lennka píše:
Dobry den pan Zajicek,
pisem vam ohladom endometriozy a cysty.
V roku 2009 mi zistili endometriozu. Absolvovala som operaciu, kde mi zobrali jeden vajecnik. Kazdy mesiac pocas menstruacie mam strasne silne bolesti. Prehana ma, vraciam a 1-2 dni nedokazem prijat ziadnu potravu. Vsetko hned vyvratim. Nepomohli ani lieky proti bolesti, pretoze moj zaludok ich hned vyvratil.
V 04/2011 ma pre silne menstruacne bolesti hospitalizovali v nemocnici. Nasadili mi 3-mesacnu hormonalnu liecbu, pocas ktorej som nemala menstruaciu, bola som ako v prechode. Je to hormonalna liecba na endometriozu a na 1 rok som mala mat "pokoj." Lenze liecba nezabrala. Ked som znovu zacala dostavat menstruaciu, bolesti sa vratili. V 10/2011 ma znovu hospitalizovali pre ukrutne silne bolesti. Vtedy mi lekari oznamili, ze liecba nezabrala a ze ma caka dalsia operacia. S velkou pravdepodobnostnou by som prisla o dalsi vajecnik. Vtedy som natrafila na vase stranky. Prestala som konzumovat maso, rozne salamy, sunky, prestala som pit kavu, zacala som som jest vela vela ovocia a zeleniny, robili som si zeleninove stavy, klicim si sosovicu, fazulu...mliecne vyrobky uz dlhsie nejem, kvoli alergii na mliecnu bielkovinu. Presla som viac-menej na surovu stravu. Na ranajky: jablko,banan, orechy, kokos, mak, hrozienka, olivovy olej. Na obed znovu ovocie. Vecera: 500 g zeleninovy salad a k tomu napr. 2 uvarene zemiaky v supke, alebo pohanka, alebo natural ryza, alebo spenatova omeleta na cibulke a zaliata 1 vajickom. Medzi obedom a vecerou som chrumala oriesky. Stolica 2x denne. Denne 3l vody. Po 3-4 tyzdnoch takejto stravy som dostala prvu menstruaciu, ktora bola uplne bezbolestna. Sice som mala strasne silne krvacanie, bolesti som nemala ziadne.
V strave som nadalej pokracovala. Mala som 2 tyzdne obdobie, ked som sa nemohla dojest ryb. Kazdy vecec po salate som zjedla 1 konzervu ryb, alebo som si usmazila prstruha. Trvalo to dva tyzdne.
V decembri, na jednej akcii som to trochu prehnala s alkoholom, 3x kapustnica, 2x cigaretka. Do toho som dostala menstruaciu. Znova bezbolestnu. Len ma nieco tlacilo na krize. Ked menstruacia skoncila, to tlacenie-pichanie pri krizoch neprestavalo. Na sone mi zistili ze mam velku cokoladovu cystu 90x60mm a ta ma tlaci na krize. Tu cystu mi nasli uz v 10/2011 ked ma pre tie silne bolesti rychla brala do nemocnice. Vtedy bola mensia. Mam pocit ze tou decembrovou akciou som jej trochu dopomohla k narastu.
Na vasich strankach som sa co-to o cystach docitala. Na Vianoce som dostala pH meter a odvedy si meriam ph mocu. Aby som mohla odstranit cystu, potrebujem si uzdriavat pH mocu 7,5-7,8. Nedari sa mi to pri mojej strave. Moje priemerne ph mocu za den je 6,4-6,5. V tieto dni nejem banany, ani hrozienka, nepijem mrvkove stavy. Ak si na ranajky k jablku dam banan a hrozienka a pocas dna vypijem 0,5l mrkvovo-zelerovo-petrzlenovu stavu, pripadne zjem makovu strudlu alebo zjem vianocne perniky, moje priemerne ph mocu je 7,1. Pred chvilou som dopila 05l mrkvovo-zelerovo-petrzlenovu stavu a moje ph mocu je 7,47. Az dnes som sa docitala, ze mrkvova stava nie je vhodna ak clovek ma kvasinky. A ja tie kvasinky mam.
Som v akomsi kolotoci. Vdaka bananom, hrozienka, mrkvovym stavam si viem zvysit ph mocu. Ale zas je to potrava pre kvasinky. Ak to jest nebudem, moje ph mocu nie je dostatocne vysoke, aby som sa mohla zbavit cysty.
Zacala som pit zeleny jacmen a jest chlorelu. Taktiez sa napijem sodovej vody. Ale nestaci mi to. Preto vam pisem, ci by ste mi neporadili, ako mam dalej postupovat. Myslim ze musim zahajit profikvasinkovu dietu. Zatial som neabsolvovala ziadne ocisty.
Tiez by som chcela vediet, ze ked mam menstruaciu, tak 1-2 dni mi skoro vobec nechuti jest. Za tie 2 dni zjem 2 jablka. Pre silne krvacanie som strasne slaba a vacsinou len lezim. Chapem to tak, ze telo mi vysiela signal, ze nechce potravu, tak by som mu ju asi nemala nasilu davat, vsak? V jednej diskusii ste pisali, ze niekedy netreba merat ph, pretoze ak sme prekysleny, telo nam to nejakym sposobom povie. Ja ked mam nizsie ph mocu, napr. rano a vecer, vtedy dost citim tu moju cystu. A napriklad teraz, ked mam ph nad 7, tak ani neviem, ze ju mam.
Vzdy som mavala silnu a bolestivu menstruaciu, preto som presla na hormonalne tabletky, ktore som uzivala 5-6 rokov. Do toho som fajcila. Fajcit som prestala a tiez prestala uzivat hormonalne tabletky. Mám 28 rokov. Váha: 47,7 kg. Vyska: 168 cm.
Velmi pekne vam dakujem, ak si najdete cas a zodpoviete mi na moje otazky, pripadne ma usmernite, ako postupovat dalej. S pozdravom Lenka.
Tak na zvýšení pH vám dobře radí členka Dagmara, mimo uvedené také fungují ty dlouhé bílé ředkvičky, mají pH cca 9, respektive i černá ředkev a vše co popisujete svědčí o kvasinkách, čili si udělejte plivací test a pokud bude pozitivní, tak nevidím důvod proč otálet a nasazením protikvasinkové diety, Ovšem chce to srovnat i minerály a vitamíny, to všechno jsem zde již popisoval, tak si to projděte. Pokud bude něco nejasné, klidně mě můžete i zavolat, což je nejrychlejší.