Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv čer 26, 2025 1:34 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř čer 25, 2025 10:39 am 

Zdravím všechny, chtěla bych poprosit, zda by mi někdo neporadil, jak mám postupovat, pročítám tyto stránky, ale je tu tolik informací, že bych potřebovala nasměrovat, moc děkuji všem, kteří přispívají svými radami a hlavně panu Zajíčkovi, že vůbec tyhle stránky vznikly.
Moje nemoci: 1) mám onemocnění bederní páteře - spondyololistéza - žádný úraz jsem neměla, podle lékařů mám jít na operaci, což samozřejmě nechci, přikládám MR, byla jsem půlroku nemocná, dávali mi obstřiky, nemůžu nic moc dělat - problém je i úklid v domácnosti, zatím procházky, zaměstnání sedavé, střídám sed a stání při práci, cvičení hlavně střed těla a MS systém
2) obezita - výška 168 cm, váha 90 kg, 53 let, před pěti lety ještě váha 70 kg, neustálé nabírání a nemožnost váhu redukovat (je možnost, že to může být způsobeno začínajícím přechodem), lékaři samozřejmě chtějí, abych zhubla (ale i já to chci) hlavně kvůli páteři, začali mě dávat injekce na hubnutí, po měsíci sice úbytek váhy 2 kg, ale několik vedlejších účinků - zácpa, špatně od žaludku, únava, nechuť doplňovat tekutiny, po napití vždy jako kdybych měla kámen v žaludku atd., takže v tom už nechci pokračovat, ale musím sama nějak tu váhu zredukovat
3) podle denzitometrie - úbytek kostní tkáně - (zatím stupeň 2) - doporučeno D + kalcium, ale asi bych měla brát i něco dalšího
4) ztučnělá játra - zatím beru ostropestřec
5) problém s trávením - stolice průjmovitá, musela jsem vyřadit mléčné výrobky, ovocné šťávy, ovoce, pokud jím zeleninu nebo zeleninové vývary, tak nadýmání, asi nejlépe trávím vařenou zeleninu, maso jím+ryby, ale nejvíce jenom bílé, po červeném mi je špatně, měla jsem období, kdy jsem byla bez masa a neměla na maso chuť, jinak se snažím stravovat bezlepkově, tuky pouze oleje za studena lisované, máslo výjímečně, vyřadila jsem kakao a čokolády, váha stejně nešla sama dolů, tady vůbec nevím, kde je dělám chybu, po injekcích váha dolů jde, ale na úkor dalších problémů, asi doplňovat nějaké vitamíny skupiny B (udělat asi nejdřív testy), trpím na migrény, tam mi pomáhá B3, pomohlo by doplnění kyseliny HCl?
6) začali mě velkou rychlostí šedivět vlasy, což asi taky něco znamená
7) podle vlasovky asi doplňovat hlavně křemík, hořčík, bor, selen, jod a co dalšího a jaké velké dávky?
8) dělají se mi často modřiny po těle i při malém ťuknutí
9) nemám srovnanou psychiku, jsem dost nervák, všechno mě až moc stresuje
Předem děkuji za odpovědi.

Přílohy:
SKMBT_C22025062510450.pdf [318.91 KiB]
3 krát
SKMBT_C22025062509180.pdf [118.38 KiB]
4 krát
SKMBT_C22025062509230.pdf [624.07 KiB]
4 krát

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]