linda píše:
Mám problém asi rok s uchem. Slyším takový přerývaný tlumený hučení, jak kdyby byl v dálce nastartovaný motor, provázený i mírným tlakovým vjemem. Dlouho jsem nevěděla, že je to moje ucho. Řešila jsem filtr od rybiček, pračku, sousedy ... Ale nakonec jsem pochopila, že je to u mě. Slyším to jen, když je dokonalý ticho. Před usnutím nebo když jsem sama doma a nic nedělám, třeba si čtu. Sebemenší zvuk to hučení přerušuje. V minulosti už jsem měla třikrát podobný problém, vždy s odstupem tak tří let. Jen to bylo tenkrát o hodně horší. Ucho bylo zalehlé, že jsem špatně slyšela, ale zároveň každý zvuk mi v hlavě nesnesitelně duněl, bylo mi zle od žaludku a měla jsem závratě. Byla jsem zcela vyřazena ze života, jen jsem se potácela kolem zdí. Na ušním mi dali Betaserc dlouhodobě a vitamin A a E. Trvalo to pokaždé tak tři měsíce a pak to ze dne na den vymizelo.
Po posledním ataku jsem začala s živou stravou, je to asi 2,5 roku. Celkem se mi daří, přestala mě bolet záda a kolena až teď zase to ucho. Začala jsem užívat hořčík. Zatím jsem na čtyřech lžičkách. Popíjím během dne rozpuštěné s himalájskou solí. Chtěla jsem se zeptat, protože mi to moc nechutná, jestli si můžu do petky k hořčíku nakapat citron? A kdyby měl někdo ještě nějakou radu, co vyzkoušet, tak sem s ní! Moc díky!
Tak vyzkoušejte popíjení malých panáků 0,2 dcl hořkosladkého „fernetu“ vyrobeného z chloridu hořečnatého a Sladíku, tedy extraktu ze stévie. Do půllitrové PET lahve nasypeme 50 g práškového chloridu hořečnatého a přidáme Sladík, tak cca deset přiložených odměrek. Dolijeme vodou na půllitr a protřepeme. Vzniklý roztok aplikujeme tak, že si dáme několikrát za den malého panáka 0,2 dcl roztoku a zapijeme alespoň 2 dcl čisté vody, jinak koncentrát vyvolává průjem. Počet panáků průběžně zvyšujeme, stejně jako dávkování lžiček chloridu hořčíku až do stavu průjmu a pak se vrátíme o jednu až dvě dávky zpět.