Zdraví-AZ https://forum.zdravi-az.com:443/ |
|
HCL-vliv na pH,trávení,vstřebávání minerálů atd. https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=5&t=790 |
Stránka 1 z 70 |
Autor: | muflon [ stř čer 09, 2010 7:45 pm ] |
Předmět příspěvku: | HCL-vliv na pH,trávení,vstřebávání minerálů atd. |
[b:2l1xqcq0]Funkcie žalúdočnaj kyseliny (HCL)[/b:2l1xqcq0] |
Autor: | Jarda [ stř čer 09, 2010 8:18 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nedostatek HCL důležitější než pH,remineralizace,vitamíny?? |
muflon píše: http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1631 Zde je mozno stahnout cesky a anglicky dokument o HCL terapii. Sokuje mne zvlaste dedukce na zaklade vyzkumu a experimentu s terapii pomoci HCL, ze pry je uplne nanic nejen postupy doktoru(rentgeny, atd), ale i remineralizace , brani vitaminu(jako strileni naslepo a vyhazovani penez...), a dokonce i mereni pH !! Ze pry dodavana HCL upravi pH v tele a resi spoustu dalsich problemu se zdravim. Vim ze se "pH-rianstvi" osvedcilo na mnoha tezce nemocnych, ale pokud existuje jeste jina cesta a mozna o dost ucinnejsi nebo levnejsi.... Proc nedoporucujete pravidelne brani HCL, ktere by mohlo mozna plne nahradit brani megadavek Cecka a jinych vitaminu a mineralu, coz by vyslo mnohem levneji a bylo by dostupne opravdu kazdemu? Uvedené informace jsou sice správné, ale bohužel většina čtenářů nechápe, že se v textu řeší především nitrožilní aplikace a navíc lékařem. Vzhledem k tomu, že se v těle vše různě ovlivňuje, tak není nutné dodávat HCl, pokud si správnou stravou zase obnovíte její tvorbu, čili nehledejte v tom odpověď na veškeré problémy lidstva. Pokud by to tak bylo, tak moderní medicína neexistuje, protože pouhé pití HCl by se ujalo již dávno jako univerzální lék-panacea a moderna by vzniknout nemohla. Že se dodávkou HCl vyřeší skoro všechno je pravda, ale ne napořád a v tom je ten problém. Navíc každému tento postup rozhodně nemohu navrhovat, protože lidé mozek zrovna moc nepoužívají a HCl ve vyšší koncentraci je velice lehko schopna způsobit vážné potíže, nebo dokonce smrt a s tím nechci mít nic společného. Také její nákup je značně problematický a důkazem nepřemýšlení jsou i některé příspěvky čtenářů tohoto fóra, kterým jsem tento postup poradil. Pokud vám lékař doporučí jeden prášek denně, pouze idiot jich do sebe nasype celou skleničku, ale pokud já někomu řeknu nějaké množství a dotyčný ho pro jistotu zvedne i desetkrát, tak o čem se bavíme. Bohužel v našem státě vina bude na mé straně, bez ohledu na to, že si daný blbec uškodil vlastní špatnou interpretací mojí správně položené rady. |
Autor: | muflon [ stř čer 09, 2010 9:39 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nedostatek HCL důležitější než pH,remineralizace,vitamíny?? |
Jarda píše: Vycházím z toho, že HCl je letitá záležitost a již ve Starém Egyptě se s celou věcí pracovalo, čili pokud by šlo o všelék-panaceu, nikdy by moderní farmacie nemohla vzniknout. Takto levný prostředek by se nepovedlo nikdy z trhu vytlačit. Tělo si neodvykne tvořit vlastní HCl, tu už netvoří pokud máte zdravotní potíže, ale ani se při jejím dodávání nesnaží její tvorbu obnovit. Tak kde je podstata léčby, to máte zase pilule, sice relativně bezpečné, ale do konce života a to mě jako léčba nepřipadá. Cílem není pít kyselinu ke každému jídlu, ale normálně jíst a normálně fungovat, nebo vám připadá normální to, co dělá Palo na fóru U Pramene. Tvorba HCl se dá obnovit u každého, ale to opravdu není postup, který by se dal zveřejnit, tolik mrtvol bych asi bez soudu neustál, protože postup trvá déle než tři měsíce a jedná se o dost jedovaté byliny, čili do toho rozhodně nejdu. Velmi ocenuji Vas nadhled a komplexni pristup, coz mnohdy postradam na jinych forech, byt take velmi dobrych.... Presne tak to citim i ja ze je potreba navrat k prirozenemu fungovani tela do te miry jak to jen jde v dnesni prechemizovane a hekticke dobe....Vyuziti toho co je staletimi provereno jiste jen umocnuje nejnovejsi vydobytky moderni technologie typu Ziva a mrtva voda,Zapper,Godzila,detox.vanicky apod. |
Autor: | NOWOCAYN [ čtv čer 10, 2010 9:51 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nedostatek HCL důležitější než pH,remineralizace,vitamíny?? |
to muflon : obvolal som 15 lekárni v mojom meste, a nikde mi nevedia poskytnúť kyselinu chlorovodíkovú (HCL).... Kde ju môžem zohnať ? to Jarda : pán Jarda, vy odkiaľ odoberáte HCL ? |
Autor: | Jarda [ čtv čer 10, 2010 10:32 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nedostatek HCL důležitější než pH,remineralizace,vitamíny?? |
NOWOCAYN píše: to muflon : obvolal som 15 lekárni v mojom meste, a nikde mi nevedia poskytnúť kyselinu chlorovodíkovú (HCL).... Kde ju môžem zohnať ? to Jarda : pán Jarda, vy odkiaľ odoberáte HCL ? Na telefon určitě nezaberou, to budete muset oběhnout a zkusit je přesvědčit, že nejste nějaký magor, který s tím chce dělat na sobě nějaké pokusy. Oni to bez receptu prodávat nesmějí, tak se nedivte té odpovědi. Já ji samozřejmě koupím vždy v lékárně, akorát to nikdy není bez problémů. |
Autor: | muflon [ sob čer 12, 2010 3:04 pm ] |
Předmět příspěvku: | ČÁSTI TRÁVÍCÍHO SYSTÉMU - stručný přehled |
Části trávícího systému: dutina ústní - cavitas oris • příprava jídla pro další zpracování, artikulace; vyrovná se teplota potravy, utvoří se sousto pom. hlenu • zuby - mech. rozmělnění potravy; jazyk - chuť; ve slinách baktericidní enzym lysozym • alfaamyláza - začíná štěpit cukry • velké slinné žlázy - příušní, podčelistní a podjazykové; drobné žlázky všude hltan - pharynx • komunikuje s nosní, ústní dutinou, s hrtanem; přechází v jícen • kolem je hodně lymf. tkáně • na vstupu jsou patrové oblouky; jejich podrážděním spolu s koř. jazyka se vybaví polykací reflex a přitom se zavírá hrtanová záklopka jícen - oesophagus • trubice spojující hltan se žaludkem, cca 25 cm žaludek - gaster, ventrikulus • sklad potravy, částečně zde probíhá mech. zpracování - promísení potravy • trávení • v klidu objem 50 ml, max. 1,5 l; denně produkuje 2-3 l žalud. šťávy • tady se vstřebává alkohol, jinak skoro nic • sliznice produkuje mucin - hlen, pesinogeny, které jsou v žaludku měněny na pepsiny - štěpí proteiny • vzniká HCl - aktivuje pepsinogen, narušuje strukturu bílkovin, působí protibakteriálně a díky ní se vstřebává Ca a Fe tenké střevo • 3-5 m, vnitřní plocha 250m2 1. dvanáctník - duodenum • při ústí žaludku, vede sem vývod žlučníku a slinivky 2. lačník - jejunum • sliznice řasena do záhybů 3. kyčelník - ileum • sliznice vybíhá v klky, které zvětšují povrch, tvořeny buňkami, které mají zase mikroklky • sliznice se často (každých 5 dní) vyměňuje; výměnu podporuje vláknina tlusté střevo • rezervoár stolice • vstřebávání vody, minerálů a někt. vitamínů • colonoskopie - vyšetření tlustého stř. 1. slepé střevo - na něm appendix 2. tračník - vzestupný, příčný, sestupný, esovitá klička 3. konečník - vnitřní svěrač - hladká svalovina; vnější svěrač - příčně pruhovaná • hodně bakterií - rozkládají, tvoří vitamíny, plyny, které napínají stěnu (díky tomu dobrá pohyblivost) • naplnění recta - nucení na stolici; vybavení defekačního reflexu |
Autor: | Jarda [ sob čer 12, 2010 9:58 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Koreni podporujici tvorbu HCL |
muflon píše: Jake koreni krome toho co uvedla sibylla (chilli a zazvor) by jste jeste videl jako dobre casteji pouzivat k podpore tvorby prirozene HCL? (ja muzu klidne 1pol lz.chilli denne a nic mi to nedela.... tak to bude asi u mne hlavni podporovac HCL, ale rad bych to doplnil pro chut jeste dalsimi druhy koreni ktera jsou pro to dobra. Da se zaradit horcicne seminko mezi koreni ktere podporuje tvorbu prirozene HCL v tele? Mimojine způsobuje prokrvení zažívacího traktu, tím urychluje trávení a látkovou výměnu. Doporučuje se při špatné funkci střev, nízké tvorbě žluči. Nehodí se při zánětech žaludku. Používá se i při kornatění cév, proti vysokému krevnímu tlaku. Kolik mozno priblizne pridavat do jidla(pul caj.lz. denne ci obden?). Asi nechat 12h namocene ve vode... Kurkuma, Rimsky kmin a Kardamon take podporuje traveni...a bylo by nejspis dobre je taky casteji pouzivat.... Celý seznam je zde již několikrát popsaný, tak pohledejte, ale ta paprika je patrně nějaká dámská, když ji můžete sníst tolik. Kupte si nějako pánskou, třeba tuto http://www.habanero.cz/detail/naga-bih- ... mleta-50g/ a silně pochybuji, že jí tolik do sebe dostanete, většina lidí nesnese ani na špičku nože a třeba já můžu i půl kávové lžičky, ale opravdu zahřeje. Hořčičné semínko nepoužívám, čili zde zkušenosti nemám a kurkumu jím prakticky každý den a je výborná. |
Autor: | muflon [ ned čer 13, 2010 1:14 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Koreni podporujici tvorbu HCL |
Jarda píše: ...třeba tuto http://www.habanero.cz/detail/naga-bih- ... mleta-50g/ a silně pochybuji, že jí tolik do sebe dostanete, většina lidí nesnese ani na špičku nože a třeba já můžu i půl kávové lžičky, ale opravdu zahřeje... Je to divne...driv jsem nesnesl nic paliveho a hned sem dostal skytavku. Ted co jsem najel na nektera opatreni doporucovana na Vasem foru, mi prestalo palive vadit. Chilli davam protoze mi chutna. Naga Jolokia jsem objednal z http://www.chilliparadise.cz , nebot na te Vasi adrese ji uz po celou dobu co ji shanim (cca mesic) nemaji na sklade.... Uzivam ji take, znamej ktery je zvykly na hodne palive tak mel docela problemy kdyz sem mu dal trochu...ale ja mam jen to paleni(ktere mi nevadi, ale prekryje chut tak proto to stridam s chilli a s cerstve mletou jalapenos), zadne krouceni strev ani prujmy. Ten cerstvy zazvor se da konzumovat asi jen v malem mnozstvi-par kolecek k salatu? Nebo jak ho jite? V techto horkach ale zazvor jeste vice zahreje... |
Autor: | Jarda [ ned čer 13, 2010 6:35 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Koreni podporujici tvorbu HCL |
muflon píše: Je to divne...driv jsem nesnesl nic paliveho a hned sem dostal skytavku. Ted co jsem najel na nektera opatreni doporucovana na Vasem foru, mi prestalo palive vadit. Chilli davam protoze mi chutna. Naga Jolokia jsem objednal z http://www.chilliparadise.cz , nebot na te Vasi adrese ji uz po celou dobu co ji shanim (cca mesic) nemaji na sklade.... Uzivam ji take, znamej ktery je zvykly na hodne palive tak mel docela problemy kdyz sem mu dal trochu...ale ja mam jen to paleni(ktere mi nevadi, ale prekryje chut tak proto to stridam s chilli a s cerstve mletou jalapenos), zadne krouceni strev ani prujmy. Ten cerstvy zazvor se da konzumovat asi jen v malem mnozstvi-par kolecek k salatu? Nebo jak ho jite? V techto horkach ale zazvor jeste vice zahreje... Pokud snesete polévkovou lžíci papriky Naga Jolokia, tak klobouk dolů, to nesnesu ani já. Jinak běžného chilli mohu sníst prakticky celý sáček a chutná mě jako sladká paprika, což mi jednak nechutná a také se zbytečně vyhazují peníze. Zázvoru se dá sníst také celkem dost, já ho strouhám třeba do ovocné snídaně, nebo normálně do zeleninových salátů. Výborný je pro zahřátí a také proti parazitům čaj z kávové lžičky kurkumy a kávové lžičky strouhaného zázvoru. Vše přelít 0,25 l horké vody a nechat vyluhovat 15-20 minut. Můžete přisladit medem a vypít, zvláště v zimních měsících výborně zahřeje, kam se hrabe čaj s rumem a dá se pít stále, nemá žádná omezení. |
Stránka 1 z 70 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |