katerina píše:
Dobrý den,
byla bych velice vděčná za radu, co by mohlo být příčinou nateklých kotníků a obličeje.
Včera 23.30 jsem si vzala první dávku Enterosgelu 1pol.lž, zároveň jsem začala s popíjením magnesia, od 20.00 1/3 lžičky na 0.5l.
Ráno nateklé kotníky, až doted.
Mám asi 3 měsíce ekzém na lýtkou a pod koleny, silně svědivý. Pochopila jsem, ze ekzem je alarm, chce to pustit z tela veskerou zatez a z zivota vse nepotrebne, brzdici. Zacit se naplno venovat tomu, co cloveka bavi. Prevlada mi vsak vnitni napeti a apatie, zamotanost, zkamenelost, chybi mi nadhled a vule a nevim, jak z toho ven, prestoze jinak jsem schopna i velkych vykonu. Zda se mi, ze stale neresim pricinu.
Pred dvemi mesici se mi povedla sankhapraksalana a jaterni ocista. Pote melounovou očistu s pobytem na slunicku, byla jsem pak velice unavena. V jat. ociste jsem bohuzel nepokracovala. Ted posledni tyden kazdy den klystyr. Z časových důvodů jsem se rozhodla zkusit křemíkový gel.
Jim hodne salaty, čerstvou zeleninu, dle Vaší rady hořké-kyselé, chutná mi čekanka, fenykl, jiné hořké saláty, kysane zeli. Pokud varene, tak pohanku, jahly, brambory, placky z kukuricne mouky. Melouny jsem jedla cely srpen pozehnane. Kazdy den kefir, doted k snidani s cornflakes, coz asi nejsou nejlepsi, takze jsem je vypustila. Čerstvý kokos, oříšky, olivový olej. Kava a obcas zmrzlina, kterou mam moc rada, uz jsem take vypustila. Myslim, ze je treba vetsi duslednosti.
pH mi vychází takto :
nedele
11h 7.6
14h 7.9
15h 8
18h 7.9
21h 6.7
4h 6
pondeli
10h 7
14h 7.4
16h 8 (po soda bikarbona-testu)
20h 7 (popijeni magnesia)
23h 7.5
24h 7.3 (vzala jsem enterosgel)
03h 6
úterý
10h 7.4
12h 7.8
15h 7.8
17h 8
22h 8
Překvapila mě reakce otoku, ted jakoby se zvetsoval. Je mozne ze ledviny jsou nejakym zpusobem pretizene, blokle? Vlastne stale nevim, jak ledvinam ulevit. Dnes jsem jedla jen salat, krajeny fenykl, 4 banány s kokosem, pomeranč, mandle. Hořčíkový nápoj jsem dnes vynechala, což nevím, jestli je dobre.
Měla bych dodat zásady a pokracovat v uzivani gelu?
Velice dekuji za radu, ci za upozorneni, kde delam chybu. Pěkný den.
To už jste s pH moc vysoko a patrně máte přebytek draslíku, který se ledviny snaží vyloučit, zatím co v těle zůstávají metabolické kyseliny. Vyzkoušejte hodnotu pH trochu ubrat na maximální hodnotu 7,5 pH a do stravy zařaďte nějaký zdroj sodíku, můžete vyzkoušet z přírodních zdrojů třeba strouhaný celer, případně solit více himalájskou solí, nebo pít solanku z této soli, aby se nepoměr sodíku a draslíku v těle vyrovnal.