Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Candida a chlamydioza
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=6&t=316
Stránka 309355

Autor:  roberts [ ned srp 09, 2015 3:44 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamydioza

jak je to s ovsem? ovesné vločky jsou v pořádku?

Autor:  miram [ ned srp 09, 2015 4:23 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamydioza

roberts píše:
jak je to s ovsem? ovesné vločky jsou v pořádku?

Ovesne vlocky jsou zaplisnene, tem se radeji vyhni.

Autor:  miram [ ned srp 09, 2015 5:17 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamydioza

[quote="roberts":gjbdc7tp]Jinak už mi teda po mnoha letech finálně došlo, že můj problém je skutečně candida. Za tu dobu už jsem si to myslel asi dvacetkrát, ale sami víte, jak to s ní je. Ta velice široká škála proměnlivých potíží opravdu dokáže totálně zmást. Nejdřív si člověk řiká, že to je

Autor:  Parmová [ ned srp 09, 2015 5:43 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamydioza

[quote="roberts":3c99fzdf]Jinak už mi teda po mnoha letech finálně došlo, že můj problém je skutečně candida. Za tu dobu už jsem si to myslel asi dvacetkrát, ale sami víte, jak to s ní je. Ta velice široká škála proměnlivých potíží opravdu dokáže totálně zmást. Nejdřív si člověk řiká, že to je

Autor:  miram [ ned srp 09, 2015 6:18 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Dendroterapeutická strava proti kandidóze

Jarda píše:
Chleba asi těžko, ale vyzkoušejte zálesácký dort.
http://www.bohousek.cz/clanek-200701140 ... zstvi.html

Jardo diky za recept na zalesacky dort, ale ja bych spis uvitala receptik na nejakou napodobeninu klasickeho, nebo toastoveho chleba, ze ktereho si budu moct udelat sandwich ...natrit nejdriv pekne pomazankou (udelala jsem si z habanera, rajcat, mrkve, cesneku a dalsich ingredienci super ostrou pomazanku a hrozne moc me chutna). Ten clovek, ktery to vymyslel je proste genius a ma moje velike sympatie, protoze ja tuto pomazanku nestacim vyrabet, je skutecne tak moc dobra, smich! Takze muj sen je ty chlebiky nejdriv potrit timto mnamy mexickym spreadem a na to pak polozit salat, platky salatove okurky, rajcata, nebo steak z kvetaku, ugrilovane cukety a dalsi druhy zeleniny, mozzarellu, kozi syr, ...proste cokoliv, co muze kazdy candidak beze strachu jist. Chleba, to byla a stale jeste je moje droga. \":mrgreen:\"

Prave tedka vyskrabuju sklenici a musim si jit udelat dalsi varku ...mnam!
Příloha:
Habanero sauce.jpg
Habanero sauce.jpg [ 169.26 KiB | Zobrazeno 8895 krát ]

Autor:  roberts [ ned srp 09, 2015 11:37 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamydioza

miram píše:
Ovesne vlocky jsou zaplisnene, tem se radeji vyhni.

a je tam asi hodně sacharidů a lepek taky

dneska jsem je měl dvakrát s kefírem a kokosem a kokosovym olejem a dobře mi po nich nebylo, takže ok ovesný vločky ne

Autor:  jajda22 [ pon srp 10, 2015 6:53 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Dendroterapeutická strava proti kandidóze

miram píše:
Jardo diky za recept na zalesacky dort, ale ja bych spis uvitala receptik na nejakou napodobeninu klasickeho, nebo toastoveho chleba, ze ktereho si budu moct udelat sandwich ...natrit nejdriv pekne pomazankou (udelala jsem si z habanera, rajcat, mrkve, cesneku a dalsich ingredienci super ostrou pomazanku a hrozne moc me chutna). Ten clovek, ktery to vymyslel je proste genius a ma moje velike sympatie, protoze ja tuto pomazanku nestacim vyrabet, je skutecne tak moc dobra, smich! Takze muj sen je ty chlebiky nejdriv potrit timto mnamy mexickym spreadem a na to pak polozit salat, platky salatove okurky, rajcata, nebo steak z kvetaku, ugrilovane cukety a dalsi druhy zeleniny, mozzarellu, kozi syr, ...proste cokoliv, co muze kazdy candidak beze strachu jist. Chleba, to byla a stale jeste je moje droga. \":mrgreen:\"

Prave tedka vyskrabuju sklenici a musim si jit udelat dalsi varku ...mnam!

Muzes prosim napsat Tvuj recept na pomazanku? Diky

Autor:  miram [ úte srp 11, 2015 7:41 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamydioza

Ahoj Jajda22, tady to mas.

Habanero hot sauce (original recept, US cup = 250ml)
1 lzice – olivovy olej
1 cup – mrkev (posekat nadrobno)
½ cup – cibule (nadrobno)
4 strouzky – cesnek (nadrobno)
5x – habanero (cele i se seminkama)
¼ cup – voda
¼ cup – citron. stave
¼ cup – bily ocet (ja ho nahrazuji jablecnym)
1 rajce
Sul, pepr

Toto je original recept a je to ridsi konzistence (je to ve skutecnosti omacka, ne pomazanka). Ale protoze ja to pouzivam i na pizzu (crustu si delam z kvetaku), tak jsem si to trochu pozmenila k obrazu svemu a mam to pekne huste.
Pouzivam zhruba toto mnozstvi ingredienci:
2 lzice oliv. oleje, 2 velike mrkve, 2 male cibule, 25 g cesneku (to jsou ty 4 strouzky), 4-5 x habanero (zalezi jak se citis), 3 lzice citronove stavy, 3 lzice vody, jablecny ocet pridavam opatrne po malych lzickach, podle chuti, ale zkousela jsem to i s tim bilym destilovanym octem a melo to daleko lepsi chut! …no samozrejme, to co mame zakazane jist je vzdycky daleko lepsi, smich! Rajcata davam 2 ks, ale zalezi jak je mas sladoucka a nebo taky “kyseloucka”? …pokud se stane, ze je nemas nadherne uzrata, budes tam muset pridat trochu melasy, ja jsem dala dneska 1 polevkovou lzici, protoze jsem mela nejaka kyselejsi rajcata. Mozna, ze by se dala pouzit namisto melasy Stevie, nebo taky med, ale me chutna melasa, takze jsem to zatim nezkousela.
Postup:
Nakrajej mrkev, cibuli, cesnek a orestuj nejdriv na panvici na oliv. oleji, asi tak 3 minuty cibuli a mrkev, pak tam pridej cesnek a restuj to vsechno dalsi 1 minutu, nakonec k tomu prihod taky nakrajena rajcata, prilej 3 lzice vody a nechej to probublat dalsi 2 minuty. Potom vsechno z panvice premisti do mixeru, pridej rozkrajena habanera, citron. stavu a vse dohladka rozmixuj. Pak to prendej do kastrolka, dochut to jablec. octem (nebo ho nedavej a pridej vic citronove stavy, to je uz na tobe jak si to doladis), soli, peprem, popripade tou melasou a povar to vsechno 3 minuty. Bacha, bude to prskat podobne jako kdyz se vari spenat, takze u toho musis stat a michat. Vysledek by mel vypadat "jakoby velmi husta omacka", nadherne oranzove barvy, velmi lahodne sladko-kyselkavo-ostre mnamy chuti. Je toho 1 plna sklenicka 16oz (to je asi 454g). Po vychladnuti si to uloz do lednicky a zacni to konzumovat az na druhy den, az se ty ingredience pekne rozlozi ...to nema chybu!

Autor:  roberts [ úte srp 11, 2015 11:14 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamydioza

melasu můžem?? a jak je to s masem vůbec? tady jsem někde četl, že máme jíst hodně vepřového a sádla a jinde zas, že maso moc ne

a jak děláš prosimtě tu pizzu z květáku, to by mě vážně zajímalo dík:)

Autor:  kiminka [ pát srp 14, 2015 9:40 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamydioza

Ráda bych se poptala někoho zkušeného na jednu věc. Když chci začít protikvasinkovou dietu,mám se nejprve odkyselit,tedy srovnat Ph moči? Jde mi o to,že když budu mít Ph nízké a dám si meloun,tak to si pěkně kvasinku nakrmím \":-(\". Třeba i když budu zvyšovat Ph tou směsí melasa,citron,soda. Jde to nějak dohromady,nebo tedy nejprve jedno a pak druhé \":-)\"? Ještě mám malý dotaz na Ph papírky,je lepší albuphan nebo triphan,nebo je to jedno i když na tom triphanu budou další dvě věci,co mě nebudou zajímat. Předem moc díky za odpověď

Autor:  Vševěd [ pon srp 17, 2015 9:22 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamydioza

okurka je zelený meloun

Autor:  miram [ stř srp 19, 2015 2:58 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamydioza

roberts píše:
melasu můžem?? a jak je to s masem vůbec? tady jsem někde četl, že máme jíst hodně vepřového a sádla a jinde zas, že maso moc ne

a jak děláš prosimtě tu pizzu z květáku, to by mě vážně zajímalo dík:)

Ahojky Roberts,
Dneska jsem konecne delala tu pizzu z kvetaku, udelala jsem pro tebe par fotek, ale nevim kam tedka s nima. Semka to prece nemuzu umistit.
Bud me posli tvoji email. adresu (na SZ) a ja ti to vsechno preposlu a nebo jak? Dam sem tedka jen jedinou fotku, to abys videl, ze to vypada skutecne jedle a nebal se toho. \":)\"
Jinak se omlouvam, ze ti to pisu az dneska, ale minuly tyden jsem delala jaterni ocistu, byla jsem skoro cely tyden jen na jabkach, melounu a na stave, nechtela jsem si delat zbytecne chute nejakou pizzou, snad to chapes.
Příloha:
pizza z kvetaku.jpg
pizza z kvetaku.jpg [ 253.27 KiB | Zobrazeno 8744 krát ]

Autor:  miram [ stř srp 19, 2015 8:48 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamydioza

Recept na Pizzu jsem ulozila pod nazvem - "Zdrava Pizza - (bez mouky a kvasnic)"

Autor:  roberts [ pát srp 21, 2015 7:10 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamydioza

Dneska jsem si málem dal dorta. Včera večer mi totiž bylo pozoruhodně do zpěvu po tom, co jsem si dal Lapacho. Potom od rána jsem měl zvláštní chuť na něco sladkýho. Úplně jak zombie jsem venku hned zatočil do pekárny a už jsem tam projížděl co si dám. Vybral jsem si jeden dort, dala mi papírek s jeho jménem a šel jsem si sednout ven. Naštěstí číšník dlouho nešel, tak jsem utek a papír zahodil. Uff to bylo o fous. To je vážně síla, jak to člověka ovládá, asi to znáte taky ne?:)

Autor:  Ates [ sob srp 22, 2015 11:44 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Candida a chlamydioza

roberts píše:
Dneska jsem si málem dal dorta. Včera večer mi totiž bylo pozoruhodně do zpěvu po tom, co jsem si dal Lapacho. Potom od rána jsem měl zvláštní chuť na něco sladkýho. Úplně jak zombie jsem venku hned zatočil do pekárny a už jsem tam projížděl co si dám. Vybral jsem si jeden dort, dala mi papírek s jeho jménem a šel jsem si sednout ven. Naštěstí číšník dlouho nešel, tak jsem utek a papír zahodil. Uff to bylo o fous. To je vážně síla, jak to člověka ovládá, asi to znáte taky ne?:)

Tohle bažení musíš překonat za každou cenu. Jakmile si dáš něco sladkého, tak se závislost zase rozjede naplno a už se vezeš. Jako cukroholik musíš důsledně abstinovat od cukru. Dá se říct, že kandidóza u většiny lidí vznikne na základě dlouholetého cukroholizmu. Těžko najdeme člověka trpícího kandidózou, který nikdy nejedl sladké. Ale neboj, vydržet bez cukru se dá. Zajímavá diskuze abstinujících cukroholiků je například tady:
http://www.zpovednice.cz/detail.php?statusik=793146

Stránka 309355 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/