Ja nechcem nejak znevažovať očistné kúry, sú fajn a ja som si tým celým kolotočom pôstov, urinových výplachov prešla a u mňa bol efekt úplne minimálny, nakoľko sa už celé roky stravujem pomerne zdravo, aj keď teda nie úplne vitariánsky. Tým chcem len povedať, že to môžu byť niekedy pre tých ľudí také slepé uličky, z ktorých sa nevedia potom vymotať.
Na čo zameriam pozornosť. 12 amalgámov!!!!!!!!! a ešte k tomu vyberané bez ochranných opatrení, čiže jednoznačne tam došlo k vdýchnutiu ortuťových výparov pri vyvŕtavaní.
Ďalšie príznaky - hypotreóza, adrenálna únava, chronická únava - to má skoro každý pri otrave ortuťou.
Roky neliečená hypotyreóza, to znamená že nadobličky idú už nejaký čas nadoraz a nestíhajú, lebo musia suplovať aj funkciu štítnej žľazy, takže podporiť nadobličky.
Takže celú svoju pozornosť a energiu zameriam na možnú príčinu svojho stavu a to môže byť v tomto prípade ortuť.
Inak pôsty sú úplne nevhodné pri adrenálnej únave, tam veľmi hapruje krvný cukor, unavené nadobličky potrebujú kvalitnú výživu, aminokyseliny, minerály, takže jedine krátkodobé pôsty a len šťavové, ktoré zabezpečia dostatok živín.
Ako by som postupovala ja:
1. podporiť nadobličky, to je prvé, nemôžem začať brať hormóny štítnej žľazy, ak mám adrenálnu únavu
Ak aj adrenálnu únavu nemám a kúpim si adrenálne výťažky a budem ich skúšobne dajme tomu brať mesiac, vôbec nič sa nedeje, nemá to žiadne vedľajšie účinky.
Tu je veľmi dobrý orientačný príznak TK, býva väčšinou veľmi nízky pri adrenálnej únave.
2. začať riešiť štítnu žľazu - vitamíny, minerály, výťažky zo štítnej žľazy - ale pozor, ak je prítomná otrava ortuťou, nebudú šlapať úplne optimálne, prítomnosť ortuti spôsobuje, že telo má problém s premenou hormónu T4 na aktívny T3, čiže ja môžem aj brať výťažky zo štítnej žľazy - obsahujú T4 a v menšom množstve T3, ale nedokážem to premeniť všetko na T3, potom sa T4 kumuluje v krvi a sú z toho nepríjemné vedľajšie účinky, podobné hypersymptómom. Takže brať výťažky, ale len veľmi opatrne a radšej vždy menšiu dávku,ja som napr. brala 1 kapsuľu GTA forte II vždy, keď moja ranná teplota klesla pod 36,4, čo bolo tak každý druhý, tretí deň. Keď som aktívne chelátovala, bol to nápor na nadobličky, tie dni som brala väčšie množstvo adrenálnych výťažkov. Nezačínajte cheláciu bez podpory nadobličiek, ja som to urobila, lebo som v tej dobe o tomto vôbec nevedela a trvalo mi to rok sa dať potom z toho dokopy.
Ak už máte všetky amalgámy vonku, skúste si urobiť diagnostický test, kúpte si na internete DMSA chelátor a zoberte 1-2 kapsule a pozorujte sa, čo sa bude s Vami diať, príp. to môžete skúsiť aj s ALA. Ak sa u Vás dostavia pocity zmeneného vnímania, pocit opitosti, únavy, depresie, bolesti hlavy, pocit ako keby mi niečo z hlavy ťahalo... je tam veľká pravdepodobnosť, že máte v tele prítomnú ortuť. Ak ten test bude pozitívny, pustite sa do chelácie Cutlerovým protokolom - pozrite si tie odkazy, čo som dávala vo vlákne chelácia.
Ja sa stravujem prevažne surovou stravou, ale jedávam aj kváskový chlieb, varené obilniny - ryža natural, quinoa, strukoviny. Snažím sa, ak mám čas, robiť si šťavy. Na raňajky si dávam ak som doma šťavu+semená orechy, na Obed nejaký šalát a niečo varené - ryža, strukoviny, keď nemám čas, robievam si dosť často zelené nápoje - pomixujem nejakú zelenú listovú zeleninu s ovocím, dám do toho orechy a vypijem.
Ortuť komplet rozhádže všetky hormóny, tu nefunguje vôbec nič, nadobličky, štítna žľaza, hypothalamus, hypofýza, ortuť sa usadzuje v týchto žľazách a narúša ich funkciu.
Kúpte si kvalitný selén - dávala som odkaz vo vlákne minerály, podjazykový B12 vo forme methycobalamin, nekupujte žiadny cyanocobalamin. Berte Mg, Mo - molybdén, Zn, kvalitný b komplex, antioxidanty, kvalitný vitamín e - zastúpené všetky tokoferoly a tocotrienoly, vitamín C, omega 3 tuky - olej z rias, ráčikov, ľanový. Podpora pečene - sylimarin, podpora obličiek - môžete skúsiť nejaké obličkové čaje.
Otestujte sa na feritin a či nemáte anémiu. Merajte si rannú teplotu a tlak krvi. Tlak krvi bol u mňa výborný ukazateľ funkcie nadobličiek, mávala som okolo 85/55, veľmi nízky, potom sa to pomaličky začalo zlepšovať na 110/80.
Pri otrave ortuťou nestačí na zabezpečenie minerálov strava, aj keď šťavy sú veľmi prospešné, ja som si dávala robiť v začiatkoch chelácie vlasový test, ja som bola deficitná skoro na všetky minerály - to je hlavný príznak otravy, ortuť rozhádže celé hospodárenie s minerálmi v tele.
Ak Váš diagtnostický test dopadne pozitívne, začnite študovať problematiku chelácie a zamerajte sa na Cutlerov protokol, nestrácajte čas neefektívnymi protokolmi ako som to urobila ja.
http://derealizacia.wgz.cz/http://detox.forum-zdarma.sk/ - toho času už toto ortuťové fórum nie je moc funkčné, ale je tam kopec info