Naonka píše:
Teď jsem poprvé od vysazení HA dostala menstruaci a už několik hodin prožívám úplné peklo - neskutečné bolesti břicha, hrozný průjem a taková slabost, že ani nevydržím chvíli stát, musím si hned lehnout. Pročítám si toto vlákno a poprvé jsem se dozvěděla, že se při menstruaci odplavuje z těla kyselý binec - jsem moc naivní, když se teď budu uklidňovat tím, že ty bolesti jsou k něčemu dobré a že se takhle vyplavuje třeba i moje kvasinka? Mám nechat tomu průjmu "volný průběh", nebo se ho snažit zastavit třeba banány nebo rýží? Jako vždy děkuji předem za odpověď

Bordel se má z těla ženy dostat s menstruační krví, ne průjmem, čili zde bych nechal, na vyčištění organizmu, proběhnout za vydatného pití jeden den a druhý den průjem zastavit, tak jak popisujete. Jinak bolestivá menstruace značí značnou demineralizaci a bylo by vhodné si nechat udělat vlasovou analýzu, případně rozbory minerálních látek a stopových prvků od lékařů, ale nestaví se k tomu zrovna vstřícně. Deficitní látky doplnit a měl by být pokoj, pak někdy údajně menstruační krvácení vůbec neprobíhá, pouze změnou teploty hlásí tělo ovulaci a o bolesti se vůbec nebavím.