Dobrý den pane Jaroslave,
dozvěděla jsem se o Vás díky dobrým ohlasům. Člověk se tu hodně dozví a také je příjemné vědět, že pomáháte lidem v jejich strádání.
Je to 8 měsíců, co jsem změnila stravování, postupně jsem přešla na syrovou stravu, odšťavňuji zeleninu a ovoce, pořídila jsem filtraci vody Vámi doporučovanou. Mezi mé největší obtíže patří eufunkční struma zjištěna od roku 1997, později alergie, lehké astma, pozitivní HLA B27, prodělané opakované záněty kolenních kloubů, před 2 roky objevená paradentóza, nyní asi rok vitiligo.
Prošla jsem jednou očistou žaludku a střev - sankhapraksalana a 3 jaterními očistami během 8 měsíců, kdy jsem počala „léčbu“. Olej mi však vyvolává nevolnost, tím se ale nelituji. Přesto bych se nejspíš měla zaměřit na častější provádění očist dle návodu na stránkách. První očista proběhla vyloučením velkého množství žlučových kamenů, při dalších už je několik desítek s vláknitým smetím.
8 měsíců neužívám léky na alergii a astma, dříve jsem bez nich nevydržela. Je pravda, že sem tam se objeví rýma a kýchání - provádím si očistu nosních dutim slanou vodou podle návodu. Snad se časem nevytvoří v dutinách kvůli rýmám polypy apod. Dále jsem vypustila na 8 měsíců pobírání Euthyroxu 125 na štítnou žlázu, hodnota TSH se po nedávné kontrole zhoršila a zvýšila se na dvojnásobek, což je na hranici normy.
Nevím si rady, jestli bych měla začít znovu užívat Euthyrox na štítnou žlázu. Snížila jsem si BMI index, cítím se skvěle, nejspíš vypadám pohuble
Bílé skvrny vitiliga se mi ale vytvářejí dále, hlavně v oblasti kyčlí. Nečekám zázraky na „druhý den“. Nevím ale, kde dělám chybu. Někde ta chyba musí být, stále ji hledám a nenacházím. Co prosím dělám špatně a jaké další kroky mi doporučujete? Předem děkuji za Váš strávený čas nad čtením mého problému a také předem děkuji za odpověď, která může pomoci i ostatním, podobně postiženým lidem.