Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Vřed na dvanácterníku
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=5&t=740
Stránka 11

Autor:  Petra [ čtv kvě 13, 2010 2:46 pm ]
Předmět příspěvku:  Vřed na dvanácterníku

Dobrý den Jardo, čím začít při léčbě zánětu žaludku a vředu na dvanácterníku o vel. 2,5 cm. Dá se s tím vůbec něco dělat? Dvakrát denně předepsané léky. Akutní stav. Díky

Autor:  Jarda [ čtv kvě 13, 2010 7:49 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vřed na dvanácterníku

Petra píše:
Dobrý den Jardo, čím začít při léčbě zánětu žaludku a vředu na dvanácterníku o vel. 2,5 cm. Dá se s tím vůbec něco dělat? Dvakrát denně předepsané léky. Akutní stav. Díky

Většinou je vhodné dodat kyselinu chlorovodíkovou a celá věc se vrátí do normálu, hlavně na to nepoužívejte žádné ty odkyselovací sajrajty, nebo budete mít vážné problémy. Můžete zkusit sehnat betain HCL, ale je to dost drahé a navíc se to u nás běžně neprodává. Poměrně značné množství betainu obsahuje červená řepa a můžete tedy vyzkoušet syrovou červenou řepu, případně čerstvou šťávu z této plodiny, ale opatrně je to silný čistič a může vám být blbě i po poměrně malé dávce. Červené barvivo betain tlumí růst bakterií a tím stimuluje činnost imunitního systému. Jak se vřed zavře, tak mu začněte dávat pálivou papriku, klidně i v tobolkách a zázvor, ten třeba i jako čaj.

Autor:  Petra [ čtv kvě 13, 2010 8:48 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vřed na dvanácterníku

S tou kyselinou mám strach to doporučit. Je to pro kolegyni, která nikdy nedělala žádné očisty, takže její tělo je silně zaneřáděné. Takže spíš jsem myslela, že jí vysvětlím jak srovnat pH atd. Ze šťáv tedy červenou řepu. Co sirná patlanice, domácí kefír? Co se týká očist, myslíte, že by colon nebyl v jejím stavu nebezpečný? Nebyly by lepší klystýry. Co ořechy, měla by je jíst? Díky

Autor:  Jarda [ čtv kvě 13, 2010 9:27 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vřed na dvanácterníku

Petra píše:
S tou kyselinou mám strach to doporučit. Je to pro kolegyni, která nikdy nedělala žádné očisty, takže její tělo je silně zaneřáděné. Takže spíš jsem myslela, že jí vysvětlím jak srovnat pH atd. Ze šťáv tedy červenou řepu. Co sirná patlanice, domácí kefír? Co se týká očist, myslíte, že by colon nebyl v jejím stavu nebezpečný? Nebyly by lepší klystýry. Co ořechy, měla by je jíst? Díky

Je jednoznačně pouze potřeba oddělit otevřený vřed a zavřený vřed. Otevřený není vhodné zásobovat ničím ostrým, to dělá značné potíže a zavřený se naopak ostrým postupně vytratí. Kyselina jde aplikovat v obou případech, protože díky jejímu nedostatku to vlastně vzniklo. Očisty jsou vhodné a hlavně očista žaludku celý problém může značně vylepšit. Srovnáním pH se právě dostane tvorba kyseliny chlorovodíkové do lepšího stavu, čili to je určitě vhodné. Čištění střev to může pouze zlepšit, nic negativního se očekávat nedá. Ty ořechy závisí na tom, zda je to otevřené, nebo zavřené a to tu nikde nepíšete. Sirná patlanice ničemu nevadí, ta je na zánětlivé procesy výborným lékem.

Autor:  ajrin [ úte kvě 18, 2010 2:00 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Vřed na dvanácterníku

Já asi taky mám vřed na žaludku, tedy dle přínaku a povrchního vyšetření lékaře.Vyšetření pomocí polykání hadičky jsem s ohledem na odpor k tomuto odmítla. Takže je to pouze prAVDĚPODOBNÉ.Ale toto se stalo asi před 7-8 lety. Potom jsem asi dva roky užívala ranisan při potížích a ke konci skoro pořád s rozpačitým výsledkem. Pak jsem narazila na Normana Walkera a začala jsem s pitím zeleninových šťáv.Konkrétně bílé zelí a mrkev a to asi 1 litr denně. Asi do měsíce jsem s překvapením zjistila, že mé problémy se žaludkem úplně zmizely. Ještě asi 6 měsíců jsem tyto šťávy pila v množství 1 l denně. Potom jsem dávky začala snižovat a teď stačí tzv. "udržovací dávka" 1/2 litru 3x týdně, absolutně bez potíží a léků.

Autor:  Jarda [ úte kvě 18, 2010 6:22 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Vřed na dvanácterníku

ajrin píše:
Já asi taky mám vřed na žaludku, tedy dle přínaku a povrchního vyšetření lékaře.Vyšetření pomocí polykání hadičky jsem s ohledem na odpor k tomuto odmítla. Takže je to pouze prAVDĚPODOBNÉ.Ale toto se stalo asi před 7-8 lety. Potom jsem asi dva roky užívala ranisan při potížích a ke konci skoro pořád s rozpačitým výsledkem. Pak jsem narazila na Normana Walkera a začala jsem s pitím zeleninových šťáv.Konkrétně bílé zelí a mrkev a to asi 1 litr denně. Asi do měsíce jsem s překvapením zjistila, že mé problémy se žaludkem úplně zmizely. Ještě asi 6 měsíců jsem tyto šťávy pila v množství 1 l denně. Potom jsem dávky začala snižovat a teď stačí tzv. "udržovací dávka" 1/2 litru 3x týdně, absolutně bez potíží a léků.

To je pravda, co se týká zelí na žaludeční a dvanácterníkové vředy funguje naprosto ideálně a dokonce léčí i vředy střevního traktu, je ovšem pravda, že dost lidí ho bohužel nesnáší a také vždy nemusí odstranit příčinu, kterou je nízká hladina kyseliny chlorovodíkové v žaludku.

Autor:  ajrin [ úte kvě 18, 2010 3:02 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vřed na dvanácterníku

Co by jste Jardo tedy doporučil na tu kyselinu. Je faktem, že na začátku u praktického lékaře mi po mém odmítnutí dalšího vyšetření vyhrožovali " no buď máte žaludeční vředy nebo rakovinu". Rakovinu už jsem vyloučila, /ono by se to snad za ty léta už nějak provalilo/. Potom jsem získala informaci, že žaludeční vředy může způsobit heliobacterie a nebo je to mechanického původu /asi málo té kyseliny/.
Dále se chci zeptat na čištění jater, zda to můžu dělat i těmi hezky uspanými vředy. Jde o pití roztoku empské soli. To ostatní snad na závadu není.

Autor:  Jarda [ úte kvě 18, 2010 5:03 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vřed na dvanácterníku

ajrin píše:
Co by jste Jardo tedy doporučil na tu kyselinu. Je faktem, že na začátku u praktického lékaře mi po mém odmítnutí dalšího vyšetření vyhrožovali " no buď máte žaludeční vředy nebo rakovinu". Rakovinu už jsem vyloučila, /ono by se to snad za ty léta už nějak provalilo/. Potom jsem získala informaci, že žaludeční vředy může způsobit heliobacterie a nebo je to mechanického původu /asi málo té kyseliny/.
Dále se chci zeptat na čištění jater, zda to můžu dělat i těmi hezky uspanými vředy. Jde o pití roztoku empské soli. To ostatní snad na závadu není.

Již jsem to zde několikrát psal, výplachy žaludku, potraviny podporující její tvorbu, potraviny s betainem a pokud vše selže, tak ji musíte dodávat, buď formou tablet betain HCl, nebo přímo ředěnou HCl, ale to již vyžaduje přesnou instruktáž a základní chemické znalosti, čili pokusy konat rozhodně nedoporučuji. To čištění jater tomu vadit určitě nebude, spíše naopak.

Autor:  ajrin [ úte kvě 18, 2010 5:52 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vřed na dvanácterníku

Jardo u výplachu žaludku je však uvedeno, že u žaludečních vředů nedělat. Nebo jsem to pochopila špatně? Jelikož žiji v Irsku mám dost problémů se sháněním dobrého mléka, jak působí vodní kefír, má stejné účinky jako mléčný a co případně vodní kefír a ovocné šťávy? Je to alternativa?

Autor:  Jarda [ úte kvě 18, 2010 9:04 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vřed na dvanácterníku

ajrin píše:
Jardo u výplachu žaludku je však uvedeno, že u žaludečních vředů nedělat. Nebo jsem to pochopila špatně? Jelikož žiji v Irsku mám dost problémů se sháněním dobrého mléka, jak působí vodní kefír, má stejné účinky jako mléčný a co případně vodní kefír a ovocné šťávy? Je to alternativa?

To se myslí vředy v akutním stádiu, jinak jim to opravdu škodit nemůže a spíše se tím odstraní. Vodní kefír-tibi je dobrý, ale trošku méně účinný, než kefír klasický. Kombinace vodní kefír a čerstvé šťávy není špatná a dá se klidně používat, ale na někoho to působí nadýmavě, tak to vyzkoušejte a uvidíte. Rozumné je držet nějaký odstup, ale já to piji prakticky ihned po sobě a žádné potíže s tím nemám.

Autor:  ajrin [ úte kvě 18, 2010 10:29 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vřed na dvanácterníku

Zatím moc děkuju, za to jak jste se mi dnes věnoval, hodně jste mi svými informaceni pomohl.

Autor:  Petra [ stř kvě 26, 2010 2:27 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vřed na dvanácterníku

Dobrý den Jardo, ještě se vracím ke kolegyni k tomu vředu. Má ve zprávě napsáno "vřed bez známek krvácení s navalitými okraji" - tak nevím, jestli zavřený nebo otevřený, v každým případě ji nedoporučují žádný pohyb, ani jí nebudou zavádět sondu kvůli poškození. Tak nevím. Jen se chci zeptat, jestli nevíte, jak s těmi ořechy, zda jsou vhodné, aby jí nechyběly tuky a bílkoviny.
Díky moc

Autor:  Jarda [ stř kvě 26, 2010 4:37 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vřed na dvanácterníku

Petra píše:
Dobrý den Jardo, ještě se vracím ke kolegyni k tomu vředu. Má ve zprávě napsáno "vřed bez známek krvácení s navalitými okraji" - tak nevím, jestli zavřený nebo otevřený, v každým případě ji nedoporučují žádný pohyb, ani jí nebudou zavádět sondu kvůli poškození. Tak nevím. Jen se chci zeptat, jestli nevíte, jak s těmi ořechy, zda jsou vhodné, aby jí nechyběly tuky a bílkoviny.
Díky moc

Pokud nekrvácí, není otevřený, je to důsledek slabé tvorby kyseliny chlorovodíkové v žaludku a vhodné by bylo ji dodávat, pokud se netvoří. Z ořechů lze dělat ořechová mléka v tom nevidím žádný problém.

Autor:  vanad [ úte lis 27, 2012 8:43 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vřed na dvanácterníku

Dobrý den Jardo,

děkuji za moc užitečné stránky! Často z nich čerpám a postupně měním své zdravotní návyky k lepšímu. Před 3 dny jsem si dělal šankaprakšalánu. Vypil jsem během 2 hodin 3-4,5l vlažné vody s epsomskou solí podle návodu, ale protože vody za tu dobu ze mě vyšlo jen velmi málo a většinu z ní jsem měl stále v žaludku, tak jsem se rozhodl vodu vyzvracet. Voda, co jsem zvracel byla zbarvená krví. Uvědomil jsem si, že by to mohl být žaludeční vřed. Před dvěma měsíci jsem byl na vyšetření přes biorezonanci a malý vřed v žaludku prý mám, ale nic vážného. Tak jsem očistu ukončil a najížděl postupně na obvyklou stravu. Dnes, po 3 dnech jsem si ráno dal na lačno lžíci jablečného octa s trochou vlažného čaje, protože jsem to tak dělával i dřív a ejhle. Vřed se ozval - pálení v určitém místě v žaludku, nevolnost, motání hlavy a celý den mi je blbě. Během dopoledně jsem si dal 1 moka lžičku Tapperweinovy odkyselující směsi s vodou a pálení žaludku s motáním hlavy přestalo. Rád bych se zeptal: Mám doplňovat Betain nebo HCl do žaludku a postupovat podle rad na otevřený vřed?

Autor:  Jarda [ úte pro 11, 2012 10:32 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vřed na dvanácterníku

vanad píše:
Dobrý den Jardo,

děkuji za moc užitečné stránky! Často z nich čerpám a postupně měním své zdravotní návyky k lepšímu. Před 3 dny jsem si dělal šankaprakšalánu. Vypil jsem během 2 hodin 3-4,5l vlažné vody s epsomskou solí podle návodu, ale protože vody za tu dobu ze mě vyšlo jen velmi málo a většinu z ní jsem měl stále v žaludku, tak jsem se rozhodl vodu vyzvracet. Voda, co jsem zvracel byla zbarvená krví. Uvědomil jsem si, že by to mohl být žaludeční vřed. Před dvěma měsíci jsem byl na vyšetření přes biorezonanci a malý vřed v žaludku prý mám, ale nic vážného. Tak jsem očistu ukončil a najížděl postupně na obvyklou stravu. Dnes, po 3 dnech jsem si ráno dal na lačno lžíci jablečného octa s trochou vlažného čaje, protože jsem to tak dělával i dřív a ejhle. Vřed se ozval - pálení v určitém místě v žaludku, nevolnost, motání hlavy a celý den mi je blbě. Během dopoledně jsem si dal 1 moka lžičku Tapperweinovy odkyselující směsi s vodou a pálení žaludku s motáním hlavy přestalo. Rád bych se zeptal: Mám doplňovat Betain nebo HCl do žaludku a postupovat podle rad na otevřený vřed?

Především si musíte pomocí krkacího testu zjistit jak jste na tom se stavem HCl v žaludku, ono dodávat ji pokud by jste ji měl již moc není dobrý nápad a i když to je málo pravděpodobné, je to možné.

Stránka 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/