Ates píše:
Xeelee, to jsi mě velmi špatně pochopil. Hlavní myšlenka, kterou jsem chtěl vyjádřit je, že jím místo luštěnin nebo obilovin proteinové doplňky na bázi hrachu (výrobce Olympian Labs) nebo rýže (výrobce Sunwarrior), čímž do sebe dostanu dostatek bílkovin ale sacharidy skoro žádné. Díky proteinovýcm doplňků jsem schopen zachovat nízkosachoridový charakter stravy tak ,jak je tomu na stravě živočišné. Mám stejné poměry základních živin jako na živočišné stravě: na kilo hmotnosti 1-1,5 gr bílkovin, 2 gr tuku a maximálně 1 gr. sacharidů. Tento profil mi vyhovoval už na živočišné stravě, ale na rostlinné mám ještě výhodu v tom, že tělo lépe drží alkalický stav. Jak jsem už poznamenal dříve, nebudu držet tuto dietu stále a časem opět postupně začnu zařazovat živočišné produkty, ale už jen do nezbytně nutné míry (dostatek B12, zinku a železa).
1g sacharidov, 1-1,5g bielkovín a 2g tuku na 1kg telesnej váhy ? ... Koľko máš kíl ? ... Ak chudneš, o.k.... Ak chceš pribrať svaly - zabudni. Možno tak jedno kilo. Za rok.
Ja konzumujmem 5,5-6g tuku 1,5-1,8g bielkovín a 1-1,1g sacharidov (len teraz pri protikvasinkovej kúre menej...) na 1kg telesnej hmotnosti, a aj keď cvičím POCTIVO celé telo 3 krát týždenne, rozdiely už (asi rok) prakticky nebadám... A to vkuse obmieňam cviky, aby si svaly nezvykali a z toho dôvodu nestagnovali. Je pravda, že už cvičím takmer 5 rokov (s ročnou prestávkou niekde medzi tým obdobím), ale... proteíny v prášku sú vždy menšej akosti, akurát sú lacné. Aj ja beriem proteín, ale srvátkový (má lepšiu biologickú hodnotu, ako tie tvoje rastlinné proteíny, a nie je tak nehorázne drahý... mám bez príchute, základný, stillmass.eu). Ale cvičím. CVIČÍŠ AJ TY ? Ak náhodou nie, tak je tvoje branie proteínov v prášku riadne HARAŠENIE... A vychádza čisto z blbého názoru, a z potláčania logiky - keďže tie proteíny v prášku (ak necvičíš), berieš LEN PRETO, lebo zo spomínaných rastlín (hrach, ryža) chceš len proteíny, ale sacharidy nie, pričom zo živočíšnych potravín chceš v podstate len vitamíny, minerály a možno tuky, ale bielkoviny radšej nie... Robíš somarinky... Sám sebe nahováraš že živočíšne bielkoviny sú horšie než rastlinné (hlúposť), ale opovrhuješ ryžou a strukovinami ako celkom, chceš len ich bielkoviny. KEBY NEBOLI MOŽNOSTI EXTRAHOVANIA BIELKOVÍN Z RASTLÍN, tak by tvoj nápad nebol realizovateľný, a asi by si bol v pomykove, čo teraz spraviť... lebo v tom prípade keby si chcel rastlinné bielkoviny, tak by si musel jesť celý hrach, a to aj 200g denne (50g bielkovín)... a to ani zďaleka nie je ani 1g bielkovín na 1kg tvojej váhy... či ?...
O ryži sa ani nevyjadrujem, tá má na 100g možno 7,5g bielkovín.... mizerné...
Povedz mi, KOĽKO PEŇAZÍ DÁVAŠ NA PROTEÍNY V PRÁŠKU mesačne ? Z čoho ty vlastne prijímaš bielkoviny ? LEN Z PRÁŚKOV ? Alebo 10 (desať) gramov z prirodzenej stravy, a zvyšok (70-100g približne, neviem koľko máš kíl) z práškov ?
Ak áno, tak... IDEŠ FAKT ZLOU CESTOU, a si závislý na proteínových doplnkoch v prášku. Navyše tie tvoje sú brutálne drahé.
AK ŽIJEŠ V ANGLICKU ČI AMERIKE a máš ich odtamadiaľ, tak tak drahé nebudú, lebo aj plat je tam podstatne vyšší než v našich dvoch krajinách. Ale ak žiješ v ČR, tak... by som sa nedivil, keby si za tie prípravky dal aj 3000 (tritisíc) Kč MESAČNE... Alebo možon aj viac...
dieta