíku. Molekulová váha 204. Je to substance základního významu při tvorbě buněk v těle od primární pohlavní buňky a k tkáním. Podílí se na tvorbě a funkci aludečních a pankreatických ťáv (pankreas = slinivka břiní). Podporuje výkonnost zraku. Následující potraviny udrují jeho rovnováhu: karotka, řepa, celer, endivie, pampelika, fenykl, zelené fazole (syrové), růičková kapusta (syrová), paitka, penát, alfalfa, tykev. Tyrosin Je sloen z 59,5% uhlíku, 6% vodíku, 26,5% kyslíku, 8% dusíku. Molekulová váha 181. Bezpodmínečně nutný k tvorbě červených a bílých krvinek. Podílí se na tvorbě a vývoji tělových buněk a tkání. Podporuje funkci nadledvinek, hypofýzy a títné lázy. Aktivní sloka pigmentových buněk ve vlasech. Zdraví na dlani aneb Ve pro zdraví www.zdravinadlani.zde.cz KOST SOFT® Dr. Norman W. Walker: Zdraví a salát Strana 31 Potraviny obsahující tyrosin: alfalfa, karotka, řepa, okurka, salát, pampelika, tykev, chřestové pičky (syrové), pór, petrel, zelená paprika, penát, řeřicha potoční, mandle (syrové nesolené), výcarský sýr, jahody, meruňky, třeně, jablka, červený meloun, fíky. Valin Skládá se z 51% uhlíku, 9,5% vodíku, 27,5% kyslíku, 12% dusíku. Molekulová váha 73. Podlí se na funkci lutého tělíska, mléčné lázy a vaječníků a na jejich spolupráci s ostatními lázami. (viz endokrinní lázy.) Potraviny obsahující valin: karotka, tykev, pampelika, mandle (syrové nesolené), salát, pastinák, dýně (syrová), celer, řepa, petrel, rajská jablíčka, jablka, granátová jablka. Abychom vysvětlili, jak jsou atomové řetězce v aminokyselinách uspořádány, stačí uvést jako příklad leucinovou skupinu: leucin: (CH3)2 CHCH2 CH(NH2) COOH (souhrnný vzorec: C6H13O2N) isoleucin: CH3CH2CH (CH3) CH (NH2) COOH (souhrnný vzorec: C6H13O2N) norleucin: CH3 (CH2)3CH (NH2) COOH (souhrnný vzorec: C6H13O2N) Tyto tři aminokyseliny mají sice stejný souhrnný vzorec, ale způsob, jakým jsou atomy navzájem spojeny, mění vlastnosti, účinek a funkce kadé kyseliny. Jestlie pozorujeme tu obrovskou mnohotvárnost atomových kombinací a s tím spojenou práci, můeme snadno pochopit hodnotu ivota v kadém atomu. Dále můeme pochopit důvod, proč je pro tělo o moc snadnějí vybudovat svoji vlastní bílkovinu ne rozloit mrtvé molekuly vařeného masa zvířat. Je paradoxní, e celé společenství civilizovaných lidí spěchá se zbraní v ruce proti zvířeti, které usmrtilo nebo poranilo jediného člověka, ale na druhé straně se shromaduje slavnostně naladěno, aby ulovilo a usmrtilo bezbranného ptáka nebo zvíře a potom snědlo jeho mrtvé pozůstatky. A co je jetě horí: chová a opatruje ptáky a jiná domácí zvířata, chrání je proti nemoci a nebezpečí jenom proto, aby je usmrtilo, uvařilo a s poitkem snědlo! Konzumace masa je jen a jedině otázkou osobního vkusu, záliby a vlastního úsudku. Nutnost opatřit tělo potřebnou bílkovinou neexistuje. Souhrnně bych rád řekl, e vím z praktické zkuenosti, e bílkovina z masa není pro lidské tělo nutná, ba naopak je kodlivá. Těkou tělesnou práci můete vykonávat lépe a s mení únavou, kdy krtnete maso ze svého jídelníčku a zvyknete si dodávat tělu nutnou bílkovinu rozmanitým čerstvým ovocem, saláty, zeleninou a čerstvými ťávami, které obsahují vechny potřebné látky, kterých tělo dovede vyuít k tvorbě vlastní bílkoviny. Z estetického a morálního hlediska není usmrcování zvířat, ptáků a ryb, vaření a konzumace masa to, co určila příroda lidskému tělu jako potravu. ivot zvířatům byl dán stejným stvořitelem jako nám. Nemáme právo ádné zvíře, nebo dokonce člověka připravit o ivot. Nae vibrace klesá o několik oktáv usmrcením zvířete, ať u z důvodu sportovního nebo obchodního. Klesá stále víc konzumací masa, a klesne neodvratně na úroveň zvířat. Například nízké pudy, sklon k alkoholu, kouření a veobecná ztráta zábran závisí zřejmě na mnoství zkonzumovaného masa. Jestlie se masa vzdáme, dostaví se jako přirozený důsledek zlepení naeho zdraví, naich vlastností, budeme mít víc porozumění, víc energie, síly, vitality a vyí intelekt. Zdraví na dlani aneb Ve pro zdraví www.zdravinadlani.zde.cz KOST SOFT® Dr. Norman W. Walker: Zdraví a salát Strana 32 Z fyziologického hlediska vzato, zvyuje konzumace masa obsah kyselin v těle. Zaívacím procesem a rozkladem masa na jeho původní aminokyseliny se tvoří v těle velké mnoství kyseliny močové. Kdyby ji tělo mohlo okamitě vyloučit, způsobila by asi méně kody. Ve skutečnosti přijmou vak nae molekuly enormní mnoství této kyseliny močové která nakonec tvoří pičaté, ostré krystalky které z způsobují bolesti známé jako revmatizmus, neuritis, ischias, dnu a některé nemoci jater. V průběhu svých výzkumů jsem analyzoval tisíce vzorků moče a bez výjimky jsem zjistil, e obsah kyseliny močové v moči u jedlíků masa tvoří jen desetinu a pětinu toho mnoství, které by se mělo vyloučit. To znamená, e svaly ji přijmou pět a desetkrát víc, ne odejde ledvinami. Jestlie by neexistoval ádný jiný důvod proč krtnout maso z naeho jídelníčku, pak jsou bolesti, vznikající nahromaděním kyseliny močové v organizmu, dostatečnou příčinou. Za shlédnutí jednoznačně stojí dokument na ulozto.cz - raději vidličky než nože |
Autor: | Vševěd [ sob bře 24, 2012 9:19 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Herpes |
Je mi trochu smutno, když dospělý člověk věří těmto nesmyslům. Nebudu Vám to vyvracet... btw. Norman Walker nikdy neexistoval |
Autor: | Jarda [ úte bře 27, 2012 10:36 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Herpes |
Vševěd píše: Je mi trochu smutno, když dospělý člověk věří těmto nesmyslům. Nebudu Vám to vyvracet... btw. Norman Walker nikdy neexistoval To je divné, pokud má hrob, tak by existovat měl. |
Autor: | Petr 2 [ stř bře 28, 2012 6:34 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Herpes |
Vševěd píše: Je mi trochu smutno, když dospělý člověk věří těmto nesmyslům. Nebudu Vám to vyvracet... btw. Norman Walker nikdy neexistoval Nepletes si to s Jarou Cimrmanem? |
Autor: | Vševěd [ stř bře 28, 2012 7:33 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Herpes |
Jarda píše: To je divné, pokud má hrob, tak by existovat měl. Na vícero místech jsem četl, že je to reklamní tah prodejců odšťavovačů:-) Pokud existoval a živil se jenom šťávami, patrně zemřel na selhání ledvin. Dostat do těla dostatečné množství živin jen šťávami znamená konzumovat den za dnem litry tekutin... Což znamená šílené přetížení ledvin, navíc spousta zeleninových šťáv je diuretických... |
Autor: | Jarda [ pát bře 30, 2012 10:16 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Herpes |
Vševěd píše: Na vícero místech jsem četl, že je to reklamní tah prodejců odšťavovačů:-) Pokud existoval a živil se jenom šťávami, patrně zemřel na selhání ledvin. Dostat do těla dostatečné množství živin jen šťávami znamená konzumovat den za dnem litry tekutin... Což znamená šílené přetížení ledvin, navíc spousta zeleninových šťáv je diuretických... On nepil pouze šťávy a vůbec si myslím, že je o něm zbytečně mnoho polopravd rozšířených po netu, nicméně dožil se hodně slušného, nebo podle jiných zdrojů úctyhodného věku a na co v tom věku 93-118 let zemřel, není zase tak podstatné, nicméně na ledviny bych to nešacoval, spíše prostě na stáří. |
Autor: | Leon [ stř zář 19, 2012 2:51 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Herpes |
Dobrý den, celkem trpím na opary. Chtěl jsem se zeptat, jestli pomůže při klubání či vyklubání oparu vnější aplikace mrtvé vody na postižené místo. A co proplachování úst mrtvou vodou? Píše se, že mrtvá voda je dobrá dezinfekce, ale herpesu se zároveň dobře daří v kyselém prostředí. Proto se ptám. Děkuji. |
Autor: | Jarda [ stř říj 03, 2012 8:46 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Herpes |
Leon píše: Dobrý den, celkem trpím na opary. Chtěl jsem se zeptat, jestli pomůže při klubání či vyklubání oparu vnější aplikace mrtvé vody na postižené místo. A co proplachování úst mrtvou vodou? Píše se, že mrtvá voda je dobrá dezinfekce, ale herpesu se zároveň dobře daří v kyselém prostředí. Proto se ptám. Děkuji. Myslím, že by měla fungovat, navíc nevysušuje jako jiné prostředky, což je dobré. |
Autor: | Lenicka1313 [ čtv bře 28, 2013 7:01 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: HCL-vliv na pH,trávení,vstřebávání minerálů atd. |
Ahoj. No já jsem měla také problémy s opary a naštěstí to časem všechno přešlo. Není však od věci se někde podívat a mrknout se na nějakou radu, jak tomu zamezit. Určitě to samoléčbě pomůže. Zkuste mkrnout sem: http://cs.medixa.org/nemoci/opar-rtu |
Autor: | Nečasová [ pát bře 29, 2013 5:55 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Herpes |
Vševěd píše: Na vícero místech jsem četl, že je to reklamní tah prodejců odšťavovačů:-) Pokud existoval a živil se jenom šťávami, patrně zemřel na selhání ledvin. Dostat do těla dostatečné množství živin jen šťávami znamená konzumovat den za dnem litry tekutin... Což znamená šílené přetížení ledvin, navíc spousta zeleninových šťáv je diuretických... Většinou s názory Vševěda nesouhlasím, ale tentokrát mu musím dát zapravdu. Dr. Walker je fitivní postava stejně jako třeba Jára Cimrman. Proto taky existují na celém světě jen dvě údajné fotografie tohoto člověka. Nezůstaly po něm žádní potomci, žádní příbuzní. Neexistuje přesný životopis tohoto člověka. Dokonce i údajná délka jeho života není pevně stanovena a vyskytuje se v mnoha verzích od 93 let do 145 let. Na netu se vyskytuje pár pofidérních fotek náhrobků, což má být důkaz existence tohoto fantoma. Knihy pod pseudonymem Walker byly napsány anonymním autorem na zakázku výrobců odšťavňovačů. |
Autor: | Jarda [ ned dub 21, 2013 4:41 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: HCL-vliv na pH,trávení,vstřebávání minerálů atd. |
Lenicka1313 píše: Ahoj. No já jsem měla také problémy s opary a naštěstí to časem všechno přešlo. Není však od věci se někde podívat a mrknout se na nějakou radu, jak tomu zamezit. Určitě to samoléčbě pomůže. Zkuste mkrnout sem: http://cs.medixa.org/nemoci/opar-rtu Myslíte, že pokud dáte stejný odkaz skrytě na více míst, tak to nebude reklama? Pokud to sem natlačíte znovu, smažu všechno. |
Autor: | Jarda [ ned dub 21, 2013 4:49 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Herpes |
Nečasová píše: Většinou s názory Vševěda nesouhlasím, ale tentokrát mu musím dát zapravdu. Dr. Walker je fitivní postava stejně jako třeba Jára Cimrman. Proto taky existují na celém světě jen dvě údajné fotografie tohoto člověka. Nezůstaly po něm žádní potomci, žádní příbuzní. Neexistuje přesný životopis tohoto člověka. Dokonce i údajná délka jeho života není pevně stanovena a vyskytuje se v mnoha verzích od 93 let do 145 let. Na netu se vyskytuje pár pofidérních fotek náhrobků, což má být důkaz existence tohoto fantoma. Knihy pod pseudonymem Walker byly napsány anonymním autorem na zakázku výrobců odšťavňovačů. Není té konspirace až moc, čili všichni výrobci odšťavňovačů mají kartel a vykonstruovanou osobu, která jim prodává zboží. No, mě to připomíná skoro něco tak dokonalého jako církev, ta má také svoji modlu a přitom jde o nejlépe organizovaný podnik na světě. Lepší know hou snad nikdo nemá a hlavního aktéra také nikdy nikdo neviděl. To mě na prodej odšťavňovačů, což je na trhu okrajové zboží, připadá jako opravdu šibalský kousek. |
Stránka 5 z 7 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |