Jarda píše:
To není následek těhotenství, ale následek deficitu hořčíku, který se v těhotenství pochopitelně ještě prohloubí.
Musim napisat postreh o horciku. Pred par dnami som zacala uzivat sest tabliet magnesii lactici denne. predtym som uz asi mesiac uzivala koloidne mineraly plus spirulinu plus schusslerove tkanivove soli. uz po troch dnoch uzivania magnesii lactici som pocitila vysledok. rozhodne mam viac energie,preslo predinfarktove busenie srdca, nervnost a predrazdenost. zaregistrovala som, ze ani mysel nie je taka mdla,ako posledne mesiace. Dnes som dokupila aj pyridoxin, ocakavam, ze mi bude stale lepsie a lepsie.
Ten postreh sa tyka preferovania niektorych chuti v suvislosti s deficitom niektorych mineralov v strave. Uz par rokov milujem horku chut. Aktivne ju vyhladavam, ale vyber nie je pochopitelne siroky. Cize oblubujem nesladenu silnu kavu, horku cokoladu a horke tekvicky - ku ktorym sa ale dostanem iba sporadicky,ked som v indickej restauracii. No a dnes som si uvedomila, ze mi horka kava aj cokolada prestali chutit! Je mozne, ze prave tuzba po horkej chuti signalizovala nedostatok horcika?
Mimochodom, bala som sa magnezia,lebo sa uvadza, ze znizuje tlak. Ja ho mam aj tak velmi nizky (napr. 70/60). Nemam doma tlakomer, cize viem napisat iba moj dojem. Tlak sa mi podla mna znormalizoval a nie znizil. Je to super. Vdaka za rady.