AKNEL 1987 píše:
Omlouvám se předem, že nebudu stručná a trochu se rozepíši. Po probuzení si odšťavním 1 řapíkatý celer
15 min poté snídám pohankové vločky s konopným, dyňovým a lněným semínkem. Přidávám ještě mandle vlašske ořechy a sušené švestky, suš. meruňky, suš. datle, med a lžící kokosového oleje. Na svačinu mám čerstvé ovoce. Oběd se skládá větsinou z masa (kuřecí, krůtí nebo ryba připravováno na olivové oleji) jako přílohu používám quinou, pohanku, rýžové těstoviny, amarant, rýží, brambory k tomu dávám syrovou zeleninu všeho druhu. Přílohu Vařím spolu s mořskou řasou. Na svačinu si odšťavním ovoce a k tomu si dám oříšky a semena. Večeři mám bezmasou
např. třeba dnes jsem vařila dhal z červené čočky a k tomu pohankové placky. Používám olivový olej. 2x denně piju vodu s citrónem a večer si odšťavňuji 2 okurky. Mimo to piju jen vodu.
Stravou jsem se nechala inspirovat po přečtení knihy Štítná žláza a její léčba, Mystický léčitel... Ještě mám zakoupenou knihu přírodní hormonální léčba na doporučení p. Jardy. Myslíte si, že tato strava je dostačující? Prosím o váš názor. Děkuji a přeji hezký víkend.
Tak zda je dostačující se neodhadne z takovéhoto popisu kde není uvedeno žádné množství, ale zjistíte to výpočtem na nutriční kalkulačce cronometer.com kde vám to na výstupu po pokud možno pečlivém vyplnění vyhodí 50-70 položek podle toho co si zapnete. Tím máte tu stravu rozpitvanou do prvočinitelů, což je něco s čím se dá reálně pracovat a lepší přehled asi ani o stravě získat nejde. Já jenom odhadnu že máte ve stravě hodně vlákniny, což může generovat potíže s trávením a asi hodně omega 6 mastných kyselin které generují zánět.