Zkusím slovo do pranice. S nízkým tlakem / ráno běžně 80/30 - při špatném počasí i méně - / si neví nikdo rady. Já sama se s tím morduju už od puberty a řešením je ranní káva. Dříve mi to bylo fuk, ale posledních 10 let ne. Přes den, kdy jsem stále v pohybu je to kousek lepší, ale stejně mi to 100/60 nepřeleze, ale aspoň už neomdlívám. Dnes už je to tedy káva překapávaná a tak trvá déle její nástupní účinek, ale funguje narozdíl od všeho ostatního. Zatím jsem neobjevila žádnou zeleninu, ovoce, ani bylinku, která by ji nahradila. Přitom se chci kávy zbavit a vypustit ji ze života. Máte někdo zkušennost - nápad jak se tohoto nešvaru zbavit ???
Stravování se pouze přírodně mi problémy nedělá. Naopak se těším na jaro a zelenou louku, kde ,,se budu pást " jak naše kozy. Sice si i v zimě pěstuji bylinky v hrnečkách, i kopřivy nám rostou celoročně v květináčích, ale není to ono. Chybí jim sluníčko
a mně také.
Dva dny jsem nepila kávu, ani čaje.
A je tu zas průšvih. Ráno jsem nebyla schopna ničeho.
Naštěstí mne už doma znají po tom co puls byl téměř nehmatný, uvařili mi kafčo a po malých lžičkách mi jej lili pusy.
Za hodinku už jsem mluvila, ale vstávání se mi zadařilo až po 3 hodinách.
Prostě musím fungovat za pomoci kávy a čajů z bylin, které mi pomáhají, ale přeci jen né tak, jak bych ráda. Jsem dost závyslá na počasí a některé dny jsou o prima motolicích a někdy i omdlévání.
Je to tedy doufám opravdu jen dočasné a snad mi někdo poradíte, jak toto zvládat bez kávy.
Ta mi nesvědčí, ale nevím, jak se jí zbavit. Zatím se mi to bez ní fakt nedaří.