Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Vitarián
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=5&t=512
Stránka 12

Autor:  fdh [ ned led 10, 2010 12:06 am ]
Předmět příspěvku:  Vitarián

Je pravda (převztato z vitarian.cz) :

Mám candidu nebo kvasinkovu nákazu. Jak mám sníst tolik ovoce?
Nadbytek tuku má na svědomí candidu, ne cukr sám o sobě. Když vzroste množství tuku v krvi, vzroste i množství cukru, protože nadbytek tuku znemožňuje práci inzulínu - odplavení cukru z krve. Přemíra tuku olemuje cévní stěny, buňky, místa kde jsou receptory inzulínu, samotné molekuly cukru, a insulin tlustým povlakem čímž zablokuje a brzdí normální fungování metabolismu. Příliš mnoho cukru v krvi ohrožuje život stejně jako příliš málo a může mít za následek vážné nemoci nebo smrt. Kvasinky nebo kandida jsou stále přítomny v krvi, mají na starosti zachování života. Když je v krvi příliš mnoho cukru, rozmnoží se aby dostala cukr dolů na životu bezpečnou hladinu. Když je cukr dodán a použit buňkami, kvasinky v mžiku zemřou jak se dalo předpokládat. Když je hladina tuku v krvi stále vysoká kvůli špatné stravě, cukr zůstane v krvi a živí rozsáhlé kolonie kandidy místo výživy 18 trilionů buněk našeho těla. Tyto strádající buňky nezpracovávají energii a je cítit únava a sešlost. Protože pokud je třeba energie, všechny snědené sacharidy, tuky a bílkoviny musí být rozloženy na jednoduché cukry(glukózu), řešení není jezení méně cukrů, ale méně tuků. Když se tuk dostane zpátky na normální hladinu, cukry se začnou zpracovávat a rozvádět po těle znovu, a kvasinky zmizí, protože není k dispozici žádný nadbytečný cukr.
Je správné odšťavňování ovoce a zeleniny?

Je vhodná monostrava?
Je to návyk jezení jen jednoho druhu potraviny v jednom jídle, ve správném množství do plného nasycení. Například jedno takové jídlo se může u začátečníka skládat ze 6-8 banánů, zatímco u tvrdě trénujícího atleta z 12-18. Jiné takové jídlo může být 8 pomerančů pro začátečníka. Takto zkonzumované potraviny jsou pro lepší pro trávení a vstřebání. Různorodost dosáhneme střídání druhů dlouhodobě, ne v jednom jídle. V přírodě to funguje tak, že pokud je k dispozici dostatek jídla zvířata jí jeden druh jídla do té doby než jsou plná.

Autor:  Jarda [ ned led 10, 2010 1:15 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vitarián

fdh píše:
Je pravda (převztato z vitarian.cz) :

Mám candidu nebo kvasinkovu nákazu. Jak mám sníst tolik ovoce?
Nadbytek tuku má na svědomí candidu, ne cukr sám o sobě. Když vzroste množství tuku v krvi, vzroste i množství cukru, protože nadbytek tuku znemožňuje práci inzulínu - odplavení cukru z krve. Přemíra tuku olemuje cévní stěny, buňky, místa kde jsou receptory inzulínu, samotné molekuly cukru, a insulin tlustým povlakem čímž zablokuje a brzdí normální fungování metabolismu. Příliš mnoho cukru v krvi ohrožuje život stejně jako příliš málo a může mít za následek vážné nemoci nebo smrt. Kvasinky nebo kandida jsou stále přítomny v krvi, mají na starosti zachování života. Když je v krvi příliš mnoho cukru, rozmnoží se aby dostala cukr dolů na životu bezpečnou hladinu. Když je cukr dodán a použit buňkami, kvasinky v mžiku zemřou jak se dalo předpokládat. Když je hladina tuku v krvi stále vysoká kvůli špatné stravě, cukr zůstane v krvi a živí rozsáhlé kolonie kandidy místo výživy 18 trilionů buněk našeho těla. Tyto strádající buňky nezpracovávají energii a je cítit únava a sešlost. Protože pokud je třeba energie, všechny snědené sacharidy, tuky a bílkoviny musí být rozloženy na jednoduché cukry(glukózu), řešení není jezení méně cukrů, ale méně tuků. Když se tuk dostane zpátky na normální hladinu, cukry se začnou zpracovávat a rozvádět po těle znovu, a kvasinky zmizí, protože není k dispozici žádný nadbytečný cukr.
Je správné odšťavňování ovoce a zeleniny?

Je vhodná monostrava?
Je to návyk jezení jen jednoho druhu potraviny v jednom jídle, ve správném množství do plného nasycení. Například jedno takové jídlo se může u začátečníka skládat ze 6-8 banánů, zatímco u tvrdě trénujícího atleta z 12-18. Jiné takové jídlo může být 8 pomerančů pro začátečníka. Takto zkonzumované potraviny jsou pro lepší pro trávení a vstřebání. Různorodost dosáhneme střídání druhů dlouhodobě, ne v jednom jídle. V přírodě to funguje tak, že pokud je k dispozici dostatek jídla zvířata jí jeden druh jídla do té doby než jsou plná.

V podstatě to pravda je a kandida je naprosto všudypřítomná, to znamená, že se vyskytuje v rozumném množství v jakémkoliv živém organizmu. Dietologickou chybou se velice rychle namnoží, nejdříve v trávicím traktu a posléze v celém organizmu. Pak už opravdu nekrmíte sebe, ale parazita a jeho fekálie-hormony ničí váš imunitní systém. Je to prostě vetřelec ve vašem těle a ne symbiont, kterým normálně tato kvasinka je. Odšťavňování, je dle mého názoru základ k úpravě acidobazické rovnováhy v těle, postupně můžete šťávy omezit a vyzkoušet ty monodiety. Je pravdou, že člověk na tom dokáže žít jako každé jiné zvíře, ale dle mého názoru by musel být v oblasti vlastností potravin opravdu špičkovým odborníkem, aby to dokázal vybalancovat a žil opravdu zdravě. Naprostá většina lidí by se takto dostala do ještě vážnějších zdravotních potíží.

Autor:  fdh [ ned led 10, 2010 1:57 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vitarián

myslel jsem to osbně tak, že nebudu jíst jenom třeba banány ke každému jídlu, ale třeba snídaně jablka, k obědu banány, večeře zeleninu (salát), další den obdobně, ale po každé s jiným ovocem nebo zeleninou... + občas ořechy a semena a třeba do šťávy...

Autor:  Jarda [ ned led 10, 2010 2:07 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vitarián

fdh píše:
myslel jsem to osbně tak, že nebudu jíst jenom třeba banány ke každému jídlu, ale třeba snídaně jablka, k obědu banány, večeře zeleninu (salát), další den obdobně, ale po každé s jiným ovocem nebo zeleninou... + občas ořechy a semena a třeba do šťávy...

Proč ne, to určitě nebude problém, ale je otázkou, jak dlouho vám to takto bude vyhovovat. Uvědomte si, že náš dávný předek moc na výběr neměl a pokud zrovna měl k dispozici nějaká jablka, tak je prostě jedl tak dlouho, než došla a pak se zase přemístil k jinému stromu, nebo místu, kde rostlo něco jiného. Mi máme všeho moc a k tomu i moc zdravotních problémů, je to přesně podle přísloví, že všeho moc škodí.

Autor:  fdh [ ned led 10, 2010 2:27 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vitarián

Jarda píše:
Je pravdou, že člověk na tom dokáže žít jako každé jiné zvíře, ale dle mého názoru by musel být v oblasti vlastností potravin opravdu špičkovým odborníkem, aby to dokázal vybalancovat a žil opravdu zdravě. Naprostá většina lidí by se takto dostala do ještě vážnějších zdravotních potíží.

Myslel jsem, že tímto to zavrhujete.... Jíst tak jak jsem napsal, ale přijde mi to vcelku logické, když to beru s ohledem jak se mohl stravovat náš předek a jak by se člověk dnes stravoval kdyby se ocitl v přírodě a neměl co jíst z potravinářského průmyslu. Dále se domnívám, že by neměl být problém jíst převážně ovoce, které je bohaté na cukry na které tělo jede a zeleninu mít jako doplnění minerálů. Vlákniny z obojího bude dostatek. Látek taky. Přes zimu to nebude úplný labůžo, ale zima je zima a potraviny z potravin.průmyslu mi do těla taky nic užitečného nedají a to ani v létě. A jestliže vemu v potaz, že kvasinky se množí také díky tomu, že je moc cukru, který se nedokáže zpracovat, jak píše vitarián, z tuků, tak stravou ze zeleniny a ovoce nebudu mít ani přebytek tuků, ani přebytek bílkovin, který nejsou pro tělo žádoucí. Bílkoviny jsou v ořechách a semenech u kterých si myslím, že bude vhodné je namáčet a probouzet tak v nich enzymy - život. Pokud si naše buňky bez enzym ani "neprdnou", tak pak je velmi žádoucí dodávat je již připravené právě v ořechách a semenech a nechat třeba čočku naklíčit a třeba i nechat trochu povyrůst. Každé semeno má v sobě základ, vše co potřebuje, tak je naprosto škoda to tam nechat uzamčené a nevyužít to.
Ono když si člověk veme kolik nebo v podstatě všechny jsou v důsledku špatného stravování, ať už třeba ta zvětšná slinivka, která musí řešit věci, které člověk neřeší a pak je z toho holka pěkně zvětšená a člověk pak má cukrovku atd atd.... tak nevidím problém v tom živit se tím co nám příroda dala. Když si pak něco vezmu třeba vařené maso nebude to zas takový problém.
Ale fakt je ještě jedna věc, že třeba vitarián.cz se nezabývá vůbec tím co v těle působí teplo a co chlad. To si myslím, že v zimě je potřeba řešit a vědět o tom a nevím jaká potravina by mi dodala do těla potřební teplo krom tepelně upravených nebo kyselinotvorných, které přinášejí teplo do organismu. Banány, ani pomeranče tohle asi umět nebudou... :/

Autor:  Jarda [ ned led 10, 2010 7:43 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vitarián

fdh píše:
Myslel jsem, že tímto to zavrhujete.... Jíst tak jak jsem napsal, ale přijde mi to vcelku logické, když to beru s ohledem jak se mohl stravovat náš předek a jak by se člověk dnes stravoval kdyby se ocitl v přírodě a neměl co jíst z potravinářského průmyslu. Dále se domnívám, že by neměl být problém jíst převážně ovoce, které je bohaté na cukry na které tělo jede a zeleninu mít jako doplnění minerálů. Vlákniny z obojího bude dostatek. Látek taky. Přes zimu to nebude úplný labůžo, ale zima je zima a potraviny z potravin.průmyslu mi do těla taky nic užitečného nedají a to ani v létě. A jestliže vemu v potaz, že kvasinky se množí také díky tomu, že je moc cukru, který se nedokáže zpracovat, jak píše vitarián, z tuků, tak stravou ze zeleniny a ovoce nebudu mít ani přebytek tuků, ani přebytek bílkovin, který nejsou pro tělo žádoucí. Bílkoviny jsou v ořechách a semenech u kterých si myslím, že bude vhodné je namáčet a probouzet tak v nich enzymy - život. Pokud si naše buňky bez enzym ani "neprdnou", tak pak je velmi žádoucí dodávat je již připravené právě v ořechách a semenech a nechat třeba čočku naklíčit a třeba i nechat trochu povyrůst. Každé semeno má v sobě základ, vše co potřebuje, tak je naprosto škoda to tam nechat uzamčené a nevyužít to.
Ono když si člověk veme kolik nebo v podstatě všechny jsou v důsledku špatného stravování, ať už třeba ta zvětšná slinivka, která musí řešit věci, které člověk neřeší a pak je z toho holka pěkně zvětšená a člověk pak má cukrovku atd atd.... tak nevidím problém v tom živit se tím co nám příroda dala. Když si pak něco vezmu třeba vařené maso nebude to zas takový problém.
Ale fakt je ještě jedna věc, že třeba vitarián.cz se nezabývá vůbec tím co v těle působí teplo a co chlad. To si myslím, že v zimě je potřeba řešit a vědět o tom a nevím jaká potravina by mi dodala do těla potřební teplo krom tepelně upravených nebo kyselinotvorných, které přinášejí teplo do organismu. Banány, ani pomeranče tohle asi umět nebudou... :/

Píšete to správně a co se týká zimních měsíců, tam je potřeba přeci jen trochu přitlačit na ty méně zdravé potraviny. Je nutné zvýšit přísun pseudoobilovin, případně i obilovin a vybalancovat si tím pH tělních tekutin. Teplo, jako takové, je stejně z cukrů a těch je ve většině pseudoobilovin habaděj, především jáhly jsou velice vhodné. V zimě také můžete občas hřešit a dát si něco vyloženě nezdravého, ale s mírou, já se také třeba o svátcích zrovna neomezuji, ovšem nesmí se to stát pravidlem.

Autor:  fdh [ ned led 10, 2010 8:00 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vitarián

mám takový pocit, že bych to teď v zimě mohl kompenzovat dopo a odpo ovoce, občas oříšek a večer maso osolené himalájskou solí a zeleninový salát, občas ke svačině ovesné vločky s jablky a taky večer na závěr kefír z tibetské houby si myslím, že srovná pH a vybalancuje stav ve střevě z masa a udrží správný stav.. samozřejmě ne stále stejný... někdy i ta rýže s banány - mimochodem, velice chutné jídlo... a pít a pít vodu nebo šťávy....

Autor:  Jarda [ ned led 10, 2010 8:11 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vitarián

fdh píše:
mám takový pocit, že bych to teď v zimě mohl kompenzovat dopo a odpo ovoce, občas oříšek a večer maso osolené himalájskou solí a zeleninový salát, občas ke svačině ovesné vločky s jablky a taky večer na závěr kefír z tibetské houby si myslím, že srovná pH a vybalancuje stav ve střevě z masa a udrží správný stav.. samozřejmě ne stále stejný... někdy i ta rýže s banány - mimochodem, velice chutné jídlo... a pít a pít vodu nebo šťávy....

To asi fungovat může, ale na ty ovesné vločky si dávejte pozor, to je neuvěřitelné lepidlo na střeva a málokdo je schopen je bez problémů strávit. To raději použijte cca 12 hodin namočený bezpluchý oves. Nicméně zde také platí známé úsloví, „Snídani sněz sám, o oběd se rozděl s přítelem a večeři dej nepříteli“, to maso na noc, asi nic moc.

Autor:  fdh [ ned led 10, 2010 8:34 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vitarián

hmm.... pravda teda je v tom, že vitariáni a jiní jim podobní vydrží bez masa a v podstatě se stravují pouze ovocem, zeleninou, ořechy a semeny a ničím jiným..... Na druhou stranu, vícenménně dřív náš předek taky nic jinýho neměl.... teď jde o to, zda je potřeba a jak hodně je potřeba mít pestrou stravu a jíst vyloženě cíleně veškerou zeleninu co u nás roste a nebo to různě střídat, ale zapojit hlavně ty klasické jako ze zeleniny karotka, zelí, čínské zelí, ledový salát, ředkvičky, rajče, okurka a tak a z ovoce jablka, banány, pomeranče, kiwi a netrápit se tím dalším.... zvířata si taky nemohou moc vybírat... jedí prostě to co je... co jim příroda dá a neřeší zda v tom je všechno a zda náhodou nebudou o něco chudí třeba z minerálu nebo tak... furt lepší než uvařený blivajz kde nic není...
jsou tedy potom živočišné potraviny vůbec pro člověka nutné? zvlášť když si srovná trávicí soustavy s masožravcem - mají je každý naprosto rozdílné... člověk je plodožravec a něco na tom bude, že má takovou trávicí soustavu jakou má...

Autor:  Jarda [ ned led 10, 2010 9:17 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vitarián

fdh píše:
hmm.... pravda teda je v tom, že vitariáni a jiní jim podobní vydrží bez masa a v podstatě se stravují pouze ovocem, zeleninou, ořechy a semeny a ničím jiným..... Na druhou stranu, vícenménně dřív náš předek taky nic jinýho neměl.... teď jde o to, zda je potřeba a jak hodně je potřeba mít pestrou stravu a jíst vyloženě cíleně veškerou zeleninu co u nás roste a nebo to různě střídat, ale zapojit hlavně ty klasické jako ze zeleniny karotka, zelí, čínské zelí, ledový salát, ředkvičky, rajče, okurka a tak a z ovoce jablka, banány, pomeranče, kiwi a netrápit se tím dalším.... zvířata si taky nemohou moc vybírat... jedí prostě to co je... co jim příroda dá a neřeší zda v tom je všechno a zda náhodou nebudou o něco chudí třeba z minerálu nebo tak... furt lepší než uvařený blivajz kde nic není...
jsou tedy potom živočišné potraviny vůbec pro člověka nutné? zvlášť když si srovná trávicí soustavy s masožravcem - mají je každý naprosto rozdílné... člověk je plodožravec a něco na tom bude, že má takovou trávicí soustavu jakou má...

Tělo je velice dobře vybavená alchymistická laboratoř a když něco nemá, přesune pár elektronů, či protonů a vyrobí si to. Je to sice dost energeticky náročné, ale jde to.
Maso pro život člověka opravdu nutné není a jako fruktivor ho jedl asi opravdu okrajově, čili občasné požívání masa není problém, ale dlouhodobá pravidelná konzumace určitě zdravá není. Hodně také záleží na způsobu konzumace, druhu finální úpravy a čase od zabití zvířete.

Autor:  fdh [ úte led 12, 2010 11:05 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vitarián

stále si o tom myslím lepší a lepší věci \":)\" myslím, že není potřeba víceménně šahat po žádném potravinovém výrobku... stačí to co nám dá příroda... ovoce, zelenina, ořechy a semena jako základ \":)\"))
stále víc a víc pobírám informace jak je ten systém pokroucený a fakt těm nahoře (lidem ne andělům \":)\")) jde o to, aby zlikvidovali co nejvíce lidí, protože jinak nechápu co to vyrábějí!!! \":(\"(( co do nás sypou bílkovin a kolik z toho je problémů... vše přesolené atd... však Vy víte, ale přeju si, aby na to už konečně přišlo víc lidí a pochopili v čem jsou jejich problémy a přestali do sebe ládovat takový svinstva!!!!
vždyť příroda nám dala takových darů a už jen to co si každý člověk může vyrobit - nechat si naklíčit semínka a pěkně je papkat naklíčené - jsou výborná jak samotná tak do salátů a nebo je nechat narůst do rostlinky... mňamka \":)\"

Autor:  Jarda [ stř led 13, 2010 8:56 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Vitarián

fdh píše:
stále si o tom myslím lepší a lepší věci \":)\" myslím, že není potřeba víceménně šahat po žádném potravinovém výrobku... stačí to co nám dá příroda... ovoce, zelenina, ořechy a semena jako základ \":)\"))
stále víc a víc pobírám informace jak je ten systém pokroucený a fakt těm nahoře (lidem ne andělům \":)\")) jde o to, aby zlikvidovali co nejvíce lidí, protože jinak nechápu co to vyrábějí!!! \":(\"(( co do nás sypou bílkovin a kolik z toho je problémů... vše přesolené atd... však Vy víte, ale přeju si, aby na to už konečně přišlo víc lidí a pochopili v čem jsou jejich problémy a přestali do sebe ládovat takový svinstva!!!!
vždyť příroda nám dala takových darů a už jen to co si každý člověk může vyrobit - nechat si naklíčit semínka a pěkně je papkat naklíčené - jsou výborná jak samotná tak do salátů a nebo je nechat narůst do rostlinky... mňamka \":)\"

Samozřejmě to celé je součást koloběhu financí a bez umělými potravinami zmrzačených lidí by nefungoval ani zdravotnický průmysl a to je naprosto největší kšeft na tomto světě. Dobré na tom je, že zatím ten kdo pochopí se z tohoto sebevražedného mechanizmu může vymanit a žít relativně spokojený zdravý život.

Autor:  Xion [ čtv led 14, 2010 4:27 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vitarián

fdh píše:
někdy i ta rýže s banány - mimochodem, velice chutné jídlo...

Mohol by si blizsie popisat, o co ide, a na co je to vhodne pouzit? Ryza je dobra pri hnackovych stavoch, banan je na to tiez dobry, je to teda nejaka dobra vec pri hnacke?

Autor:  fdh [ čtv led 21, 2010 9:36 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Vitarián

ano, použil jsem to při těchto stavech a taky jako potravu pro laktobacily.... ale i bez toho je to výborné jídlo \":-)\" možno bez problémů zařadit do svého jídelníčku.

Autor:  fdh [ pon úno 01, 2010 8:14 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Vitarián

Jarda píše:
To asi fungovat může, ale na ty ovesné vločky si dávejte pozor, to je neuvěřitelné lepidlo na střeva a málokdo je schopen je bez problémů strávit. To raději použijte cca 12 hodin namočený bezpluchý oves. Nicméně zde také platí známé úsloví, „Snídani sněz sám, o oběd se rozděl s přítelem a večeři dej nepříteli“, to maso na noc, asi nic moc.

mám považovat za lepidlo střev i žitné vločky či pohankové?

Stránka 12 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/