fdh píše:
no dobře, když vemu v potaz, že se zaměřím pouze na pH jako základní prvek, tak dobrá i v mase jsou nějaké látky, které může tělo potřebovat... když ho nebude moc, toho masa, tak zas tak škodlivý v podobě špatných kyselin, mnoho nevhodných bílkovin, atd. nebude... ale když vezmu dysbakteriózu jako další základní prvek, tak stejně tak nebude vhodná třeba čokoláda a a spousta dnešních sladkostí stejně jako to maso... stejně tak jako stav tlustého těla a zatížení trávicí soustavy...
maso s sebou většinou přinese akorát potíže v podobě střevních potíží, obtíže se stolicí atd.. jednou za čas v pořádku, ale jako rovnač pH mi to nepřijde vhodné
Myslím tím, že věřím tomu, že když budu jíst samé maso a do toho pít horu čerstvých šťáv, že budu v podstatě v harmonii, ale domnívám se, že pro tělo to nebude nejvhodnější strava a tak se ptám existuje něco natolik kyselinotvorného a taky hlavně přirodního nebo pro tělo lépe stravitelného jak maso co by šlo použít? napadá mě v podstatě pouze např. čočka z oblasti semen a různé kyselinotvorné ořechy, ale i tak si myslím, že tím nejde dorovnat 3-4l pití čerstvých šťáv denně. Jaké jsou Vaše zkušenosti a jakými kyselinotvornými potravinami se stravujete Vy, aby jste při tomto množství šťáv udržel rovnováhu?
Ale pH je naprosto stěžejní prvek vašeho zdraví a je celkem jedno jak ho docílíte, již jsem vám psal, že lékaři vás a alkalózy srovnají čistou kyselinou a ta asi také zrovna zdravá není. Má to samozřejmě i svoje nedostatky jako vše na tomto světě, ale je to vždy o rovnováze celkové, ne jenom o rovnováze ve stravě. Například tibetský mnich v absolutní psychické pohodě nemusí jíst prakticky nic zásadotvorného a stejně má správné pH, zatím co vybrejkovaný středoevropan může jíst pouze zásaditá jídla a stejně bude překyselený, tak kde chcete najít tu přesnou rovnováhu.
Navíc aby to bylo ještě složitější, tak tělo reaguje změnou pH i na fáze měsíce. Tři dny před Černým Měsícem a tři dny po, tělo provádí detoxikaci, čili šest dni budou sliny a moč více kyselé. Tři dny před Bílým Měsícem a tři dny po, tělo provádí silnou absorpci zásad, čili šest dní budou sliny a moč více zásadité. Dle mého názoru se to zkoumáte zbytečně, pouze se snažte o co nejpřesnější dodržení parametrů v tabulce a ne pouze stravou, ale i ostatními faktory, které to nepochybně ovlivňují možná i více než strava.
Maso a šťávy, to je úplná blbost, protože tam vůbec není vláknina a pak se nevykadíte. Co se týká mé kyselinotvorné stravy, to jsem vám psal již včera v jiném vlákně, tak to pouze zopakuji. Co se týká šťáv, tak dost z toho objemu piji jako ořechové mléko a to je mnohdy samo o sobě již kyselinotvorné. Dále sním poměrně dost ořechů, různých semen, klíčené luštěniny, běžně používám med, chalvu a další produkty, například vitamín C, což je čistá kyselina.