Dobrý den, Dekuji paní Evě, že mě nakopla k napsání dalšího update. Před časem jsem zde řešila hypofunkci šž a s ni související potraty, které měly podle prognóz doktorky pokračovat, pokud se budeme snažit o další dítě dále... ehm, ehm
Jsem teď úplně v pořádku, před rokem jsem porodila krásné zdravé a šikovné dítě.
Za me musím říct, ze to opravdu bylo v hlavě, hodnoty šž se mi posledni dva roky trochu pohybovaly na hraně (což byl úspěch oproti původním hodnotám tah 100), ja se snažila přesvědčit doktorku, ze moje šž je v pořádku a žádnou hypofunkci nemám, ona se me snažila přesvědčit, ze bez euthyroxu umřu buď ja nebo minimálně nedonosim žádné dítě anebo to dítě bude dementní a teprve, když jsem už ze zoufalství šla na konzultaci k imunolozce Kaucke, během které padla věta: "Vy to všechno víte, jenže se necháte ukecat!" Se to ve mě změnilo. Trefila se přesně a mě se v tu chvíli rozbřesklo. Na endokrinologii jsem přestala chodit ze dne na den ještě před návštěvou u ni, kdy, sedíc v čekárně před kontrolou se ve mě něco posunulo a já si řekla, proč tam vlastně chodím, k čemu tu nemoc potřebuji a JÁ JSEM ZDRAVÁ! od té doby skutečně zdravá jsem.
Trochu jsem během těhotenství přiváděla k šílenství jak mou gynekoložku, tak doc. Bindnera, ke kterému mě odeslala, aby mi domluvil
. Odmítala jsem jak těhotenské ultrazvuky (absolvovala jsem jen jeden pro klid manžela), tak veškerá farmaka s pocitem, že všechno dobře dopadne. Víte, bylo to pevné postavení mé duše v komunikaci s miminkem, a já prostě cítila, že vše je, jak má být, netřeba vnějších zásahů.
Od porodu vše v pořádku, když se poslouchám, všechno šlape, jak má, byť jsem v pokročilejším věku matkou. Štítná žláza funguje na 80%, pokud se příliš nevyčerpám např. sportem, ale už to i cítím, tak vím, že je třeba ubrat, zůstat v klidu a ona se zase srovná. Mnohem více se vnímám a funguje to.
Nevěřila jsem si a svému tělu, už mu věřím. Moje gynekoložka a zároveň kamarádka mi, alespoň pro klid svojí duše, nechává nabrat hodnoty šž - vše je v pořádku. Jídlo moc neřeším, snažím se jist rozumně to, co máme na zahrádce v sezóně a to, co je běžné dostupné mimo sezónu, vařím, jim maso, ovoce, zeleninu, syrové je v létě víc, v zimě míň, ale jak píšu moc to neřeším, klidně si dam pizzu nebo kus dortu, když to není každý den...
Abych to shrnula, pan Jarda a toto forum me posunulo kousek dal a v okamžiku, kdy jsem to potřebovala jsem srovnala tělo po fyzické stránce, hodně mi to pomohlo. Teprve, když jsem se uklidnila a vyřešila si vnitřní problémy jsem se skutečně uzdravila.