Zdraví-AZ https://forum.zdravi-az.com:443/ |
|
Cholesteatom https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=5&t=5303 |
Stránka 1 z 1 |
Autor: | Konvalinka [ pát zář 15, 2017 6:36 pm ] |
Předmět příspěvku: | Cholesteatom |
Dobrý den, pane Zajíčku, obracím se na Vás s problémem zvaným cholesteatom. Kopíruji krátký úvodní text, o co se jedná: Cholesteatom (cholesteatoma) je nepravý nádor z tukových buněk, cholesterolu, mastných kyselin a keratinizovaných epitelií. Na povrchu má enzymy → destruuje okolí. Nacházíme jej nejčastěji ve středním uchu nebo v oblasti processus mastoideus. Roste lokálně destruktivně. Utlačuje okolní struktury a způsobuje jejich atrofii až nekrózu (destruuje sluchové kůstky a okolní kost). Tento typ nádoru mi byl včera diagnostikován a za 3 měsíce bych měla jít na operaci. Ráda bych se operaci vyhnula a zajímal by mě Váš názor, jak postupovat. V kojeneckém věku jsem měla zánět středního ucha a toto je nejspíš pozůstatek z té doby. Dle lékaře není pravděpodobné, aby se mi něco do ucha dostalo zvenčí. Za bubínkem je útvar, který se zvětšuje a tlačí na okolní tkáně. S uchem jsem nikdy neměla problémy, jen poslední rok jsem cítila pocit jakéhosi zbytnění uvnitř ucha. Jsem žena (30 let), stravuji se poměrně zdravě (zeleninové saláty, ovoce, ořechy, luštěniny, brambory, pohanka, rýže, občas pstruh nebo losos, sojové výrobky, vývary, krémové zeleninové polévky, piji vodu, zelené a bylinkové čaje, kávu). Ráda bych se Vás zeptala na postup, který byste mi pro řešení tohoto problému doporučil. Mockrát děkuji za Váš čas. |
Autor: | Gamina [ pát zář 15, 2017 7:07 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Cholesteatom |
Konvalinka píše: Dobrý den, pane Zajíčku, obracím se na Vás s problémem zvaným cholesteatom. Kopíruji krátký úvodní text, o co se jedná: Cholesteatom (cholesteatoma) je nepravý nádor z tukových buněk, cholesterolu, mastných kyselin a keratinizovaných epitelií. Na povrchu má enzymy → destruuje okolí. Nacházíme jej nejčastěji ve středním uchu nebo v oblasti processus mastoideus. Roste lokálně destruktivně. Utlačuje okolní struktury a způsobuje jejich atrofii až nekrózu (destruuje sluchové kůstky a okolní kost). Tento typ nádoru mi byl včera diagnostikován a za 3 měsíce bych měla jít na operaci. Ráda bych se operaci vyhnula a zajímal by mě Váš názor, jak postupovat. V kojeneckém věku jsem měla zánět středního ucha a toto je nejspíš pozůstatek z té doby. Dle lékaře není pravděpodobné, aby se mi něco do ucha dostalo zvenčí. Za bubínkem je útvar, který se zvětšuje a tlačí na okolní tkáně. S uchem jsem nikdy neměla problémy, jen poslední rok jsem cítila pocit jakéhosi zbytnění uvnitř ucha. Jsem žena (30 let), stravuji se poměrně zdravě (zeleninové saláty, ovoce, ořechy, luštěniny, brambory, pohanka, rýže, občas pstruh nebo losos, sojové výrobky, vývary, krémové zeleninové polévky, piji vodu, zelené a bylinkové čaje, kávu). Ráda bych se Vás zeptala na postup, který byste mi pro řešení tohoto problému doporučil. Mockrát děkuji za Váš čas. Sojové výrobky určitě zahoďte, není možné konzumovat nic horšího. |
Autor: | Jarda [ sob zář 16, 2017 5:15 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Cholesteatom |
Konvalinka píše: Dobrý den, pane Zajíčku, obracím se na Vás s problémem zvaným cholesteatom. Kopíruji krátký úvodní text, o co se jedná: Cholesteatom (cholesteatoma) je nepravý nádor z tukových buněk, cholesterolu, mastných kyselin a keratinizovaných epitelií. Na povrchu má enzymy → destruuje okolí. Nacházíme jej nejčastěji ve středním uchu nebo v oblasti processus mastoideus. Roste lokálně destruktivně. Utlačuje okolní struktury a způsobuje jejich atrofii až nekrózu (destruuje sluchové kůstky a okolní kost). Tento typ nádoru mi byl včera diagnostikován a za 3 měsíce bych měla jít na operaci. Ráda bych se operaci vyhnula a zajímal by mě Váš názor, jak postupovat. V kojeneckém věku jsem měla zánět středního ucha a toto je nejspíš pozůstatek z té doby. Dle lékaře není pravděpodobné, aby se mi něco do ucha dostalo zvenčí. Za bubínkem je útvar, který se zvětšuje a tlačí na okolní tkáně. S uchem jsem nikdy neměla problémy, jen poslední rok jsem cítila pocit jakéhosi zbytnění uvnitř ucha. Jsem žena (30 let), stravuji se poměrně zdravě (zeleninové saláty, ovoce, ořechy, luštěniny, brambory, pohanka, rýže, občas pstruh nebo losos, sojové výrobky, vývary, krémové zeleninové polévky, piji vodu, zelené a bylinkové čaje, kávu). Ráda bych se Vás zeptala na postup, který byste mi pro řešení tohoto problému doporučil. Mockrát děkuji za Váš čas. Tak zde si nejsem zrovna jistý zda je možné nějak efektivně uvedený problém řešit alternativně, nicméně vše má svou příčinu ke které je potřeba se dopracovat, což asi tímto způsobem komunikace pořídíme těžko. Lepší bude když mě zavoláte a pobavíme se o případných možnostech protože zde potřebuji znát poměrně hodně detailů a případně se bude muset udělat pár vyšetření, aby bylo možno smysluplně odpovědět. Každopádně existují určité možnosti termoterapie, které podávají velice dobré výsledky ovšem nedovedu s jistotou tvrdit, že jde o postup vhodný pro tento případ. |
Autor: | Alopat [ ned zář 17, 2017 7:42 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Cholesteatom |
Gamina píše: Sojové výrobky určitě zahoďte, není možné konzumovat nic horšího. Vzhledem k tomu, že se jedná o tisíce let známé a používané kulturní plodiny, tak současné problémy přičítám jejich kontaminaci postřiky, svou roli by mohl hrát i způsob zpracování (látky vzniklé oxidací, vysokým záhřevem za přístupu vzduchu) a nadměrná konzumace, i když zrovna u luštěnin jsou záhřevem odstraňovány ihnibitory trypsinu, u obilovin vymletím lektiny pšeničného klíčku a oleje se dnes rafinují ve vakuu. http://lekarske.slovniky.cz/pojem/alloxan https://cs.wikipedia.org/wiki/Akrylamid Jenže to souvisí s tím, že obiloviny, luštěniny a olejniny běžně stříkané glyfosátem kvůli vysušení a rychlejšímu dozrání těsně před sklizní a stejným totálním herbicidem nasáklé geneticky modifikované plodiny jako kukuřice, sója a Roundup-ready řepka, kterou zde ve spolupráci s Monsanto testuje ANO vrchní travič, způsobují spolu s konzervanty v potravinách a obalovou umělou hmotou poškození a) střevní mikroflóry a tam sídlící 70% lidské imunity vč. celostní blokace syntézy vitamínu D až po záněty a syndrom děravého střeva, b) narušení hormonální řídící soustavy těla a c) skrze vypínání životně důležitých enzymů na Cytochromu C450 rakovinu a řadu dalších chorob. Jinak v zemích, kde je tradiční potravinou se lidé i díky její fermentaci dožívají vysokého věku a klíčová tedy bude "vyspělost" dané země ve smyslu používání totálního herbicidu. Jediný problém, který by mohl s BIO sójou nastat jsou antinutriční látky ovlivňující hospodaření s vitamínem A, nicméně také platí, že v případě odtučněných extrudovaných sójových výrobků, lisováním zbavených zánětlivého Omega-6 rostlinného oleje, jsou inhibitory proteáz značně eliminovány. Píše se sice o vlivu goitrogenů na štítnou žlázu, ale strumigeny obsahuje i zdravá košťálová zelenina. Přikládám odkaz, který objasňuje, proč čím dál tím více lidí nemůže chleba a pečivo. Někde se těch 12 tun (litrů) jedů vystříkaných na českou potravinářskou produkci projevit muselo, dokonce jsem viděl mapku promoření glyfosátem v Evropě podle testů moči a PHT, EDC, BPA z umělých hmot též kolují v krvi. Rakousko, Švýcarsko a Německo už vydaly zákaz uplatňování glyfosátů jako prostředku zrůdné desikace (vysušování a urychlení dozrávání těsně před sklizní, tedy vše skončí na stole). https://en.wikipedia.org/wiki/Crop_desiccation Glyphosate, pathways to modern diseases II: Celiac sprue and gluten intolerance https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3945755/ Zdá se, že zdravotní problémy s lepkem by mohly časově souhlasit jak u nás po roce 1989, tak od uvedení na trh roku 1974 na západě. https://hobby.idnes.cz/schvalovani-roundupu-pavel-poc-d35-/hobby-zahrada.aspx?c=A160530_121406_hobby-zahrada_bma https://hobby.idnes.cz/na-situaci-okolo-mozneho-zakazu-glyfosatu-se-ptejte-europoslance-pavla-poce-1sq-/odpovedi.aspx?t=O160530_120313_946_bma http://uroda.cz/roundup-pripravek-bez-hranic-2/ |
Autor: | Gamina [ pon zář 18, 2017 6:35 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Cholesteatom |
Alopat píše: Vzhledem k tomu, že se jedná o tisíce let známé a používané kulturní plodiny, tak současné problémy přičítám jejich kontaminaci postřiky, svou roli by mohl hrát i způsob zpracování (látky vzniklé oxidací, vysokým záhřevem za přístupu vzduchu) a nadměrná konzumace, i když zrovna u luštěnin jsou záhřevem odstraňovány ihnibitory trypsinu, u obilovin vymletím lektiny pšeničného klíčku a oleje se dnes rafinují ve vakuu. http://lekarske.slovniky.cz/pojem/alloxan https://cs.wikipedia.org/wiki/Akrylamid Jenže to souvisí s tím, že obiloviny, luštěniny a olejniny běžně stříkané glyfosátem kvůli vysušení a rychlejšímu dozrání těsně před sklizní a stejným totálním herbicidem nasáklé geneticky modifikované plodiny jako kukuřice, sója a Roundup-ready řepka, kterou zde ve spolupráci s Monsanto testuje ANO vrchní travič, způsobují spolu s konzervanty v potravinách a obalovou umělou hmotou poškození a) střevní mikroflóry a tam sídlící 70% lidské imunity vč. celostní blokace syntézy vitamínu D až po záněty a syndrom děravého střeva, b) narušení hormonální řídící soustavy těla a c) skrze vypínání životně důležitých enzymů na Cytochromu C450 rakovinu a řadu dalších chorob. Jinak v zemích, kde je tradiční potravinou se lidé i díky její fermentaci dožívají vysokého věku a klíčová tedy bude "vyspělost" dané země ve smyslu používání totálního herbicidu. Jediný problém, který by mohl s BIO sójou nastat jsou antinutriční látky ovlivňující hospodaření s vitamínem A, nicméně také platí, že v případě odtučněných extrudovaných sójových výrobků, lisováním zbavených zánětlivého Omega-6 rostlinného oleje, jsou inhibitory proteáz značně eliminovány. Píše se sice o vlivu goitrogenů na štítnou žlázu, ale strumigeny obsahuje i zdravá košťálová zelenina. Přikládám odkaz, který objasňuje, proč čím dál tím více lidí nemůže chleba a pečivo. Někde se těch 12 tun (litrů) jedů vystříkaných na českou potravinářskou produkci projevit muselo, dokonce jsem viděl mapku promoření glyfosátem v Evropě podle testů moči a PHT, EDC, BPA z umělých hmot též kolují v krvi. Rakousko, Švýcarsko a Německo už vydaly zákaz uplatňování glyfosátů jako prostředku zrůdné desikace (vysušování a urychlení dozrávání těsně před sklizní, tedy vše skončí na stole). https://en.wikipedia.org/wiki/Crop_desiccation Glyphosate, pathways to modern diseases II: Celiac sprue and gluten intolerance https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3945755/ Zdá se, že zdravotní problémy s lepkem by mohly časově souhlasit jak u nás po roce 1989, tak od uvedení na trh roku 1974 na západě. https://hobby.idnes.cz/schvalovani-roundupu-pavel-poc-d35-/hobby-zahrada.aspx?c=A160530_121406_hobby-zahrada_bma https://hobby.idnes.cz/na-situaci-okolo-mozneho-zakazu-glyfosatu-se-ptejte-europoslance-pavla-poce-1sq-/odpovedi.aspx?t=O160530_120313_946_bma http://uroda.cz/roundup-pripravek-bez-hranic-2/ Tak samozřejmě sojová omáčka v malých množstvích nezabije nikoho krom alergiků, ale nefermentovanou sóju tradičně nekonzumoval vůbec nikdo. A už vůbec ne sóju upravenou na jogurty, mléka a různé jiné šílenosti. Japonci jedí tofu, ale pro běžného Evropana by konzumace tofu v podobných množstvích znamenala postupný výpadek štítné žlázy - Japonci totiž také jedí obrovská množství jódu a jiných minerálů v řasách a rybách. Dokonce mají specifickou střevní mikrofloru, která jim (narozdíl od nás) umožňuje mořské řasy trávit. Jinak děkuji za zajímavé odkazy a ještě trochu jiný pohled na věc |
Autor: | Jarda [ sob zář 23, 2017 7:42 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Cholesteatom |
Alopat píše: Vzhledem k tomu, že se jedná o tisíce let známé a používané kulturní plodiny, tak současné problémy přičítám jejich kontaminaci postřiky, svou roli by mohl hrát i způsob zpracování (látky vzniklé oxidací, vysokým záhřevem za přístupu vzduchu) a nadměrná konzumace, i když zrovna u luštěnin jsou záhřevem odstraňovány ihnibitory trypsinu, u obilovin vymletím lektiny pšeničného klíčku a oleje se dnes rafinují ve vakuu. http://lekarske.slovniky.cz/pojem/alloxan https://cs.wikipedia.org/wiki/Akrylamid Jenže to souvisí s tím, že obiloviny, luštěniny a olejniny běžně stříkané glyfosátem kvůli vysušení a rychlejšímu dozrání těsně před sklizní a stejným totálním herbicidem nasáklé geneticky modifikované plodiny jako kukuřice, sója a Roundup-ready řepka, kterou zde ve spolupráci s Monsanto testuje ANO vrchní travič, způsobují spolu s konzervanty v potravinách a obalovou umělou hmotou poškození a) střevní mikroflóry a tam sídlící 70% lidské imunity vč. celostní blokace syntézy vitamínu D až po záněty a syndrom děravého střeva, b) narušení hormonální řídící soustavy těla a c) skrze vypínání životně důležitých enzymů na Cytochromu C450 rakovinu a řadu dalších chorob. Jinak v zemích, kde je tradiční potravinou se lidé i díky její fermentaci dožívají vysokého věku a klíčová tedy bude "vyspělost" dané země ve smyslu používání totálního herbicidu. Jediný problém, který by mohl s BIO sójou nastat jsou antinutriční látky ovlivňující hospodaření s vitamínem A, nicméně také platí, že v případě odtučněných extrudovaných sójových výrobků, lisováním zbavených zánětlivého Omega-6 rostlinného oleje, jsou inhibitory proteáz značně eliminovány. Píše se sice o vlivu goitrogenů na štítnou žlázu, ale strumigeny obsahuje i zdravá košťálová zelenina. Přikládám odkaz, který objasňuje, proč čím dál tím více lidí nemůže chleba a pečivo. Někde se těch 12 tun (litrů) jedů vystříkaných na českou potravinářskou produkci projevit muselo, dokonce jsem viděl mapku promoření glyfosátem v Evropě podle testů moči a PHT, EDC, BPA z umělých hmot též kolují v krvi. Rakousko, Švýcarsko a Německo už vydaly zákaz uplatňování glyfosátů jako prostředku zrůdné desikace (vysušování a urychlení dozrávání těsně před sklizní, tedy vše skončí na stole). https://en.wikipedia.org/wiki/Crop_desiccation Glyphosate, pathways to modern diseases II: Celiac sprue and gluten intolerance https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3945755/ Zdá se, že zdravotní problémy s lepkem by mohly časově souhlasit jak u nás po roce 1989, tak od uvedení na trh roku 1974 na západě. https://hobby.idnes.cz/schvalovani-roundupu-pavel-poc-d35-/hobby-zahrada.aspx?c=A160530_121406_hobby-zahrada_bma https://hobby.idnes.cz/na-situaci-okolo-mozneho-zakazu-glyfosatu-se-ptejte-europoslance-pavla-poce-1sq-/odpovedi.aspx?t=O160530_120313_946_bma http://uroda.cz/roundup-pripravek-bez-hranic-2/ Tak uvedené praktiky jsou pochopitelně extrémně nebezpečné a je pouze na lidech co kupují. Pokud by podobný šmejd nikdo nekupoval, nikdo by ho ani nevyráběl. Je na každém aby se zajímal o to co chce a nebo nechce jíst, namísto aby hlídal až ty sajrajty budou ve slevě a koupil si jich tolik kolik uveze jak to dnes bohužel u majoritního stáda probíhá. |
Stránka 1 z 1 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |