Jarda píše:
Pokud má člověk zrychlenou štítnou může žrát jako kráva a stejně nenabere deko. Nechte si ji zkontrolovat, ale ne u nějakého šamana který o tom pomalu nic neví a změří vám jenom dvě hodnoty prostě opravdu zkontrolovat všechny parametry a uvidíte. Případně se dá aplikovat zkušebně chlazení štítné, což ji zbrzdí ovšem ne trvale a je to docela nepříjemné mít studený obklad na krku. Jinak podstatný je kalorický příjem s tím že bych si stravu spočítal z pohledu nutričních hodnot na nutriční kalkulačce cronometer.com. Pokud zjistíte že třeba na 2000 kcal nepřibíráte zvednete o 200 kcal, pokud to stejně nezabere zvednete zase o 200 kcal a klidně se můžete dostat i do násobků denního příjmu normálního zdravého člověka. Například zdravý se stejnou figurou a váhou vydrží fungovat na 2000 kcal a vy budete muset do těla možná nafutrovat 4000-5000 kcal a teprve bude vše fungovat.
Děkuji za odpověď. No já jím dost, hlavně hodně kalorická jídla, nic zprocesovaného, tzn žádné výplně. Problém je, když chci jíst víc, já to pak prostě nemůžu strávit i když k tomu dávám pancreolan nebo HCL (či Betain, já dávám klidně 3 kapsle s jídlem a nic). Dávám si i zázvorové čaje, kurkumu, byliny na trávení. Na svačinu mám někdy i denně čerstvou papayu nebo papayu s ananasem. Jinak na jídlo chuť mám, hlavně na tučné (ořechy, olej, avokáda, čokoládu). Hodnoty štítné mám jen TSH a FT4, takže to neni komplet:
TSH . . . . . . . . 1,099 mIU/l 0,350-4,800
FT4 . . . . . . . . 15,55 pmol/l 11,50-22,70