Petra píše:
Dobré ráno Jardo,
mám prosbu. Od začátku ledna jsem 100%ně na vitastravě, měřím pravidelně PH a všímám si i ostatních hodnot. Co se týká bílkovin, ketonů - nemám zcela negativní, ale v pohodě se vejdu do prvních políček na HeptaPHANU, kde u bílkovin uvádí hodnotu 0,3/30a ketonů 1,16/16. Jenže navíc dneska se mi objevila i krev v moči - ca.5-10. To už sem se nad tím pozastavila, protože kvůli tomu jsem Vás před rokem navštívila a problému, i když ne zcela 100% vitastravou - jsem se zbavila. Někde jsem se dočetla, že při zvýšených těchto hodnotách tělo hladoví a měla bych omezit ovoce. Což si vůbec neumím představit, protože se zeleninou mám teď v zimě problém. Váhy jídla dle Vašeho jídelníčku nesplním, ale to nikdy předtím. Týden jím asi sirnou patlanici z normálního tvarohu - někdy ani ne 10 dkg denně. Mám i problémy se svěděním pokožky, kdy jsem si myslela, že jsem alergická na jídlo, ale pak jsem to sledovala a zjistila jsem, že mi naskakujou pupínky a za chvíli mizí - bylo to po detoxikačních kapkách od MUDr. Jonáše. Když jsem je přestala brát, pupínky zmizely, i když občas pokožka byla citlivější. Teď je častěji svědivá. Jsem opět po pravidelném výplachu střev. Co se týká tý krve v moči, přikládám to taky tomu, že sedíme v práci v buňkách a od podlahy je tam dost zima, takže už dva měsíce cítím intenzivněji močový měchýr - občas i pálení. Poradíte něco? Ráno a večer beru vitamín C 1000 a zinek v chelátový vazbě. Chtěla bych zařadit i hořčík - můžu ho rovnou vzít najednou se všemi ráno a večer - a kolik? Díky
Pokud tu krev zjistíte pomocí orientačních proužků, tak je sice potřeba to sledovat, ale vzhledem k velmi nízké přesnosti měření, by se problém musel vyskytovat pravidelně a pak by ho musela potvrdit laboratorní přesná vyšetření. Proto lidem radím koupit si proužky co nejjednodušší, aby se zbytečně neděsili ze všeho možného. Zde bych asi skutečně řešil to prochladnutí, protože může vyvolávat zánětlivé procesy a tím pádem i krvácení. U toho svědění a pupínků po detoxikačních kapkách se mi zdá, že tělo stejně nestíhá odstranit veškeré metabolické zplodiny a žene to přes kůži. Nepíšete, zda se s tělním pH vejdete do údajů z té tabulky co jsem vám dal, ale pokud ano, tak to chce vygruntovat jak střeva, tak játra. Dost by pomohlo i pravidelné jednodenní hladovění, ale chce to pořád ve stejný den, za cca dva měsíce se tělo na to naučí a ví, že třeba v pátek se uklízí. To dělá celkem divy a když si uvědomíte, že to je vlastně hladovka trvající za rok přes 50 dní, tak kolik lidí to dokáže a pokud to dokážou, tak se dostanou téměř ze všeho. Navíc, po návyku, to člověk ani necítí a s pravidelnou měsíční očistou jater musíte fungovat jak za mlada.
U vitamínů a minerálů netuším kolik toho berete, ale hořčík i zinek ráno a večer nalačno, ostatní po jídle a dávkovat na horní hranice zvláště teď v zimním období, kdy se tělo dost vyčerpává.