Kometa píše:
Dobrý den,
dlouhodobě mám zdravotní problémy, mimo jiné s pohybovým aparátem. Snažím se jíst zdravě, k čemuž mi pomáhá mé tělo, neb po pro mě nezdravých jídlech je mi špatně. Hlídám si pH, teď užívám SP, občas uzobnu ostropestřecovou kašičku, semtam nějaký B/C vitamín, snažím se alespoň jedno denně si dát hořčík....
Ale problém stále je ve špatné kvalitě vaziva. Vlivem toho mi lupou klouby, protože je vazivo nedrží dobře pohromadě, bolí mě spojení křížové kosti a pánve, opět protože není dobře stabilizováno, krvácí mi dásně při čištění zubů, nejspíše ze stejného důvodu.
Neznáte prosím způsob, jak tělu pomoci vazivo vyčistit?
Zkusila jsem cvičit jógu, ale potíže mi ještě zhoršuje, neb mi to protahování vazivo ještě více rozvolňuje. A začnu teď pravidelně chodit do sauny, což nevím, jestli bude mít nějaký zdravotní účinek, ale mám ji zdarma, tak škoda to nezkusit. Jak nejčastěji je saunováno vhodné?
Tak já bych minimálně na ty klouby vyzkoušel ve větších dávkách síru, třeba pomocí MSM a na dásně vitamín C ve větších dávkách. Jinak tuky, jak správně píše členka dandeliona, to mohu způsobovat také a určitě si o tom něco nastudujte, je zde těch informací již docela dost.