nobie píše:
Dobrý den,
chtěla bych vás poprosit o pomoc, jak srovnat výsledky 21 měsíční dcery. Dcera má opožděnou řeč - na jaře začala s citoslovci, ale pak přestala, teď začala něco málo, ale je to jen mam nebo táta, ale jinak nic. Dále se jí kazí zoubky a má cysty na ledvinách. Dcera je stále kojená.
Křemík (dávám zhruba měsíc, protože i já ho měla nízký a je tu hodně doporučovaný) ji dávám prostřednictvím tkáňových solí adler phamra 10 tablet/den, ale nevím, jestli je to dostatečné. Křemík ve formě čaje dcera odmítá.
Myslíte, že bych mohla dělat dceři remineralizační koupele s jedlou sodou, epsomskou, himájskou solí nebo jak u ní doplnit hořčík dle analýzy ho má opravdu nedostatek. Nebo případně jí mazat roztokem chloridu hořečnatého?
Původně se mi podařilo, když jí byly zhruba 3 měsíce, doplněním hořčíku a b-komplexu u sebe, zastavit afektivní záchvaty u ní, ale zřejmě ten deficit jsem podcenila a kojením ani zdaleka nedoplnila.
Myslíte, že je vhodná gaps dieta? Zarazilo mě v poměrech to vysoké železo. Případně na co se ve stravě zaměřit. Jí dost ovoce, zeleniny, v létě ze zahrady a přes zimu se snažím bio. Dělám vývary, ryby, vejce jen z volného chovu, jogurty a máslo od krav pasených na louce. Dodržuju zásady dělené stravy. Původně jsem nedávala kromě másla žádné mléčné produkty, ale kvůli těm zoubkům a občasné zácpě jsem bílé jogurty zařadila a na zácpu to pomohlo.
Dostává probiotika s 5 kmeny 5 miliard CFU, ale stejně jí trápí nadýmaní a má nafouklé bříško. Jí denně kvašenou zeleninu.
Vedle toho jí dávám cca měsíc od ice blue fermentovaný tresčí olej 1/4 lžičky den a koncentrované máslo s K2 1/2 lžičky den.
U toho kobaltu, myslíte, že by bylo vhodné ji třeba měsíc dávat b-komplex a doplnit B12? Co jsem četla, tak B12 je hodně doporučovaná u dětí, co mají opožděnou řeč, ale bez výsledků jsem se jí to jen tak dávat bála.
A co se týče sodíku, myslíte, že by bylo vhodné odšťavňovat celer a kombinovat ho s ovocem? Jen nevím, jak často, abych to nepřehnala. Nebo jí dát pár kapek solanky do pití - má lahvičku, ze které upíjí celý den.
A ještě jsem se chtěla zeptat, má nižší stříbro. Vzhledem k cystám, které má a nejspíše by se mohlo jednat o nějaké malé šmejdy, myslíte, že by bylo vhodné a bezpečné jí dávat stříbro nebo jí potírat stříbrem.
Moc vám děkuji za rady
Na takto položený dotaz bych vám musel napsat pomalu knížku i telefonem by to dalo minimálně hodinu až dvě tedy pouze body. Je potřeba zvednout hořčík a sodík, oba minerály likviduje stres a to i vnitřní který způsobují šmejdi ve střevě. Zda lze ten stav porovnat kojením o tom bych v uvedeném věku docela pochyboval protože tam by bylo nutné srovnat deficity u vás což se zrovna moc rychle nedá. Prostě nyní hodně solit a hořčík v nějaké formě dodávat orálně, nebo použít koupele v hořčíku, případně potírání pokožky hořčíkovým olejem. Zajímavé je srovnané železu a propadlá měď a zinek tedy tyto prvky udělat z krve a stejně z krve B12 a z moče jód. Křemík dodávat jednoznačně jakoukoliv formou, ten je nutný pro navázání hořčíku. Jinak bych nechal udělat rozbor stolice u
https://www.mybioma.com/de/ což by vám ukázalo jaké konkrétní bakterie máte snížené případně zvýšené a stav srovnat. Aplikovat třeba GAPS dietu sice lze ovšem nikde není napsáno že se trefíte do reálného zdroje potíží, tedy já bych za daných okolností nechal udělat genetické a intoleranční testy které mohou ukázat co opravdu problém způsobuje a můžete ho poměrně snadno odstranit. Jinak mě klidně zavolejte a probereme problém do hloubky, ale dobré je si ten hovor nahrát protože tolik informací určitě v hlavě neudržíte.