Jarda píše:
Tak jdete na to asi dobře i když ne vše musí nutně střeva dráždit. Některé jiné zahraniční kapacity zase odmítají probiotika, protože se také dovedou ve střevě přemnožit a začít škodit, tedy je otázkou kde je ten správný postup. Podle mě ani jednotný správný postup neexistuje, každý člověk si to musí nastavit podle sebe, prostě dobře sledovat reakce, nepatlat tam více věcí najednou a třeba si i zapisovat jak se po té které látce tělo chovalo.
Šlo mi hlavně o to, že v začátku GAPS by si člověk měl vytestovat citlivost na každou potravinu i výživový doplněk, což trvá až 4 dny, během kterých by se jídelníček neměl rozšiřovat o nic jiného - v podstatě jak píšete. Proto jsem chtěla tipy na relativně dobře snášené věci, abych neztratila týden nebo 14 dní času něčím, u čeho je vysoká pravděpodobnost nesnášenlivosti.
V každém případě teď mám odzkoušeno relativně dost věcí a můžu doporučit:
Koření -
betrám. Koukám ale, že objevuji objevené,
muflon o něm psal už před šesti lety.
Skořice (druh cejlonská, ne cassia!)
Oleje: Kokosový olej k přímé kozumaci jako
bonbony vlastní výroby. Super věc - na cca 10 ks se přidá jen 1 čaj. lžička medu, zbytek jsou bobule a kokosový olej.
Olej z tresčích jater + máslový olejHlína/minerály:
ZeolitMumio - teprve budu brát, jsem na něj velmi zvědavá

Četla jsem velmi dobré zkušenosti.
Tohle vše byly v podstatě potraviny. Z nepotravin / vysoce průmyslově zpracovaných věcí velmi doporučuji Lavyl auricum. Jde o nanotechnologicky zpracované byliny z ekologicky čistých oblastí, které se okamžitě vstřebávají do tkání.