Callas píše:
Zdravím,
podstoupil jsem vyšetření na gastroentrologii, abych mohl závěry porovnat s tím, co si sám studuju o výživě a zdraví. A zjistili jedinou věc, která byla mimo normu a to snížený počet bílých krvinek. Jejich struktura byla v pořádku, jen hodnota byla 3,1 místo optimálních 4, což prý ještě není úplná pohroma.
Chci se zeptat, co myslíte, že by to mohlo zapříčinit?
Měl jsem hodně často infekce v krku, což by vysvětlovaly ty snížené leukocyty. Poslední měsíce jsem upravil stravu a v létě infekce úplně zmizely, ale v zimě mám pořád jakoby pachuť v ústech či knedlík v krku... i když nemocný v podstatě nejsem...
Mám podezření na kvasinky, ale nevím, jestli ty mohou způsobpvat nízký stav leukocytů. Nebo jej způsobují nějak nepřímo?
Jasnou odpověď ti dát neumím. Jen bych tě chtěl upozornit, že jsi v omylu: zánět v těle, jak akutní (ev. opakovaný, jak píšeš) tak i chronický mívá za následek zvýšenou hladinu leukocytů, nikoliv sníženou jak se domníváš.
Z toho (ze snížené hladiny při faktickém výskytu zánětů) bych dovozoval. že chyba bude ve schopnosti tvorby, snad vyčerpanosti některého orgánu, který by si žádal o nějakou regenerační kůru. O kterém orgánu ale mluvíme, to ti bude muset napsat někdo zkušenější.