Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je stř zář 03, 2025 2:03 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 647 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 40, 41, 42, 43, 44
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Analýza prvků z vlasů
PříspěvekNapsal: úte zář 02, 2025 4:45 pm 

Pišta: Pokud vám je pod 30 let, tak to není až tak neobvyklé. Čím je člověk starší, tím pozvolněji musí na jód najíždět. (To je taky nejspíš ten pravý důvod proč se v případě radiační havárie nedoporučuje užívat jodidové tablety lidem nad 50 let.)

Předmět příspěvku: Re: Analýza prvků z vlasů
PříspěvekNapsal: úte zář 02, 2025 4:51 pm 

pišta hufnagl píše:
Ÿura píše:
Lugol uz beru minimalne 10 let. Selen minimalne 20 let.. Takze novacek opravdu nejsem. :lol: Vetsinou jsem daval 1-5 kapek. Parkrat jsem to zkousel zvedat, ale telo to nedavalo. Proste oxidacni stres z neceho. Jestli detox rtuti nebo neceho z mozku. Jsem mel pocit jako kdyby me nekdo foukal vzduch do hlavy nebo tak neco..

Já dával dlouhodobě 25 kapek Lugolu bez pozvolného nájezdu a žádné podobné reakce jsem neměl. Je možné že se mi jód nějak nevstřebává nebo tak něco? (lugol mám kvalitní od Jardy)

Taky mam lugol od Jardy. Jak pise pefi. Bude to tim, ze tvoje telo neni tak zaneradene jako to moje a taky ti asi lepe funguje antioxidacni system..
Hlavne bych to neprehanel. Vsechno musi byt v rovnovaze a kdyz beres velke davky jednoho z mnoha prvku, tak udrzet tu rovnovahu dlouhodobe je docela nemozne, pokud fakt nevis presne co a proc delas..

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 647 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 40, 41, 42, 43, 44

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]