Pavel70 píše:
Kvůli depresím jsem postoupil fekální transplantaci na slovenské klinice IPPM a cítím se podveden. I když jsem utratil obrovskou částku, stejně mi to vůbec nepomohlo. Chtěl jsem dát negativní recenzi na google, ale všimnul jsem si, že když tam dá někdo jednu negativní recenzi, tak je po ní ihned vloženo 10 velmi pozitivních recenzí, které tu negativní posunou níže na méně viditelné místo. Mám silné podezření, že pozitivní recenze si píše sama klinika, aby si zlepšila hodnocení, takže na google jsem recenzi nedal a zveřejňuji ji zde, aby ji klinika neposunula dolů recenzemi falešných neexistujících pacientů, kteří kliniku vychvalují do nebes. Vtipné je, že údajní spokojení pacienti na google recenzích jsou většinou cizinci a recenze jsou v angličtině nebo němčině. Trochu jsme pátral a zjistil jsem, že dárci na této klinice dost možná nejsou úplně ideálními kandidáty pro darování. Dále se mi ve srovnání s jinými klinikami moc nelíbí velmi malé množství transplantátu ani to, že ho důkladně přefiltrují a aplikují vám už jen téměř čirou tekutinu. Co jsem četl, že americké kliniky, které už tohle dělají desítky let, za prvé velmi prověřují kvalitu dárců, hlídají jejich životosprávu, věk dárců často omezují do 35 let a hlavně, aplikují pacientům mnohonásobně větší množství transplantátu a navíc, nefiltrují ho, protože filtrací se odfiltrují pryč i užitečné bakterie. Doporučuji si na google přečíst úplně všechny recenze, hlavně ty od nespokojených klientů, než se rozhodnete dát svoje peníze nějakým podvodníkům.
Bohužel musím také přidat špatnou zkušenost kterou si na stejném pracovišti pořídila jedna z mých klientek a od té doby toto pracoviště raději klientům nedoporučuji. Osobně také preferuji minimální úpravu transplantátu a navíc ty ceny tedy zrovna lidové rozhodně nejsou.