ingeska píše:
Dobrý den,
Také mě trápí krční mandle. Objevují se v nich takové žluté hnisavé „kuličky“. Když jsem byla na ORL, pan doktor mi doporučil si je nechat vytrhnout. Já si ovšem myslím, že je to blbost, nejsou v tak špatném stavu, aby se s tím nedalo něco dělat. Pochopila jsem, že v mém organismu něco není v pořádku. Také jsem v pubertě trpěla na akné a teď se mi objevuje celulitida. Zdá se mi, že na můj věk (je mi 19) jsou to docela vážné problémy. Také mám určitě v nepořádku střevo, na což ukazují již napsané problémy a také to, že nechodím na stolici každý den. Stravuji se normální stravou – tzn. příloha + maso. Ty nejhorší sajrajty nejím vůbec (např. uzeniny, fast food atd., snažím se méně solit a sladit a postupně to nejlépe omezit úplně). Moje BMI je 18,3 - na hranici podváhy. Navíc mám dědičné předpoklady k celé řadě nemocí - rakovina (prababička a babička z mamčiné strany), cukrovka, nemoci srdce, téměř vše co existuje. Rozhodla jsem se tedy, že to tak rozhodně nenechám a budu se sebou něco dělat. Pochopila jsem, že je důležitý správný příjem tekutin, upravit stravování a provést očistu organismu od toxinů. Začala jsem očistou střeva, včera jsem poprvé vyzkoušela šanku. Dělala jsem ji podle klasického postupu (Lysebeth), protože nedokážu vypít 1,5l naráz. Přečetla jsem o šance celou diskuzi i článek, takže si myslím, že vše proběhlo tak jak mělo. Akorát ze mě netekly žádné sajrajty, napřed hnědá voda, potom žlutá a nakonec již zcela čistá. Takže buď to zůstalo vevnitř (to zjistím po dalších pokusech a první stolici), nebo jsem byla zanesená hleny, které nebyly vidět. Chtěla bych se zeptat, myslíte, že to chápu správně? Jak byste mi doporučil pokračovat? Co by mi mohlo pomoci?
Děkuji za Váš čas, Inka
Uvažujete správně a pokud si je pravidelně budete natírat jódem, což je sice nepříjemné, ale velice účinné, tak patrně celkem rychle zajistíte jejich původní stav. Uvedené potíže plynou z vysokého překyselení a následné demineralizace, což jde celkem snadno odstranit. Ta podváha je vlastně důsledek otravy kyselinami a jde to relativně snadno srovnat odkyselením. Dědičnost neexistuje, dědí se pouze blbé životní a stravovací návyky a tím i konkrétní nemoci. Problém čištění chápete správně a udělejte si plivací test na kvasinky, krkací na kyselinu chlorovodíkovou a teplotní na stav štítné žlázy a nadledvinek. Pak se vám bude snadněji řešit problém, protože vám bude jasno, co máte řešit.