LukynD píše:
Dobrý den,
Již od malička se trápím s horším trávením. Od doby co jsem se začal sportovně stravovat, jsou problémy na každodenní bázi. Rád bych rady, čeho se vyvarovat a nebo naopak co zařadit - věřím, že se dá vyléčit změnou jídelníčku.
Problém mám s neustálým říháním - ráno se probudím, ihned vypiji 0,5l studené vody s citronem a po vypití začnu v průběhu cca půl hodiny říhat - třeba 4x, snídaní se to lehce zmírní (vejce, trochu tmavého pečiva, ovoce, zelenina), jakmile jdu cvičit a mám v sobě predtreninkové nápoje, v průběhu cvičení přichází říhání opět a takto to pokračuje den za dnem. Co se stravy týče - jím často - maso, obiloviny, luštěniny, syrové ovoce, zelenina, rýže. Oříšky. Zkoušel jsem i potraviny vysazovat ale nic úplně nepomohlo. Součástí špatného trávení si myslím, že je i můj další problém a to silnější povlak na jazyku.
Provádím čas od času Sankhapraksalanu. Po prvním vypití 1, 5l vody mám tedy delší dobu účinku - trvání cca 30 min, než se něco začne dít - oproti zmiňovanych cca 5 minutách. Avšak po celé proceduře na cca další 3 dny není ani povlak ani říháni. V tradiční čínské medicíně jsem se dozvěděl, že nesmím ostrá jídla, smažená a syrové ovoce a zeleninu - snažím se vyvarovat, avšak účinky zatím nic moc.
Poradíte prosím?
Moc děkuji předem za každou radu.
Jak vám psal člen Alopat tak jedna z možností jsou opravdu šmejdi i když já bych si to dovolil odhadnout na snížený kortizol na což pak reaguje tělo zvýšením adrenalinu a mnohdy právě krkáním, suchem a pálením v očích. Pochopitelně tento stav naskakuje při vyčerpání cukru a to odpovídá jak tomu rannímu režimu tak tomu co se děje při zátěži.