ingvius píše:
-tak moja otazka skor smerovala ze ci je kefir + biely jogurt (ktore kupim v supermakete) vhodny pri proti kvasinkovej diete... v šakulovej tabulke je to uvedene ako nevhodne ale udajne kefir a biely jogurt su vhodne pri diete, aspon to som sa docital po googleni na webe (ci uz ceskom, slovenskom alebo zahranicnom).
Nepasterizovaná syrovátka (nedenaturovaná syrovátková bílkovina) by to mohla zvládnout. V případě propustného střeva či přemnožené
kvasinky člověku něco chybí (vitamíny, minerály, vláknina) nebo přebývá (těžké kovy, halogeny, endokrinní disruptory, breberky). U zánětlivého onemocnění střev mohou komerční probiotika způsobit ještě větší nedostatek butyrátu a máslo (mléčný tuk) je tedy lepší volbou. Až přestanou účinkovat léky, tak se vrátíme k silicím a terpentýnu.
Does Whey Protein Promote Yeast Infections?
https://healthfully.com/529722-does-whey-protein-promote-yeast-infections.htmlIncreased proportions of Bifidobacterium and the Lactobacillus group and loss of butyrate-producing bacteria in inflammatory bowel disease
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24478468/Butyrate and Dietary Soluble Fiber Improve Neuroinflammation Associated With Aging in Mice
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6102557/