Menma21 píše:
Zdravím, rád by som sa spýtal, čo mam robiť v prípade že cítim žlč v žaludku, dokonca aj v pažeráku, cítim taku typickú "pachuť" v hrdle ako nejaké tráviace látky a kyselina to není pretože nemam vôbec záhu (pálavu)
Velmi ma to znepokojuje, čo to pozorujem tak keď to pocitujem tak mam priznaky ako - agresivita, pálenie tváre (líca) ale nie zčervenanie proste ma pália líca.. taktiež tažšie mi je od žaludku, je divné ale poslednú dobu vidim ako mi stolica pláva v záchode čo je jasný príznak nedostatku žlče = viac tuku v stolici nestráveneho ktorý je lahši ako voda = stolica pláva.. taktiež je svetlej farby, takisto ma často bolieva chrbtica a hlava a celu dobu som sa snažil prist na to čo to je a teraz zistujem že je to spojene presne s týmito problémami.. Neviem akú stravu zvoliť... neviem či tuky su momentálne dobre užívať aby sa ta žlč "využila" na spracovanie toho tuku alebo naopak by som nemal užívat tuk aby som dalej nepodnecoval vylučovanie žlči...
Dalšie veci - skusil som antihistaminovu stravu a pozorujem velmi zaujimavé veci.... hlavná vec čo asi zaujíma všetkých čo čitaju toto vlákno je to že Histamín ZVYŠUJE vylučovanie HCL, mam overené... bol som 10 dni na antihistaminovej strave a absolutne som nemal HCL , viem že pažerakový zvierač sa uzatvára na dostatok kyseliny a zrejme funguje podobne aj ten spodný žaludočný zvierač (ktorý oddeluje dvanastnik od žaludku) a preto sa mi može žlč vracat do žaludku ,
ALE nemožem suplementovat HCL pretože mam pocit že mi to za A) zhoršuje mozgovú hmlu a za B) po jedle ked si ju dam som viac unavený ako ked si ju nedávam - ako keby to unavilo telo.. predpokladám že môže ist o nejaky vred alebo zápal (no bolesti nemám v žaludku ani na lačno takže vred neviem neviem) .. neviem ako z tejto problematiky vinst ako vítaz... Nemožem užívat HCL (prípade jablčný ocot) lebo mi to zhoršuje funkciu žaludka, takisto Histamín v strave mat nemožem(zrejme podnecuje vo mne dalšiu tvorbu zápalov kedže stav čreva a histamín su velmi uzko spojené a ja som si celkom istý že moje telo sa nevie dat dokopy z toho zapaloveho stavu kvoli histamínu ).. no na dalšiej strane ak nebudem suplementovat HCL / mat histaminove jedla (ktoré zvyšuju tvorbu HCL) tak budem mat malo HCL - nebudem schopny nič stráviť, budem mat žlč v žaludku a pažeraku, budem z toho agresívny a mat dalšich X problémov z ktorých najhoršie su bolesti chrbtice a hlavy , jedina strava ktorá mi funguje je prežrat sa pečiva a na druhý den sa cítim v pohode.. ale viem že takýmto spôsobom sa nedam dokopy nikdy... ostatne potraviny neviem ake su... skušal som aj vločky aby vstrebali tu žlč v žaludku no nejak to nefungovalo možno som ich mal malo.. takisto psyllium no tiež bud som toho dal malo alebo to nefungovalo pretože po chvilke som citil žlč znova.. Ako sa stravovat? Ake su vhodne potraviny na tento problém? Pripade čo ešte može zapričinovať vylučovanie žle do žaludku? Mimo mojej hypotézy ? Šosovica, Zemiaky, Ryža, Hrach - nefunguju a stále citim žlč v žaludku , zeleninu som neskušal ani neviem aku by som mal skusit či nejaku vlaknitu alebo inú.. ma tu niekto podobný problem? Chcel by som ist na ketogenicku stravu + antihistaminovu ale vdaka tomuto nemam šancu... Budem rád za akukolvek radu
Tak vyzkoušejte jíst převážně bezvláknité sacharidy například uvařená bílá rýže a k tomu trochu oliváče a kousek masa + B komplex a ještě samostatně vysokou dávku vitamínu B1, klidně až gram denně rozdělený do několika dílčích dávek. B1 dovede citelně podpořit spalování sacharidů, zlepšuje tvorbu HCl, silně zklidní a vůbec má docela zajímavé vlastnosti. Z jeho deficitu vzniká nemoc beri beri lkterá se sice podle lékařů ve vyspělých zemích nevyskytuje nicméně oni se baví o klinické těžké formě, ale že pomalu každý má citelný deficit tohoto vitamínu a s tím spojené množství komplikací to již lidem raději neříkají. Jeho deficit se dá dokonce i testovat některé laboratoře ho dělají.