Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Candida a chlamydioza
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=6&t=316
Stránka 13355

Autor:  Jarda [ čtv úno 18, 2010 9:53 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamidioza

Mat píše:
Csnak používam vždy a celkom dost.
Čo sa mna osobne týka tak tie chute mám skutočne zvláštne, napr. mi chutí slaná voda(Himalájska sol), čo by som predtým nepovedal.
Ďakujem

Tělo pravděpodobně potřebuje srovnat deficit nějakého minerálu, proto vám chutná ta slaná voda. Po dorovnání stavu se samo přihlásí změnou chutí a příjem slané vody vám přibrzdí.

Autor:  Mat [ čtv úno 18, 2010 9:25 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamidioza

Jarda píše:
Tělo pravděpodobně potřebuje srovnat deficit nějakého minerálu, proto vám chutná ta slaná voda. Po dorovnání stavu se samo přihlásí změnou chutí a příjem slané vody vám přibrzdí.

Zrejme áno.

Autor:  lev [ pon bře 08, 2010 8:30 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamidioza

Zdravím.
V době, kdy jsem se stravovala tak, že většina mého jídelníčku se skládala z jednoduchých cukrů (čokolády, sušenky ...) jsem měla čas od času gynekoligický problém v podobě kvasinky. Ted jsem skoro dva měsíce na zdravé stravě, jím podle Vašeho příkladu denního jídelníčku a gynekologický problém se opět vrátil, což si nedokážu vysvětlit, protože dodávám tělu pouze cukry z ovoce a ovocný salát jím většinou jen k snídani, většinu jídelníčku tvoří syrová zelenina. Je pravda, že do ovocného salátu dávám, mimo jiné, banán a pár kuliček hroznů. Myslíte si, že vaginální kvasinku mohly vyvolat tyto druhy ovoce?

Autor:  Jarda [ pon bře 08, 2010 9:18 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamidioza

lev píše:
Zdravím.
V době, kdy jsem se stravovala tak, že většina mého jídelníčku se skládala z jednoduchých cukrů (čokolády, sušenky ...) jsem měla čas od času gynekoligický problém v podobě kvasinky. Ted jsem skoro dva měsíce na zdravé stravě, jím podle Vašeho příkladu denního jídelníčku a gynekologický problém se opět vrátil, což si nedokážu vysvětlit, protože dodávám tělu pouze cukry z ovoce a ovocný salát jím většinou jen k snídani, většinu jídelníčku tvoří syrová zelenina. Je pravda, že do ovocného salátu dávám, mimo jiné, banán a pár kuliček hroznů. Myslíte si, že vaginální kvasinku mohly vyvolat tyto druhy ovoce?

Kvasinky vyvolává překyselení poševního prostředí a to nastává překyselením střeva, protože tyto orgány jsou v přímém kontaktu. Pokuste se o sledování svého pH moče, které vám na to odpoví. Jako vhodné opatření je pár urinových klystýrů, které překyselení odstraní, velké dávky domácího kefíru a přímo do vagíny dejte na noc jedno kefírové zrno, což by mělo za pár dní, relativně rychle, odstranit problém a namnožit vám tam to, co tam má být, což jsou laktobacily. Ovoce s vysokým obsahem cukru vadí pouze pokud jste překyselená, jinak by to nemělo nijak vadit.

Autor:  lev [ pon bře 08, 2010 11:59 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamidioza

Díky za odpověd. Ještě se chci zeptat jestli by bylo možné dodat laktobacily formou lepicolu? Ten urinový klystýr provádím celkem pravidelně jen ted jsem si dala pauzu, protože jsem nevěděla jestli ho při kvasince provádět můžu (už vím, že ano). Ph je docela slušné na to, že když jsem u Vás byla před měsícem, byla jsem v acidoze. Nyní je ráno ph kolem šesti, během dne se zvýší na sedm, pak klesá, ale to se mi nepovede každý den. Stále hubnu, takže se zřejmě vlastně zakyseluju a ještě dlouho budu a tím pádem to ph ještě není úplně vyladěné. Jinak Vám chci moc poděkovat za Vaše cenné rady, trpělivost a rychlost s jakou na dotazy reagujete.

Autor:  Jarda [ pon bře 08, 2010 8:07 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamidioza

lev píše:
Díky za odpověd. Ještě se chci zeptat jestli by bylo možné dodat laktobacily formou lepicolu? Ten urinový klystýr provádím celkem pravidelně jen ted jsem si dala pauzu, protože jsem nevěděla jestli ho při kvasince provádět můžu (už vím, že ano). Ph je docela slušné na to, že když jsem u Vás byla před měsícem, byla jsem v acidoze. Nyní je ráno ph kolem šesti, během dne se zvýší na sedm, pak klesá, ale to se mi nepovede každý den. Stále hubnu, takže se zřejmě vlastně zakyseluju a ještě dlouho budu a tím pádem to ph ještě není úplně vyladěné. Jinak Vám chci moc poděkovat za Vaše cenné rady, trpělivost a rychlost s jakou na dotazy reagujete.

To klidně můžete, ale je tam pouze pět kultur a v kefíru jich je 32 variant, čili účinek je někde jinde. To přehoupnutí pH nemusí proběhnout každý den, stačí jednou za dva dny, ale méně často to není vhodné, protože se tělo od kyselin nevyčistí a musí je někam ukládat.

Autor:  Emidlo [ úte bře 09, 2010 8:41 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamidioza

Candida mi zlobila hodně dlouho a každý měsíc. Pak jsem změnila stravování a stále jím kyselé zelí. i v práci ho mám ve skříňce. po roce této diety jsem se jí snad zbyvila na dobro. ale někdy mám chuť na sladké, jak jdu kolem cukrárny musím přidat do kroku

Autor:  Jarda [ úte bře 09, 2010 9:09 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamidioza

Emidlo píše:
Candida mi zlobila hodně dlouho a každý měsíc. Pak jsem změnila stravování a stále jím kyselé zelí. i v práci ho mám ve skříňce. po roce této diety jsem se jí snad zbyvila na dobro. ale někdy mám chuť na sladké, jak jdu kolem cukrárny musím přidat do kroku

Zbavit se kandidy není možné, to je kvasinka naprosto všudypřítomná a má ji ve svém střevě prakticky každý. Nutné je udržet ji v únosných mezích pomocí laktobacilů, které slouží v trávicím traktu jako policejní a vojenské jednotky. Pokud máte tyto kultury v dostatečném množství, tak občasné prohřešky nepředstavují zase takový problém.

Autor:  Emidlo [ úte bře 09, 2010 12:33 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamidioza

Jarda píše:
Zbavit se kandidy není možné, to je kvasinka naprosto všudypřítomná a má ji ve svém střevě prakticky každý. Nutné je udržet ji v únosných mezích pomocí laktobacilů, které slouží v trávicím traktu jako policejní a vojenské jednotky. Pokud máte tyto kultury v dostatečném množství, tak občasné prohřešky nepředstavují zase takový problém.

Tak to zvládnu. Laktobacily do sebe dávám denně a mám klid.
Ale z té cukrárny ? Nerada bych ochutnala. Znám se. Bylo by to jak s cigaraetami. Jednou ochutnám a pak se toho zbavuji zas ztěžka. To se mi tedy zas také povedlo.
Jen nechci pokoušet svůj organismus a zbytečně se pak trápit tím, že nebudu schopna skončit.
Jednou mi to stačilo. Je to pak pro mě zbytečný boj navíc. \":(\"

Autor:  lev [ stř bře 10, 2010 2:21 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamidioza

Chtěla bych se zeptat co je to kefírové zrno a kde se dá sehnat? Není to snad zrno z té tibetské houby? Dál by mě zajímalo jeslti můžu dělat kefír s pomocí nepasterizovaného kravského mléka (jiné nemůžu sehnat a tohle prodávají u nás ve městě v automatech) a jestli takto pripravený kefír nemůže zahleňovat organismus? Jsem totiž právě v procesu odhlenování a nerada bych si to podělala. A poslední otázka - lze takto připravený kefír z nepasterizovaného kravského mléka přidávat do sirné patlanice místo kozího tvarohu? Děkuji za odpovědi.

Autor:  Sybilla [ stř bře 10, 2010 2:54 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamidioza

lev píše:
Chtěla bych se zeptat co je to kefírové zrno a kde se dá sehnat? Není to snad zrno z té tibetské houby? Dál by mě zajímalo jeslti můžu dělat kefír s pomocí nepasterizovaného kravského mléka (jiné nemůžu sehnat a tohle prodávají u nás ve městě v automatech) a jestli takto pripravený kefír nemůže zahleňovat organismus? Jsem totiž právě v procesu odhlenování a nerada bych si to podělala. A poslední otázka - lze takto připravený kefír z nepasterizovaného kravského mléka přidávat do sirné patlanice místo kozího tvarohu? Děkuji za odpovědi.

O kefíre, kefírových zrnkách a kefírkach sa na tomto fóre píše dosť, ale v iných vláknach tu si trochu pomimo. Vpravo hore máš pole "hledat" napíš kefír a vypíše ti všetky príspevky vo všetkých abteilungoch a tam sa dozvieš odpovede na tvoje otázky. Všetko na čo sa pýtaš sa tu už riešilo.

Autor:  Jarda [ stř bře 10, 2010 4:22 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamidioza

lev píše:
Chtěla bych se zeptat co je to kefírové zrno a kde se dá sehnat? Není to snad zrno z té tibetské houby? Dál by mě zajímalo jeslti můžu dělat kefír s pomocí nepasterizovaného kravského mléka (jiné nemůžu sehnat a tohle prodávají u nás ve městě v automatech) a jestli takto pripravený kefír nemůže zahleňovat organismus? Jsem totiž právě v procesu odhlenování a nerada bych si to podělala. A poslední otázka - lze takto připravený kefír z nepasterizovaného kravského mléka přidávat do sirné patlanice místo kozího tvarohu? Děkuji za odpovědi.

To není zrno z té houby, ale houba sama. Nepasterizované je nejvhodnější. Kefír organizmus nijak nezahleňuje a pro výrobu patlanice je ideální. Již se to tu opravdu probíralo mnohokrát, tak to prohledejte.

Autor:  Hermina [ čtv bře 11, 2010 3:55 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamidioza

"přímo do vagíny dejte na noc jedno kefírové zrno, což by mělo za pár dní, relativně rychle, odstranit problém a namnožit vám tam to, co tam má být, což jsou laktobacily. "

Chtěla jsem se zeptat:
1) zda pak kefírová zrnka opustí vagínu sama (či se mají po nějaké době vyndat)
2) někde jsem četla, že kefír z tibetské kefírové houby (kterou doma asi rok piju a moc mi chutná, ale zároveň přiznávám, že nedodržuji doporučenou 10 denní přestávku) obsahuje i trochu přírodních antibiotik. Na druhou stranu problém s přemnožením kvasinek bývá právě po užívání antibiotik - nemůže tedy paradoxně pití kefíru způsobovat toto onemocnění?

Autor:  Jarda [ čtv bře 11, 2010 6:06 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamidioza

Hermina píše:
"přímo do vagíny dejte na noc jedno kefírové zrno, což by mělo za pár dní, relativně rychle, odstranit problém a namnožit vám tam to, co tam má být, což jsou laktobacily. "

Chtěla jsem se zeptat:
1) zda pak kefírová zrnka opustí vagínu sama (či se mají po nějaké době vyndat)
2) někde jsem četla, že kefír z tibetské kefírové houby (kterou doma asi rok piju a moc mi chutná, ale zároveň přiznávám, že nedodržuji doporučenou 10 denní přestávku) obsahuje i trochu přírodních antibiotik. Na druhou stranu problém s přemnožením kvasinek bývá právě po užívání antibiotik - nemůže tedy paradoxně pití kefíru způsobovat toto onemocnění?

Sama rozhodně nevyjdou, to jim budete muset ráno trochu pomoci.
Tak to dělejte správně, ať to funguje. Bát se musíte těch antibiotik od lékařů, ale ne těch přírodních, které se chovají přirozeně a tělo je na to nastaveno. Namnožení kvasinek je otázkou překyselení a právě ta farmaceutická antibiotika kyselost vytvářejí. Kefírky zlikvidují cokoliv, co do těla nepatří, ale potřebují k tomu zásadité prostředí, tak ji ho zajistěte a máte po potížích.

Autor:  Inna [ sob dub 10, 2010 12:23 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamidioza

Dobrý den Jardo, Vaše stránky sleduji již delší dobu.Stále nevím kde začít.Krevními testy mám zjištěno: Chlamydie, streptokok, cytomegalovirus. Léčeno několikrát ATB, nelze se toho zbavit.Naposledy jsem brala ATB loni v září. K lékařům již nechodím, je to zbytečné. Aktuální potíže:Pálení v močových cestách, pálení, výtoky z pochvy. Bolesti a pálení v trávicích orgánech, někdy pálení a bolest v konečníku.Cítím jakoby slabost a chvění v celém těle, hlavě. Někdy velice silná migréna, celý den. Mám nízký krevní tlak, závratě. Prostě na odpis ve svých necelých 38 letech. Lékaři nic nevyřešili, v posledních 3 letech jsem byla častý host na gynekologii, urologii, neurologii, imunologii, gastroenterologii.
Mám Vaše stránky nastudovány opravdu důkladně, každý den pročítám nové příspěvky. Zkoušela jsem zatím jednodenní půst, pociťovala jsem slabou migrénu celý den, druhý den to byl nářez, vzbudila jsem se již v 5h a třásla se po celém těle. Nešlo to zvládnout, tak jsem začala normálně jíst, abych se z toho dostala. Asi mi hodně klesl tlak, nebo mám těch potvor tolik, že se jim to vůbec nelíbilo. Nebo chyba v neprovedení klystýru? To samé jsem zažila s melounovým půstem. Mám tedy dotaz, zda mám začít s takto razantním postupem nebo nejprve jíst Váš doporučený jídelníček? A jaké pro začátek doplňky výživy? Jím zatím normálně, i vařené jídlo, hodně ovoce,zeleniny nebo ráno na šťávách a ovoci, odpoledne je to horší, jím normálně(špatně). Sladkosti zatím také jím, hlavně když je mi zle. Candida je zřejmě můj velký kamarád. Prosím poraďte jak začít.

Stránka 13355 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/