daniela.dd píše:
Zdravím Vás,
moc děkuji za vyčerpávající odpověď. Ale ted jsem z toho tedy uz uplne mimo.
Co se tyce toho askorbatu (vit. C + soda) , delala jsem si jeden den test na to, kolik moje telo vit. C snese a dostala jsem se prave az na takovou davku. Bylo mi receno a i jsem se docetla, ze telo "si rekne dost" az prujmem. A ze u cloveka v takto chronickem stavu jsou tyto davky normalni.
Jinak ohledne te medi, jak poznat, to co pisete? Protoze kdyz jsem mela nedavno delany odber na med, tak mi vysla uplne v norme.
A u me se vse tezko odhahuje, prijde mi, ze po nicem jsem se jeste necitila nejak lip. Spise naopak. Casto reaguju na cokoliv zhorsenim. Ani teploty zvysene stale nezmizely... jediné pri uzivani protokolu 2000 (CDH s DMSO), ktery jsem brala asi mesic., klesly.
Jen takové stručné shrnutí, co momentálně beru:
Bylinné tinktury (asvaganda, eleuterokok, kudzu, cordyceps, kotvičník ) - kapu 2-3 krát denně.
1 tbl. adrenal cortex,
Vit. A a Vit. D,
Serrapeptase,
kyselinu chlorovodíkovou,
probiotika,
Niacin, B-komplex, biotin,
Zinek,
Selen,
Železo,
Askorbát sodný (vit. C a soda),
Zajecickou horkou (100 ml) - kvuli horciku a taky podpore vyprazdnovani.
Ted planuji zase pomalu najizdet na peroxid (par kapek do sklenic s vodou skrz hypoxii) a zaradit humaty a lysin skrz viry.
Uz jsem z toho totalne zoufala, prijde mi to jak zacarovany kruh a kdyby se mi tohle nedelo, neverim, ze je to mozny. Muj nejvetsi problem stale denni slabosti, pocity na omdleni, odpadavani, pocit nejistoty v prostoru (divne naslapuju, pri zmene smeru chuze musim temer zastavit, abych to vybalancovala, kdyz chci normalne sedet na zidli, automaticky mi nohy zaryvaji do zeme, aby udrzely balanc....)...kdyby tyto priznaky odeznely, uz je to minimalne o 60 procent lepsi. Toto prost epo nicem ani nepolevilo.
A taky ta silena neschopnost tela zvladat bez obtizi i bezne cinnosti (tim nemyslim unavu) - nedokazu si vysvetlit jak je mozne, ze bez obtizi (pocit sileneho prehrati tela, citim kazdy nerv v tele, ztuhlost tela jako kdybyste zdreveneli a ochrovaly vam svaly, neschopnost udrzet se v prostoru, tlak, tep, dusnost.....) nezvladnu stale ani bezne veci, ktere proste vykonavam dnes a denne (vareni, uklid, sprcha....)
Hezký večer všem.
Akutní předávkování vitamínem C skutečně vyústí pouze v průjem a je to v pohodě. To co píšete platí, ale má to háček. Tělo není stavěno na dlouhodobý příjem takto vysokých dávek. To, že jste při své hmotnosti schopna dlouhodobě příjmat 16g denně není normální a znamená to, že tělo je schopno dodávaný vitamín C na něco spotřebovávat. Pokud se váš stav nelepší, tak řešení není cpát do sebe megadávky trvale, protože dříve nebo později to způsobí problém.
Já mám za sebou mnoho měsíců hrátek s vitamínem C, ale moje tělo někdy sneslo 16 až 20 g/den a někdy jen 4 až 6 g za den a poznal jsem, to tak, že mi vitamín C občas přestal chutnat. Tak nějak by to mělo fungovat. Ovšem má partnerka do sebe mohla lít 16 až 20 g/den, pomáhalo jí to ovšem celkově její problémy nemizely, spíš naopak. Nakonec jsem dospěl k tomu, že dost možná má problém s mědí nezávisle na tom ona sama dospěla k tomu, že vitamín C úplně vysadila a zdá se mi, že pomalounku se zlepšuje.
Problém s mědí se z krve prakticky nepozná. Náznaky mohou být špatná hladina ceruloplasminu a případně podivný poměr hladin Zn a Cu v krvi. Ale obecně Cu v krvi bývá v pořádku i u lidí s toxicitou mědi. Vy máte ceruloplasmin mimo, to je první varovný náznak.
Něco málo se dá poznat z vlasové analýzy, ale i tam je to málokdy do očí bijící. Máte výsledky vlasové analýzy ?
Podle webovky
https://coppertoxic.com/ je analýza vlasů nejlepší prostředek k rozpoznání problémů s mědí, ale interpretace vlasovky není zrovna přímočará.
K vlasovce:
Pokud jste "slow oxidizer", můžete mít sklon na problém s mědí.
Co poměr Zn/Cu ?
Máte-li nízký Mo, je to další indicie - molybden tělo používá, aby se zbavilo mědi.
Jak jste na tom s trávením tuků ? Mědi se tělo zbavuje žlučí, pokud blbě trávíte tuky, netvoří se vám žluč a měď nemůže z těla ven ...
Je fajn, že berete zinek, kolik ho berete a jaká je to forma - oxid zinečnatý se vstřebává celkem blbě.
Vitamín A - jaká je to forma ?
Zkuste si projít
https://coppertoxic.com/ je tam opravdu hromada informací na jednom místě a je to psáno přijatelnou formou.
Najděte si příznaky toxicity mědi, deficitu mědi a deficitu draslíku. Podle příznaků si zkuste udělat názor, zda to na vás sedí a jak už jsem psal, můžete mít deficit Cu i toxicitu Cu současně.
Deficit Cu by z krve poznat jít mohl (nízká hladina), toxicita nikoliv protože problémem není nadbytek mědi v krvi, ale nadbytek mědi ve tkáních.
Hormonální antikoncepce i nitroděložní tělísko jsou pekelné zdroje mědi - ve vašem stavu určitě neberte HA. Máte-li měděné nádobí, tak taky pozor na to. Někde mohou být trubky na vodu z mědi, to je taky problém.
Mrkněte se na svou dietu a podívejte se jaký je poměr Zn a Cu v potravinách které jíte a také v potravinách, které vám chutnají.