Jarda píše:
To je těžké, přesně určit dóšu není jednoduché a pokud se pouze domníváte, že u vás převládá Váta, tak můžete tělu v dobré víře také škodit. Pokud již takto chcete postupovat, nechte se diagnostikovat zkušeným odborníkem z této oblasti a uvidíte. Jinak by to pochopitelně bylo tak jak uvádíte, ovšem zároveň by se vám srovnalo i pH a trávení, což se asi neděje.
Děkuji Jardo.Máte pravdu.V té knížce od Malachova jsou i testy,podle kterých určuje danou dóšu.A tam mi vyšlo že jsem konstituce smíšená,žluč a vítr,zčehož žluč je o malinko vyšší než vítr.To že je u mě rozbouřená váta jsem si troufla odhadnout podle příznaků které tam popisuje.Ale nejspíš to může být složitější diagnostikovat než si dovedu představit.Ráda bych si zašla k odborníkovy,ale na internetu jsem nebyla schopna najít nikoho z okolí Prahy,kdo by to prováděl.Neznáte náhodou někoho?
Jinak musím konstatovat,že za posledních půl roku,co jsem začala postupně z pitím štáv,čištěním a změnou jídelníčku,se můj zdravotní stav zlepšil,kůže se více méně pročistila.Mírně taky prktikuji urinoterapii,ale velice opatrně.(vzhledem k doše)Nejsem již tak hodně unavená.Trpěla jsem depresemi a chronickou únavou.Není to ještě nejideálnější,ale myslím že moje trávení se zlepšilo.Zhubla jsem několik kil,několikrát jsem si dělala i očistu z bobkovým listem,a bez žádných komplikací.Posledně jsem si udělala šťávu ze zelí a nenadímala jsem se.Jenom to ph nic moc.Ale abych byla upřímná tak nad 7 mi za těch půl roku už pár krát vylezlo,ale minimálně.